Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Στο Mayfair σήμερα το Business plan - Ενδιαφέρον για την εισαγωγή LNG μέσω του FSRU της Αλεξανδρούπολης

tags :
ΔΕΗ: Στο Mayfair σήμερα το Business plan - Ενδιαφέρον για την εισαγωγή LNG μέσω του FSRU της Αλεξανδρούπολης

Ενδιαφέρον για την εισαγωγή LNG μέσω του FSRU της Αλεξανδρούπολης

Σε κεντρικό ξενοδοχείο του Mayfair στο Λονδίνο στις 12 το μεσημέρι θα παρουσιασθεί από τον Γιώργο Στάσση και το μάνατζμεντ της ΔΕΗ το πολυαναμενόμενο business plan.
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη έξοδο της ΔΕΗ στους ξένους θεσμικούς μετά το 2020 που είχε γίνει το πρώτο investors day. Οι φιλόδοξοι στόχοι που είχαν ανακοινωθεί τότε, έχουν επιτευχθεί και πλέον ο Γιώργος Στάσσης αναμένεται να παρουσιάσει μια τελείως διαφορετική ΔΕΗ ανακοινώνοντας νέους ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους στο σημερινό Capitals Market Day καλώντας παράλληλα τους διεθνείς θεσμικούς να επενδύσουν στην ελληνική εταιρία.

Πλέον η ΔΕΗ είναι μια εταιρία με EBIDTA ύψους 1,2 δισ. ευρώ το 2023 και στόχο το 1,5 δις για το 2024. Επίσης διαθέτει 700 MW ΑΠΕ πέραν των σταθμών ΑΠΕ της Enel στη Ρουμανία που απέκτησε πρόσφατα. Έτσι ο κ. Στάσσης αναμένεται να επικεντρωθεί στην περαιτέρω διεθνή επέκταση της ΔΕΗ πέραν της Ρουμανίας, που θα περιλαμβάνει και συμφωνίες στη γειτονική Βουλγαρία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει και στις συνέργειες που θα αναπτυχθούν από την εξαγορά της Κωτσόβολος (επέκταση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες) αλλά και στη δραστηριότητά της στις τηλεπικοινωνίες (οπτική ίνα).

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης