Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Performance Technologies: Το σχέδιο αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 31/1

Performance Technologies: Το σχέδιο αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 31/1
Θα συζητηθεί η εισαγωγή του συνόλου των κοινών μετοχών της Εταιρείας προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του ΧΑ
Σχετικά Άρθρα
Το Σχέδιο αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 31/1/2024 δημοσίευσε η Performance Technologies.
Συγκεκριμένα:

Επί του 1ου θέματος: Έγκριση της εισαγωγής του συνόλου των κοινών μετοχών της Εταιρείας προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3371/2005, και της διαγραφής των μετοχών της Εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με σκοπό την εισαγωγή τους στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και υπό την αίρεση αυτής.

Επί του 1ου θέματος, η Γενική Συνέλευση καλείται να εγκρίνει την εισαγωγή του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3371/2005, και τη διαγραφή των μετοχών της Εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με σκοπό την εισαγωγή τους στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και υπό την αίρεση αυτής. Οι κύριοι λόγοι που επιδιώκεται η εισαγωγή στη ρυθμιζόμενη αγορά, είναι η δυνατότητα εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας επενδυτών που για καταστατικούς λόγους δεν επιτρέπεται η απόκτηση συμμετοχής σε εταιρείες εισηγμένες στην Εναλλακτική Αγορά, η αυξημένη αξιοπιστία και κύρος των οργανισμών που διαπραγματεύονται στην οργανωμένη αγορά, καθώς και η διεύρυνση πηγών και δυνατοτήτων χρηματοδότησης, μέσω πρόσβασης στη δευτερογενή αγορά κεφαλαίου.
Περαιτέρω, η Γενική Συνέλευση καλείται να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να εκπροσωπήσει την Εταιρεία ενώπιον του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων Α.Ε. (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής ή τρίτου αναφορικά με την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α. (εφεξής «Εισαγωγή») και γενικά να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δηλώσεις για λογαριασμό της Εταιρείας, και να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες για κάθε θέμα που αφορά στην Εισαγωγή (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρεται η προετοιμασία, υπογραφή και υποβολή στο Χρηματιστήριο Αθηνών της αίτησης Εισαγωγής, η σύνταξη και υποβολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς έγκριση Ενημερωτικού Δελτίου) με δικαίωμα εξουσιοδότησης προς οποιοδήποτε εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή προς υπαλλήλους της Εταιρείας.
Επίσης, η Γενική Συνέλευση καλείται να εγκρίνει ανεπιφύλακτα όλες τις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκαν προ της παρούσας απόφασης για τους σκοπούς της Εισαγωγής.

Επί του 2ου θέματος: Τροποποίηση του καταστατικού της Εταιρείας προς συμμόρφωση με τις προβλέψεις του Ν. 4548/2018 για τις εισηγμένες σε ρυθμιζόμενη αγορά εταιρείες και, εν γένει, τις κείμενες διατάξεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.
Προς το σκοπό υλοποίησης της απόφασης που ελήφθη επί του προηγούμενου θέματος, η Γενική Συνέλευση, καλείται να αποφασίσει ότι είναι αναγκαία η τροποποίηση των άρθρων 8, 9, 13, 17, 21, 22, 23, 27, 28 και 29 του καταστατικού της Εταιρείας προς συμμόρφωση με τις προβλέψεις του Ν. 4548/2018 για τις εισηγμένες σε ρυθμιζόμενη αγορά εταιρείες και, εν γένει, τις κείμενες διατάξεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Το καταστατικό διαβάζεται από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, το οποίο προηγουμένως τίθεται υπόψιν των μετόχων της Εταιρείας και έχει ως εξής:

Διαβάστε εδώ το Καταστατικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης