Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πετρόπουλος: Καμία επίπτωση από τον άγονο διαγωνισμό για τα ηλεκτρικά λεωφορεία

Πετρόπουλος: Καμία επίπτωση από τον άγονο διαγωνισμό για τα ηλεκτρικά λεωφορεία
Δεν υπάρχει επίδραση στις πωλήσεις από την κήρυξη του διαγωνισμού για τα ηλεκτρικά λεωφορεία ως άγονου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πέτρος Πετρόπουλος

Δεν υπάρχει επίδραση στις πωλήσεις από την κήρυξη του διαγωνισμού για τα ηλεκτρικά λεωφορεία ως άγονου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πέτρος Πετρόπουλος, απαντώντας στην Επιπτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αναλυτικά, η εταιρία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ (η «Εταιρία»), κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε συνέχεια δημοσιευμάτων, ενημερώνει τους επενδυτές για τα ακόλουθα:

Η Εταιρία είναι διανομέας της εταιρίας BYD EUROPE B.V. για την ελληνική επικράτεια.

H εταιρία BYD ELECTRIC BUS & TRUCK HUNGARY KFT που ανήκει στον ίδιο όμιλο με την BYD EUROPE B.V. ήταν η μόνη συμμετέχουσα στο Τμήμα 4 του ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την επιλογή Αναδόχου που θα αναλάβει την προμήθεια λεωφορείων και των παρελκομένων τους, με σκοπό την Ανανέωση Στόλου Αστικών Λεωφορείων για τις μείζονες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Διακήρυξη αριθμ. 6/2021 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών), το οποίο αφορά την προμήθεια εκατό (100) απλών ηλεκτρικών αστικών οχημάτων 12m ελάχιστης αυτονομίας 135 χλμ. και των παρελκομένων τους.
Δυνάμει της υπ’ αρ. πρωτ. 479/02.01.2024 απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η εταιρία αυτή αποκλείστηκε από τον σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος στη συνέχεια κηρύχθηκε άγονος.
Ο όμιλος BYD μελετά τις αιτιάσεις της παραπάνω απόφασης και θα αποφασίσει σχετικά για τις περαιτέρω ενέργειές του.
Σε κάθε περίπτωση η Εταιρία επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία επίδραση στις πωλήσεις της από τη σχετική απόφαση, καθώς η πώληση σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού τιμολογείται απ’ ευθείας από τον ανάδοχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης