Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Deal για Βαγγέλη Μαρινάκη - Πουλά το 18% της Capital Product Partners σε κυπριακό όμιλο, έναντι 160 εκατ. δολ.

Deal για Βαγγέλη Μαρινάκη - Πουλά το 18% της Capital Product Partners σε κυπριακό όμιλο, έναντι 160 εκατ. δολ.
Η Capital Maritime πούλησε 10 εκατ. μετοχές της Capital Product Partners στη Yoda PLC έναντι 16 δολαρίων τη μετοχή

Με μία σημαντική συμφωνία ξεκινά το 2024 για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος προχωρά στην πώληση του 18% της ναυτιλιακής Capital Product Partners σε κυπριακό όμιλο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της TradeWinds.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η Capital Maritime πούλησε 10 εκατ. μετοχές της Capital Product Partners στη Yoda PLC έναντι 16 δολαρίων τη μετοχή.

Συμφωνία 160 εκατ. δολ.

Ο κυπριακός όμιλος, με επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού και του real estate, καθίσταται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ναυτιλιακής, σε μία συμφωνία που ανέρχεται σε 160 εκατ. δολαρίων. 
Σύμφωνα με την Yoda, η συναλλαγή αποτελεί μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου για περαιτέρω επενδύσεις και επέκταση των δραστηριοτήτων της στον ναυτιλιακό τομέα, καθώς η CPLP είναι μια διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία που ασχολείται με τη θαλάσσια μεταφορά φυσικού αερίου.
Η CPLP είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ ιδιοκτήτρια σύγχρονων πλοίων μεταφοράς LNG με 8 σε λειτουργία και άλλα δέκα υπό παραγγελίες που θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 3 ετών.
Η CPLP βρίσκεται σε καλή θέση για να επωφεληθεί από τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της βιομηχανίας LNG με έξι ανοικτά LNG/C που παραδίδονται μεταξύ 2026-2027 και δικαιώματα πρώτης άρνησης σε έναν μοναδικό στόλο μεταφορέων LCO2 και αμμωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης