Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έλαστρον: Νέο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου ο Νικόλαος Γεωργιάδης

Έλαστρον: Νέο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου ο Νικόλαος Γεωργιάδης
Ο κ. Γεωργιάδης εκλέγεται από το 2021 Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας
Ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου της Έλαστρον κατόπιν της παραίτησης του κ. Κωνσταντίνου Γιαννίρη για προσωπικούς λόγους.
Ειδικότερα:
«Τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη ότι o κύριος Κωνσταντίνος Γιαννίρης υπέβαλε στις 27.12.2023 την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ελέγχου, για προσωπικούς λόγους. Επίσης, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου ότι σύμφωνα με την από 27.12.2023 απόφαση του Δ.Σ., ως νέο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου ορίστηκε το Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. κύριος Νικόλαος Γεωργιάδης του Ηρακλή.
Ο κύριος Γεωργιάδης εκλέγεται από το 2021 Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές καταρχήν στις Η.Π.Α., όπου έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα CSS (Certificate of Special Studies in Administration & Management – graduate level) από το Extension School του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και αμέσως μετά στη Μ. Βρετανία, όπου ανακηρύχθηκε κάτοχος Master of Science in International Securities, Investment & Banking από το ICMA (International Capital Market Association) Centre, Henley Business School, του Πανεπιστημίου του Reading. Είναι Διδάκτορας του Τμήματος Χρηματοοι-κονομικής & Λογιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο Διατριβής “Corporate Valuation Approaches’ Weighting Methodology”. Διαθέτει σημαντική εργασιακή εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα, είναι πιστοποιημένος αναλυτής αγοράς και μετοχών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ασχολείται με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την εκπόνηση θεμελιωδών αναλύσεων για εταιρείες, με αποδέκτες θεσμικούς επενδυτές και διαχειριστές διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, καθώς και με την αποτίμηση εταιρειών στα πλαίσια εξαγορών, συγχωνεύσεων, εισαγωγής στο χρηματιστήριο και λοιπών εταιρικών πράξεων. Τέλος, μέσα από την πολύχρονη απασχόλησή του στον χρηματοοικονομικό τομέα και την αποτίμηση εταιρειών έχει αποκτήσει επαρκή γνώση του ευρύτερου βιομηχανικού κλάδου, στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία.
Κατόπιν της εκλογής του νέου μέλους της Επιτροπής Ελέγχου κ. Νικόλαου Γεωργιάδη, η Επιτροπή, λαμβανομένου υπόψιν ότι η σύνθεσή της είναι σύμφωνη με την από 30.06.2022 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, συγκροτείται εκ νέου σε σώμα ως εξής:
Ι. Γεώργιος Βαλέττας του Αντωνίου, Ανεξάρτητο τρίτο πρόσωπο σε σχέση με την Εταιρεία.
ΙΙ. Νικόλαος Γεωργιάδης του Ηρακλή, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ.
ΙΙΙ. Γεώργιος Κολοβός του Κωνσταντίνου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ.
Όλα τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις καταλληλότητας του άρθρου 44 παρ. 1 Ν. 4449/2017, ως ισχύει. Το σύνολο των μελών της Επιτροπής Ελέγχου διαθέτει επαρκείς γνώσεις για τον χαλυβουργικό κλάδο (Κλάδος/Υποκλάδος: Πρώτες Ύλες/Σίδηρος και Χάλυβας), όπου δραστηριοποιείται η Εταιρεία, ενώ το μέλος κ. Γεώργιος Βαλέττας διαθέτει επαρκή γνώση και εμπειρία στην ελεγκτική και λογιστική. Η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου είναι αντίστοιχη με αυτή του Δ.Σ., παρατεινόμενη αυτόματα μέχρι την πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη της θητείας της, ενώ ειδικά η θητεία της τωρινής Επιτροπής Ελέγχου θα λήξει στις 30.06.2025.
Ύστερα από διαλογική συζήτηση, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου ομόφωνα αποφάσισαν τη διατήρηση του κυρίου Γεώργιου Βαλέττα ως Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με την προηγούμενη από 30.06.2022 απόφαση αυτής, ο οποίος είναι τρίτο πρόσωπο (και ανεξάρτητος) ως προς την Εταιρεία.
Ως εκ τούτου, η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου διαμορφώνεται ως εξής:
1)
Γεώργιος Βαλέττας – Πρόεδρος
2)
Νικόλαος Γεωργιάδης – Μέλος
3)
Γεώργιος Κολοβός – Μέλος
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βαλέττας παρίσταται υποχρεωτικά στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ελέγχου που αφορούν στην έγκριση των οικονομικών καταστάσεων λόγω των γνώσεών του στην ελεγκτική και λογιστική.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης