Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Frigoglass: Στο 48,43% το ποσοστό της Truad Verwaltungs

Frigoglass: Στο 48,43% το ποσοστό της Truad Verwaltungs
Δεν μεταβλήθηκε το ποσοστό που κατέχει έμμεσα η Truad στη Frigoglass
Η Frigoglass A.B.E.E. (η «Εταιρεία»), κατόπιν των γνωστοποιήσεων που έλαβε την 22 Δεκεμβρίου 2023 από την Torval Investment Corp. (πρόσωπο που έχει στενούς δεσμούς με πρόσωπο που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα σύμφωνα με το άρθρο 19 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, τον κ. Χαράλαμπο Δαυίδ, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας) και την Truad Verwaltungs A.G. (η “Truad”) υπό την ιδιότητά της ως διαχειρίστρια ανέκκλητου ιδιωτικού διακριτικού εμπιστεύματος (private irrevocable discretionary trust) που έχει συσταθεί προς όφελος των κατιόντων του πατρός του εκλιπόντος Αναστασίου Γεωργίου Λεβέντη (το «Εμπίστευμα»), ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι:
Μέχρι την 22.12.2023 η Truad κατείχε έμμεσα μέσω της αλυσίδας νομικών προσώπων που ήλεγχε πλήρως και ως είχαν γνωστοποιηθεί την 16η Νοεμβρίου 2017 (δηλαδή τις εταιρείες Torval Investment Corp., Lavonos Ltd., Boval Limited, Boval S.à.r.l. και Tinola Holding S.à.r.l., Thrush Investment Holdings Limited και Eagle Enterprises S.A.) ποσοστό 48,43% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (που αντιστοιχούν σε 172.561.028 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές).
Την 22.12.2023 (α) η Lavonos Ltd. μεταβίβασε στην Torval Investment Corp. το σύνολο (100%) των μετοχών που κατείχε στο κεφάλαιο των θυγατρικών της Boval Limited, Tinola Holding S.à.r.l. και Thrush Investment Holdings Limited, (β) η Tinola Holding S.à.r.l. μεταβίβασε στην Torval Investment Corp. τις μετοχές που κατείχε άμεσα στο κεφάλαιο της Εταιρείας (ποσοστό 0.018% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας που αντιστοιχούν σε 63.750 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές) και (γ) μία ανάστροφη συγχώνευση (reverse merger) πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της οποίας η Boval S.à.r.l. απορροφήθηκε από την άμεση και εξ’ ολοκλήρου (100%) θυγατρική της Kar-Tess Holding. Ως εκ τούτου, η Boval S.à.r.l. λύθηκε και το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεών της μεταβιβάστηκε καθολικά στην Kar-Tess Holding.
Κατόπιν της ολοκλήρωσης των ανωτέρω πράξεων, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει έμμεσα η Truad στην Εταιρεία δεν μεταβλήθηκε. Ειδικότερα, η Truad σήμερα κατέχει έμμεσα ποσοστό 48,43% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (που αντιστοιχούν σε 172.561.028 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές) μέσω του ελέγχου από την Truad της 100% θυγατρικής της “Torval Investment Corp.”, η οποία:
α) ελέγχει το 100% του κεφαλαίου της “Boval Ltd.”, η οποία ελέγχει το 100% του κεφαλαίου της Kar-Tess Holding η οποία κατέχει άμεσα ποσοστό 48,39% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου (που αντιστοιχεί σε 172.418.495 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές) της Εταιρείας
β) κατέχει άμεσα ποσοστό 0,018% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου (που αντιστοιχεί σε 63,750 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές) της Εταιρείας
γ) ελέγχει το 100% του κεφαλαίου της “Thrush Investment Holdings Limited”, η οποί κατέχει:
i) άμεσα ποσοστό 0,020% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου (που αντιστοιχεί σε 69.833 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές), και
ii) έμμεσα λόγω του ελέγχου της “Eagle Enterprises S.A.” ποσοστό 0,003% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου (που αντιστοιχεί σε 8.950 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές) της Εταιρείας (ο έλεγχος της “Eagle Enterprises S.A.” επιτυγχάνεται ως εξής: η “Torval Investment Corp.” κατέχει το 100% του κεφαλαίου “Thrush Investment Holdings Limited” η οποία ελέγχει το 100% του κεφαλαίου της “Eagle Enterprises S.A.”).
Περαιτέρω, η Truad ελέγχει και ασκεί τα ως άνω δικαιώματα ψήφου κατά τη διακριτική της ευχέρεια χωρίς να λαμβάνει οδηγίες ή εντολές από τους δικαιούχους του Εμπιστεύματος ή οιοδήποτε άλλο πρόσωπο και δεν υφίσταται πρόσωπο που να ελέγχει την Truad σύμφωνα με την έννοια του ν. 3556/2007.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης