Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έντονη κινητικότητα στη Μοτοδυναμική – Η Ideal διαψεύδει ότι αποκτά πακέτο ή και το σύνολο των μετοχών της

Έντονη κινητικότητα στη Μοτοδυναμική – Η Ideal διαψεύδει ότι αποκτά πακέτο ή και το σύνολο των μετοχών της
Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα 22 Δεκεμβρίου 2023 αναμένεται να μεταβιβαστεί πακέτο της Μοτοδυναμικής μέσω του χρηματιστηρίου
Σχετικά Άρθρα

(upd) Θέμα χρόνου, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η απόκτηση πακέτου ή και του συνόλου της Μοτοδυναμικής από την Ideal Holdings.
Πάντως η Ideal Holdings, μετά από ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή το δημοσίευμα του ΒΝ, για την εξαγορά άλλης εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, διαψεύδει κατηγορηματικά και δηλώνει ότι ουδέποτε διενήργησε σχετικές συζητήσεις με την συγκεκριμένη εταιρία.
Οι επιχειρηματικές συμφωνίες συνεχίζονται στο ελληνικό χρηματιστήριο και μετά τη συμφωνία της Intrakat με τη ΔΕΗ, η απόκτηση της Μοτοδυναμική από την Ideal θα ενισχύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον. 
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως οι επιχειρηματικές συμφωνίες είναι απαραίτητες για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων αλλά και την άνοδο της αγοράς. 
Μάλιστα όπως αναφέρει σήμερα σε ξεχωριστό θέμα το ΒΝ η Κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο με ενισχυμένα κίνητρα για συγχωνεύσεις και εξαγορές. 
Η στήλη "Παρασκήνιο της Αγοράς" είχε αναφερθεί στις φήμες που υπήρχαν για το συγκεκριμένο deal από 14 Δεκεμβρίου (δείτε εδώ).

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ideal αναφέρει:

"Η IDEAL HOLDINGS A.E. (η "Εταιρεία"), μετά από ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων για την εξαγορά άλλης εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, διαψεύδει κατηγορηματικά τα σχετικά δημοσιεύματα και δηλώνει ότι ουδέποτε διενήργησε σχετικές συζητήσεις με την συγκεκριμένη εταιρία".
Σημειώνεται ότι ο τίτλος της Μοτοδυναμικής κινείται έντονα ανοδικά στις σημερινές συναλλαγές στο χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη που άγγιξαν το 7% στο υψηλό ημέρας, ενώ εξίσου έντονη είναι και συναλλακτική δραστηριότητα στη μετοχή που έχει ξεπεράσει τα 100.000 ευρώ.
Παρομοίως, σημαντική άνοδο που έφτασε έως και το 2,69% (πλέον έχει περιοριστεί στο +1,1%) εμφανίζει και η μετοχή της Ideal, με τζίρο που υπερβαίνει τα 250.000 ευρώ.

Αύξηση κερδών

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Μοτοδυναμική είχε αύξηση καθαρών κερδών κατά 23,2% στο 9μηνο του 2023, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.
Oι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 23.4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και ανήλθαν στα 126.5 εκ. ευρώ.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 25.4 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 13%, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν στα 10.8 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 23.2% σε σύγκριση με το 2022.
Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0.36 ευρώ από 0.30 για την αντίστοιχη περίοδο του 2022.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες μέσω της αγοράς ομολόγων η Ideal αντλησε 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει παλαιό δανεισμό, ενώ απέκτησε κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξή της.
Η μετοχή της Μοτοδυναμικής έκλεισε με άνοδο +1,59%, από +6,98% υψηλό ημέρας, με 68 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 96 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης