Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intracom: Νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου ο κ. Ιωάννης Τσούμας

Intracom: Νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου ο κ. Ιωάννης Τσούμας
Συγκρότηση σε σώμα της Επιτροπής Ελέγχου και ορισμός του Προέδρου αυτής
Σε ανασυγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου υπό την προεδρία του κ. Ιωάννη Τσούμα προχώρησε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Intracom. 
Ειδικότερα:
«Στο Μαρούσι Αττικής, σήμερα την δεκάτη τρίτη (13η) του μηνός Δεκεμβρίου του 2023 έτους, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 συνήλθαν σε συνεδρίαση στα ενταύθα και επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 64 γραφεία της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" και το διακριτικό τίτλο "INTRACOM HOLDINGS" (εφεξής η «Εταιρεία»), τα Μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, ως αυτά εκλέχθηκαν με απόφαση της από 13.12.2023 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, ήτοι οι κ.κ. :
1. Ιωάννης Κ. Τσούμας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.,
2. Αδαμαντίνη Κ. Λάζαρη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ., και
3. Διονυσία Δ. Ξηρόκωστα, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Η Επιτροπή Ελέγχου διαπιστώνει ότι βρίσκεται σε απαρτία, εφόσον παρευρίσκεται το σύνολο των Μελών της, και προβαίνει σε συζήτηση και λήψη απόφασης επί του μόνου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
Θέμα μόνο :
«Συγκρότηση σε σώμα της Επιτροπής Ελέγχου και ορισμός του Προέδρου αυτής»
Μετά από διαλογική συζήτηση επί του ως άνω μόνου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης, η Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας, λαμβάνουσα υπόψη :
i. τις αποφάσεις της από 13.12.2023 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας σχετικά :
α) με τον επαναπροσδιορισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017, ως ισχύει, του είδους της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας ως Επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου αποτελούμενης από τρία (3) Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία πληρούν τα κριτήρια ανεξαρτησίας που προβλέπονται στο άρθρο 9 παρ. 1 και 2 του Ν. 4706/2020 και θητεία ίσης διάρκειας με τη θητεία του ισχύοντος Δ.Σ. δηλ. μέχρι 20.12.2026, δυνάμενη να παραταθεί μετά τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης,
β) την εκλογή των τριών (3), παρισταμένων στη σημερινή συνεδρίαση, Ανεξάρτητων Μελών του Δ.Σ., ως Μελών της νέας Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, καθόσον ικανοποιούν πλήρως τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις της παρ. 1 του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017, ως ισχύει, καθώς και τα κριτήρια ανεξαρτησίας των παρ. 1 και 2 του άρθρου 9 του Ν. 4706/2020 για να στελεχώσουν την Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας, και
ii. τον προβλεπόμενο κατ΄άρθρο 44 παρ. 1 (ε), ορισμό του Προέδρου της Επιτροπής από τα Μέλη της
όρισε ως Πρόεδρό της τον κ. Ιωάννη Κ. Τσούμα και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :
1. Ιωάννης Τσούμας του …………………………., που γεννήθηκε στο ………………. το έτος ………., κάτοικος ………………….., οδός ………………………. αρ…., κάτοχος του υπ’ αριθμ. ΑΜ ………/….. Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας που εκδόθηκε από το ………………., Α.Φ.Μ. …………., (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.), Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου (email επικοινωνίας ……………………………..)
2. Αδαμαντίνη Λάζαρη του ……………………….., που γεννήθηκε στο ………………. το έτος ………., κάτοικος ………………….., οδός ………………………. αρ…., κάτοχος του υπ’ αριθμ. ΑΜ ………/….. Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας που εκδόθηκε από το ………………., Α.Φ.Μ. …………., (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.), Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου (email επικοινωνίας …………………………………
3. Διονυσία Ξηρόκωστα του ……………………….., που γεννήθηκε στο ………………. το έτος ………., κάτοικος ………………….., οδός ………………………. αρ…., κάτοχος του υπ’ αριθμ. ΑΜ ………/….. Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας που εκδόθηκε από το ………………., Α.Φ.Μ. …………., (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.), Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου (email επικοινωνίας ……………………………………………….).
Η θητεία της νέας Επιτροπής Ελέγχου θα είναι ίσης διάρκειας με τη θητεία του ισχύοντος Δ.Σ., δηλ. μέχρι 20.12.2026, δυνάμενη να παραταθεί μετά τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Επίσης, τα Μέλη της Επιτροπής Ελέγχου λαμβάνοντας υπόψη την, προβλεπόμενη κατ΄ άρθρο 44 παρ. (ζ) Ν. 4449/2017, ως ισχύει, πρόβλεψη υποχρεωτικής παρουσίας Ανεξάρτητου μη Εκτελεστικού Μέλους με επαρκή γνώση και εμπειρία στη λογιστική ή ελεγκτική κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής για την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας, αποφάσισαν όπως στις συνεδριάσεις αυτές παρίσταται υποχρεωτικώς κατ΄ελάχιστον ένας εκ των κ.κ. Ιωάννη Τσούμα και Αδαμαντίνης Λάζαρη, καθόσον και οι δύο πληρούν το σύνολο των κριτηρίων και προυποθέσεων του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017, ως ισχύει, των κριτηρίων
ανεξαρτησίας των παρ. 1 και 2 του άρθρου 9 του Ν. 4706/2020, και διαθέτουν επαρκή γνώση στη λογιστική ή/και ελεγκτική.
Επειτα από τη λήψη της παραπάνω απόφασης και επειδή δεν υπήρχε άλλο θέμα προς συζήτηση, λύεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής η παρούσα συνεδρίαση και το Πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης