Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παντελιάδης (Πρόεδρος της Ένωσης Super Market): Οι τιμές δεν θα γυρίσουν εκεί που ήταν πριν από δύο χρόνια

Παντελιάδης (Πρόεδρος της Ένωσης Super Market): Οι τιμές δεν θα γυρίσουν εκεί που ήταν πριν από δύο χρόνια
Χορεύουμε στις ρυθμούς της κυβέρνησης, δήλωσε ο κ. Παντελιάδης
Με «χαλί» τα «δύσκολα» για τις αλυσίδες τροφίμων και τα «δύσκολα» για τους  καταναλωτές η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος προσπάθησε να σκιαγραφήσει το μέλλον της  αγοράς.
Ωστόσο «καλές» ειδήσεις για τους καταναλωτές δεν βγήκαν παρά την επιμονή των δημοσιογράφων όταν οι απαντήσεις είχαν ως αφετηρία τα κόστη ενώ οι καταναλωτές μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες τιμές μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό των επιχειρήσεών.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Μαρκετ Ελλάδος  κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουν ήδη οι καταναλωτές με τον πρόεδρο να λέει κατηγορηματικά ότι οι τιμές δεν πρόκειται να γυρίσουν στα επίπεδα που ήταν πριν από δύο χρόνια.
Η απάντηση μπορεί να μην ικανοποιεί την καταναλωτική κοινότητα με τον κ. Παντελιάδη να επικαλείται ότι τα εργατικά κόστη έχουν αυξηθεί με το πιο σημαντικό πρόβλημα να εντοπίζεται στην απουσία, εργατικού δυναμικού το οποίο για να ενταχθεί στη σημερινή  δύναμη των 120.000 εργαζόμενων, θέλει υψηλότερες αμοιβές σε σχέση με το χθες, με τον κ. πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ να λέει ότι οι επιχειρήσεις έχουν αποδεχθεί τη νέα τάση και προσφέρουν καλύτερες αμοιβές.
Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος είναι κατηγορηματική αντίθετη στην επιβολή πλαφόν  στο μεικτό περιθώριο κέρδους, με τον πρόεδρο να στέλνει σαφές μήνυμα προς  την κυβέρνηση λέγοντας ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρο αν επιθυμείται η αγορά να λειτουργεί με  βάση τον ελεύθερο ανταγωνισμό ή να περιέλθει σε ρυθμισμένο πλαίσιο, το οποίο ζήτησε να το γνωρίζουν οι επιχειρήσεις.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο χρήσης ένδικων μέσων κατά του πλαφόν του μεικτού περιθωρίου κέρδους, διευκρινίζοντας ότι  θα κάναμε προσφυγή μόνο αν ήταν παράνομο κάτι τέτοιο δεν διαπιστώνουμε.
Ο κ. Παντελιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι εμείς χορεύουμε στους ρυθμούς που μας επιβάλλει η πολιτεία εννοώντας το περιοριστικό πλαίσιο που λειτουργεί η αγορά τροφίμων.
Ο γενικός  διευθυντής  της Ένωσης  Σούπερ Μαρκετ  Απόστολος  Πεταλάς  εστίασε στα κόστη  των επιχειρήσεων  ενώ αναφερόμενος  στις τιμές   του εξωτερικού και τους εσωτερικού είπε ότι δεν είναι  μια γραμμική  σχέση. Τόνισε  ότι τα κόστη   για την Ελλάδα  είναι  υψηλότερα και η γεωγραφία  της  Ελλάδος  είναι   αυτή  που κάνει ακόμη πιο δύσκολη  την μεταφορά  των προϊόντων εστιάζοντας   στους χώρους  αποθήκευσης.

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης