Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χάος μεταξύ Δημητριάδη - Δερδεμέζη στο Υπερταμείο και σχέδιο «κουκουλώματος» του σκανδάλου των ΕΛΤΑ από Δημητριάδη

Χάος μεταξύ Δημητριάδη - Δερδεμέζη στο Υπερταμείο και σχέδιο «κουκουλώματος» του σκανδάλου των ΕΛΤΑ από Δημητριάδη
Η περίφημη έκθεση της Deloitte που «πάει κι έρχεται» επτά μήνες
Την έξοδο δείχνουν στον πρόεδρο του Υπερταμείου κ. Κωνσταντίνο Δερδεμέζη, ο οποίος όπως λένε δεν είναι συνεργάσιμος με το διοικητικό συμβούλιο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη.
Ο πρόεδρος νιώθει και είναι απομονωμένος σε βαθμό που το περιβάλλον έχει γίνει ασφυκτικό για τον ίδιο που καθιστά την παράταση της θητείας του αδύνατη.
Οι «κακές» σχέσεις των δύο ανδρών έφτασε στο σημείο ο πρόεδρος να πληροφορηθεί εκ των υστέρων την ίδρυση του επενδυτικού ταμείου μέσα στο ΥπερΤαμείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΥπερΤαμείου δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κυβερνητικά στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου για να εκθέσει τα …έργα και τις ημέρες του κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη.
Η «κόντρα» ανάμεσα στα δύο υψηλόβαθμα στελέχη εκδηλώθηκε με την πορεία των ΕΛΤΑ που βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο με άδεια ταμεία.

«Κρυφό χαρτί» η απαλλαγή ή μη απαλλαγή της διοίκησης των ΕΛΤΑ

Και αποτελεί ερώτημα αν στη Γενική Συνέλευση της 24/11/2023 των ΕΛΤΑ εντάχθηκε, συζητήθηκε και ψηφίστηκε η απαλλαγή ή μη της διοίκησης από κάθε ευθύνη.
Και αναφερόμαστε στη διοίκηση Κωνσταντόπουλου – Μπαλούρδου οι οποίοι έφυγαν «νύχτα» από το ΥπερΤαμειο λόγω των σκανδάλων που μεταξύ άλλων είχαν ως βασικό πρόσωπο το πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Πάτση, ο οποίος διαγράφηκε από το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Deloitte ψάχνει από τον περασμένο Μάρτιο

Η απερχόμενη διοίκηση έφυγε «κακήν» «κακώς» από τα ΕΛΤΑ με το Υπερταμείο να διορίζει προσωρινή διοίκηση, η οποία συνοδεύτηκε από διαχειριστικό οικονομικό έλεγχο που τρέχει ακόμη η Deloitte.
Η εντολή ήταν να διερευνηθεί πως ξοδεύτηκε το «ζεστό χρήμα» ύψους 280 εκατ. ευρώ που διαχειρίστηκε η προηγούμενη διοίκηση.
Η παραμονή της Deloitte στα ΕΛΤΑ, η οποία να σημειωθεί είχε ως αποστολή να ολοκληρώσει το έργο της σε δύο μήνες αλλά ήδη έχει συμπληρώσει 7 μήνες έρευνας χωρίς να έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο και οι κακές γλώσσες λένε ότι το πόρισμα πηγαίνει και έρχεται στο γραφείο Δημητριάδη μέχρι ο Διευθύνων Σύμβουλος να … ικανοποιηθεί.

Τα «φάουλ» του ΥπερΤαμείου

Οι υποστηρικτές της νομιμότητας όπως είναι το ΔΣ του ΥπερΤαμείου κατάφεραν να κλείσουν την οικονομική χρήση του 2022 χωρίς, κατά πληροφορίες, να κρατήσουν επιφυλάξεις για το «έργο» της διοίκησης Μπαλούρδου-Κωνσταντόπουλου υπό την έννοια της μη απαλλαγής από ευθύνες ενώ υποτίθεται γίνεται έλεγχος από την Deloitte.
Η «ισχυρή ομάδα» του διοικητικού συμβουλίου που δεν περιλαμβάνει τον πρόεδρο διότι τους φέρνει εμπόδια αφού απαιτεί όλα να γίνονται με το γράμμα του νόμου φαίνεται να λύνει τα προβλήματα περιμένοντας τη λήξη και τη μη ανανέωση της θητείας Δερδεμέζη.
Το ΥπερΤαμείο αναμένει τον νέο και «συνεργάσιμο» πρόεδρο, ο οποίος θα είναι μη εκτελεστικός, αλλά δεν θέλουν τον κ. Δερδεμέζη στα πόδια τους, διότι οι εκκρεμότητες θέλουν λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης