Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος για επαφές στις Βρυξέλλες: Το αποτέλεσμα ήταν μηδέν, τζάμπα ο κόπος - Η Ευρώπη είναι κολλημένη

Μυτιληναίος για επαφές στις Βρυξέλλες: Το αποτέλεσμα ήταν μηδέν, τζάμπα ο κόπος - Η Ευρώπη είναι κολλημένη
Αναφερόμενος στην ευρύτερη πολιτική και την εικόνα για το 2024, ο κ. Μυτιληναίος έδωσε έμφαση στις εκλογές στις ΗΠΑ αλλά και τις ευρωεκλογές, καθώς και στα δύο ανοικτά πολεμικά μέτωπα
Σχετικά Άρθρα
Την ανάγκη ανασύνταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος.
«Το υπάρχον μοντέλο της ΕΕ τελειώνει. Πρέπει να δούμε το θέμα από την αρχή», σημείωσε μιλώντας στο συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου, ενώ τόνισε πως πέρα από όλα τα προβλήματα, «η Ευρώπη έχει το πρόβλημα της ακριβής ενέργειας, σε αντίθεση με ΗΠΑ και Κίνα. Στην Ευρώπη, που εκπέμπουμε μόλις το 8% των ρύπων παγκοσμίως, πάμε να το κάνουμε 4%, στραγγαλίζοντας την οικονομία. Η Κίνα παράγει πολλαπλάσιους ρύπους».

Έμφαση στις εκλογές των ΗΠΑ και ευρωεκλογές

Αναφερόμενος στην ευρύτερη πολιτική και την εικόνα για το 2024, ο κ. Μυτιληναίος έδωσε έμφαση στις εκλογές στις ΗΠΑ αλλά και τις ευρωεκλογές, καθώς και στα δύο ανοικτά πολεμικά μέτωπα. «Όσο η κατάσταση στη Γάζα δεν σταματά, όσο τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός δεν υιοθετούνται, η κατάσταση θα γίνεται πιο δύσκολη. Όχι από την πλευρά των κυβερνήσεων αλλά σε ό,τι αφορά την κατάσταση στους δρόμους».
Αναφορικά με τις ΗΠΑ, o κ. Μυτιληναίος σημείωσε ότι «η προεδρία Trump είχε πολλές ιδιαιτερότητες. Άλλαξε τον πλανήτη σε πολλά πράγματα. Ο Trump είχε αρχίσει να προετοιμάζει την έξοδο των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ και ίσως τον ΟΗΕ. Αν υλοποιηθούν αυτά σε μια δεύτερη θητεία Trump, όλοι καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί, ειδικά στην Ευρώπη που είχε συνηθίσει να περνά με "τζάμπα" ασφάλεια από τις ΗΠΑ και φθηνή ενέργεια από τη Ρωσία. Κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς και τα δύο».
«Η Ευρώπη πλησιάζει στα αδιέξοδά της, τα οποία δημιουργήθηκαν από την αδυναμία της να κινηθεί επί δεκαετίες», συμπλήρωσε.

Οι επαφές στις Βρυξέλλες

Ο Ευάγγελος Mυτιληναίος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες με την Κομισιόν, από κοινού με άλλους βιομηχάνους της Ευρώπης. «Δυστυχώς, το αποτέλεσμα ήταν μηδέν, τζάμπα ο κόπος. Η Ευρώπη είναι κολλημένη. Πρέπει να ανακαλυφθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση από μηδενική βάση. Ο τρόπος που διοικείται από ασθενείς κυβερνήτες κρατών (οι ισχυροί ηγέτες μάς έχουν τελειώσει) οδηγεί σε μια ασθενή δύναμη, με μικρή επιρροή στον κόσμο. Έχουμε στις Βρυξέλλες ένα τεράστιο γραφειοκρατικό σύστημα», τόνισε.

Οι αλλαγές στην ηλεκτρική ενέργεια

Σε ό,τι αφορά τα νέα δεδομένα στην ηλεκτρική ενέργεια το 2024, οπότε δεν θα υπάρξουν επιδοτήσεις για τους καταναλωτές, ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε ότι «η ιστορία με τα χρωματιστά τιμολόγια έχει μπερδέψει. Αδικούμε τον κ. Σκυλακάκη. Έχει γνώση οικονομικών, αλλά θα πρέπει να μπει πιο βαθιά στα ενεργειακά.
Τα χρωματιστά τιμολόγια είναι απλή διαδικασία, πήραν χρώμα για να γίνουν πιο εύκολα για τον πολίτη. Το πράσινο είναι αυτό που η κυβέρνηση θεωρεί πιο ασφαλές για τον πολίτη. Η τιμή θα αλλάζει κάθε μήνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης