Επιχειρήσεις

Prodea: Συνέλευση των ομολογιούχων στις 22/12

tags :
Prodea: Συνέλευση των ομολογιούχων στις 22/12
Σχετικά με το ΚΟΔ 300 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Πρόσκληση για συνέλευση ομολογιούχων δανειστών (εφεξής οι «Ομολογιούχοι») του κοινού ομολογιακού δανείου ποσού €300.000.000 (εφεξής το «ΚΟΔ») εξέδωσε η «ΠΡΟΝΤΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 3546201000 και αρ. Απόφασης ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ 6/458/13.12.2007 (εφεξής η «Εταιρεία»), δυνάμει του από 09.07.2021 Προγράμματος Έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως €300.000.000 και Σύμβασης Ορισμού Εκπροσώπου των Ομολογιούχων (εφεξής το «Πρόγραμμα ΚΟΔ»).
Η PRODEA Investments είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα στην Ελληνική αγορά.
Διαθέτει υψηλής ποιότητας και απόδοσης, διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο με πολύ υψηλά επίπεδα πληρότητας, μακροχρόνιες μισθώσεις (μέση διάρκεια μίσθωσης άνω των 10 ετών) και ισχυρή βάση μισθωτών.
Η Εταιρεία διαχειρίζεται επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία της τάξης των €2,7 δις και επεκτείνεται ταχύτατα στους τομείς της Ελληνικής αγοράς με τις καλύτερες αποδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των «πράσινων» γραφείων, logistics και ξενοδοχείων.
Τα μεγέθη της Εταιρείας από τον Ιούλιο 2021, οπότε και εξέδωσε το πρώτο «πράσινο» ομόλογο για επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία στην Ελληνική αγορά, βαίνουν σημαντικά και σταθερά βελτιούμενα. Συγκεκριμένα τα έσοδα από μισθώματα αυξήθηκαν κατά 25% και το αναπροσαρμοσμένο EBITDA κατά 31% (στοιχεία τελευταίων δώδεκα μηνών με σύγκριση 30.9.2023 έναντι 30.6.2021). Το ενεργητικό της εταιρείας αυξήθηκε κατά 16% και ανέρχεται σε €3 δις στις 30.9.2023.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα της PRODEA περιλαμβάνει όχι μόνο την αγορά και την εκμίσθωση αλλά και την πώληση ακινήτων. Η Εταιρεία υλοποιεί μια στρατηγική αναδιάρθρωσης της σύνθεσης του χαρτοφυλακίου της, προκειμένου αυτό να καταστεί περισσότερο «πράσινο» και αειφόρο, στο πλαίσιο της οποίας προέβη στην έκδοση ενός Πράσινου Ομολόγου €300 εκατ. στις 21.07.2021, με σκοπό τη χρηματοδότηση πράσινων επενδύσεων.
Παράλληλα η Εταιρεία συνεχίζει και την αποεπένδυση από «ώριμα» ακίνητα έχοντας ως βασικό στόχο την βέλτιστη διαχείριση των ακινήτων της και τη διαμόρφωση ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου προσαρμοσμένου στις σύγχρονες επενδυτικές τάσεις, ειδικά για περιοχές όπως η Ελλάδα (κυρίως πράσινα γραφεία, logistics, hospitality).
Τα ανωτέρω έχουν δημιουργήσει πλέον ένα διαρκώς διαμορφούμενο υποσύνολο του χαρτοφυλακίου της, που περιλαμβάνει ακίνητα προς πώληση (trading portfolio) καθιστώντας
τις πωλήσεις συνήθη και επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα της Εταιρείας.
Από το 2019 και έως το τέλος του 2023 η Εταιρεία εκτιμάται ότι θα έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις επενδυτικών ακινήτων το τίμημα πώλησης των οποίων θα πλησιάζει τα €500 εκατ. ενώ το Πραγματοποιηθέν Αποτέλεσμα (η διαφορά ανάμεσα στο τίμημα πώλησης και το ιστορικό κόστος) θα ξεπερνά τα €80 εκατ..
Καθίσταται σαφές πως το Πραγματοποιηθέν Αποτέλεσμα αποτελεί μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της εν γένει λειτουργίας της Εταιρείας, όπως αυτή έχει πλέον διαμορφωθεί, και πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στον υπολογισμό του Αναπροσαρμοσμένου EBITDA έτσι ώστε να μην εξαιρείται το trading portfolio.
Λαμβάνοντας υπ’όψιν τα ανώτερω προτείνεται η επικαιροποίηση του Προγράμματος ΚΟΔ, μέσω της τροποποίησης συγκεκριμένων όρων του, ώστε να συμβαδίζει η λειτουργία του
Προγράμματος ΚΟΔ με την επιχειρηματική δραστηριότητα της Εταιρείας επ’ ωφελεία της Εταιρείας και των Ομολογιούχων Δανειστών.
Σύμφωνα με τους όρους 18.1 και 18.3(α)(i)του Προγράμματος ΚΟΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, δυνάμει της από 11.12.2023 απόφασής του καλεί τους Ομολογιούχους του ΚΟΔ σε συνέλευση των Ομολογιούχων την 22.12.2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ., η οποία θα διεξαχθεί στα γραφεία της Εταιρείας, στην οδό Χρυσοσπηλιωτίσσης αριθμός 9, ΤΚ 10560, στην Αθήνα, με παράλληλη δυνατότητα όσων Ομολογιούχων το επιθυμούν να συμμετάσχουν από απόσταση, με ηλεκτρονικά μέσα και χωρίς φυσική παρουσία, σύμφωνα με όσα αναφέρονται αναλυτικά κατωτέρω, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ακόλουθου θέματος ημερήσιας διάταξης:

Διαβάστε εδώ το Δελτίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης