Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΤΑΙΠΕΔ: Στα 7 ευρώ η τιμή για το 11% της HelleniQ Energy - Στις 12/12 η συναλλαγή στο ΧΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Στα 7 ευρώ η τιμή για το 11% της HelleniQ Energy - Στις 12/12 η συναλλαγή στο ΧΑ
Τιμολόγηση της κατάρτισης επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών για 33.619.870 υφιστάμενες μετοχές της HELLENiQ Energy Holdings Α.Ε.
Στην τιμή των 7 ευρώ συμφώνησαν το ΤΑΙΠΕΔ και η Paneuropean Oil and Industrial Holdings (POIH) συμφώνησαν να πωλήσουν 33.619.870 υφιστάμενες κοινές μετοχές της HELLENiQ Energy Holdings S.A., που αντιστοιχούν στο 11.0% του υφιστάμενου κοινού μετοχικού κεφαλαίου της HELLENiQ, μέσω διαδικασίας κατάρτισης επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών.
Το ΤΑΙΠΕΔ θα διαθέσει 13.128.317 Μετοχές στο πλαίσιο της Συναλλαγής και, μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, θα κατέχει 31.2% του μετοχικού κεφαλαίου της HELLENiQ, και η POIH θα διαθέσει 20.491.553 Μετοχές στο πλαίσιο της Συναλλαγής και, μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, θα κατέχει 40.4% του μετοχικού κεφαλαίου της HELLENiQ.
Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής αναμένεται να λάβει χώρα στις 12.12.2023, εφόσον ικανοποιηθούν ή καταργηθούν ορισμένες συνήθεις αιρέσεις.
Η HELLENiQ δεν θα έχει έσοδα από τη Συναλλαγή.
Στο πλαίσιο της Συναλλαγής, οι Πωλητές Μέτοχοι συμφώνησαν με τους Κοινούς Διεθνείς Συντονιστές να διακρατήσουν (lock up) τις υπόλοιπες μετοχές τους στην Εταιρεία για περίοδο 180 ημερών από την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, με την επιφύλαξη ορισμένων ειδικών ρυθμίσεων (carve-outs) και εξαιρέσεων.
Η Goldman Sachs Bank Europe SE («Goldman Sachs») και η J.P. Morgan SE («J.P. Morgan» και, μαζί με την Goldman Sachs, οι «Κοινοί Διεθνείς Συντονιστές») ενήργησαν ως Κοινοί Διεθνείς Συντονιστές σε σχέση με τη Συναλλαγή.
Η Rothschild & Co ενήργησε ως σύμβουλος διαδικασίας για τους σκοπούς του άρθρου 3 παράγραφος 3 τρίτο εδάφιο του Ν. 3986/2011 και η Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και η Δικηγορική Εταιρεία Καρατζά & Συνεργάτες ενήργησαν ως εξωτερικοί νομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ και της POIH.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

HelleniQ Energy: «Έκλεισε» το βιβλίο προσφορών - Στα 7 ευρώ η τιμή διάθεσης των μετοχών

Ολοκληρώθηκε η κατάρτιση του βιβλίου προσφορών υφιστάμενων μετοχών της «HELLENiQ ENERGY Holdings A.E.», με το ενδιαφέρον από τους επενδυτές να κρίνεται ισχυρό.
Ειδικότερα, διετέθησαν 33,6 εκατ. μετοχές -ή το 11%- αντί 7 ευρώ (discount 9%), ενώ στην τιμή αυτή υπήρξε υπερκάλυψη πάνω από 3 φορές.
Οι δύο πωλητές, δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο κατείχε ποσοστό 35,48% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, και η Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A. («POIH»), η οποία κατείχε ποσοστό 47,10%, συγκέντρωσαν 235 εκατ. ευρώ.
Αύριο 8 Δεκεμβρίου πιθανότατα θα ανακοινωθεί η διανομή και αν θα πάει το ποσοστό διάθεσης στο 12%, ενώ μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανότατα την Τρίτη) θα περάσουν οι μετοχές στους δικαιούχους.
Υπενθυμίζεται πως η μετοχή έκλεισε με απώλειες 0,90% και στα 7,70 ευρώ, ενώ το βιβλίο άνοιξε μεταξύ 6,80 – 7,20 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης