Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα ΕΛΤΑ «ονειρεύονται» drones και η Κυβέρνηση σχεδιάζει επιστολική ψήφο με Courier που δεν έχει

Τα ΕΛΤΑ «ονειρεύονται» drones και η Κυβέρνηση σχεδιάζει επιστολική ψήφο με Courier που δεν έχει
Το συνέδριο του ΥπερΤαμείου για το …μέλλον με ένα αβέβαιο αύριο
Σχετικά Άρθρα
«Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη» λέει η λαϊκή παροιμία.
Ταιριάζει «γάντι» στον Υπερταμείο με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ Δημήτρη Γρηγοριάδη να διοργανώνει Συνέδριο το 1ο Growthfund Summit - Υπερταμείο” αναζητώντας το αύριο της επιχειρηματικότητας, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα συζητήσεων με τη συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων, εκπροσώπων της ελληνικής επιχειρηματικότητας, θεσμικών φορέων και εκπροσώπων της διοίκησης του Υπερταμείου και θυγατρικών του.
Τα πάνελ των ομιλητών με τη συμμετοχή στελεχών θυγατρικών εταιρειών άφησαν κατά μέρος τα τρέχοντα προβλήματα και αναφέρθηκαν στο άγνωστο και ελπιδοφόρο μέλλον. Το «λαμπρό» μέλλον του ΥπερΤαμείου ενώ το αύριο αγνοείται .
Το Υπερ Ταμείο όπως ήδη έχει αναφέρει ρεπορτάζ του BN δεν έχει δημοσιοποιήσει οικονομικά αποτέλεσμα, όπως και η θυγατρική του τα ΕΛΤΑ που έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία περί Ανωνύμων Εταιρειών αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2022Η καταληκτική ημερομηνία δημοσιοποίησης οικονομικών αποτελεσμάτων ήταν η Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. Το ημερολόγιο γραφεί 6 Δεκεμβρίου και τα οικονομικά αποτελέσματα των ΕΛΤΑ και του ΥπερΤαμείου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα όπως προβλέπει η ελληνική νομοθεσία.

Τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν. Η προβολή προηγείται.

Με σημαντικές εκκρεμότητες το Υπέρ Ταμείο υλοποίησε το Συνέδριο για την προβολή του ενώ τα «καυτά» θέματα παρέμειναν στην σκιά του Συνεδρίου καθώς τους απασχόλησε το μέλλον ενώ το σήμερα …απασχολεί άλλους(!)

Τα drones των ΕΛΤΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ και Πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΛΤΑ COURIER, σχεδιάζει την αξιοποίηση drones για τις μεταφορές και με την επικαιροποίηση του δικτύου αποστολών προκειμένου να αποδεσμευθούν δυνάμεις με τη βοήθεια των κατάλληλων συνεργατών για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.
Ο κ Σκλήκας …υποσχέθηκε επιπλέον 200 χρόνια ζωής της εταιρείας ενώ δεν ξέρει αν θα είναι σε θέση να υλοποιήσει την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα πολυπόθητα οικονομικά αποτελέσματα του 2022 θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Οι φορολογούμενοι πληρώνουν τις αστοχίες των διοικήσεων.

Τα ίδια κεφάλαια των ΕΛΤΑ θα είναι αρνητικά κατά 100 εκατ ευρώ παρότι ο βασικός μέτοχος το Ελληνικό Δημόσιο έκανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ ευρώ το 2020. Σε διάστημα τριών ετών τα ΕΛΤΑ έχουν το ίδιο πρόβλημα και πολλά περισσότερα αφού μειώνονται τα έσοδα.Ο μέτοχος δηλαδή το κράτος θα βάλει το …χέρι στη τσέπη των φορολογούμενων για να τακτοποιήσει την οικονομική εκκρεμότητα.
Τα λειτουργικά έσοδα έχουν περιοριστεί σημαντικά σε ένα χρόνο με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης αλλά οι συνέπειες θα πέσουν στις πλάτες της σημερινής διοίκησης.

Τι θα λέει ο Ορκωτός λογιστής;

Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρατηρήσεις του Ορκωτή λογιστή θα αναδείξουν τα μείζονα οικονομικά θέματα των ΕΛΤΑ σε βαθμό που θα θεωρηθούν καμπανάκι για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης να ανταποκριθεί ακόμη και στην καταβολή της μισθοδοσίας που παραμένει πρόβλημα ως πρόβλημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Πάντως ο διευθύνων σύμβουλος κ. Σκλήκας στο περιθώριο του Συνεδρίου εμφανίστηκε αισιόδοξος και πρόθυμος να αντιμετωπίσει όσα κακώς κείμενα που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση.
Το παρόν στο «πηγαδάκι» έδωσε και ο CEO του ΥπερΤαμείου ο κ. Γρηγοριάδης ο οποίος παραδέχτηκε ότι καθυστερεί το αίτημα των ΕΛΤΑ για τη απορρόφηση των ΕΛΤΑ COURIER. Πάντως η απορρόφηση της θυγατρικής σκοντάφτει στην αποτίμηση.

Γρηγόρης Δημητριάδης - Υπερταμείο

Ο CEO του ΥπερΤαμείου κ Γρηγόρης Δημητριάδης εστίασε την ομιλία του στον απόηχο της μεγάλης είδησης για τη δημιουργία του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου, ο Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, διευθύνων σύμβουλος προανήγγειλε από το βήμα του «1ου Growthfund Summit» αξιόλογες επενδύσεις για τις θυγατρικές του Υπερταμείου, από τα Αεροδρόμια και τις Ελληνικές Αλυκές, μέχρι τη Διώρυγα Κορίνθου, με έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη.
Τόνισε, ότι η μετατροπή του Υπερταμείου σε Growthfund, ισότιμο με αυτό άλλων προηγμένων χωρών, θα σημάνει ταχύτερες μεταρρυθμίσεις στις θυγατρικές, με στόχο τις καλύτερες αποδόσεις τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τα ΕΛΤΑ, την ΕΤΑΔ και άλλες εταιρείες.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης