Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι σηματοδοτεί η άνοδος της μετοχής της Intracom κατά 33% σε έναν μήνα - Οι μαζικές αγορές από Θεοδωρίδη

Τι σηματοδοτεί η άνοδος της μετοχής της Intracom κατά 33% σε έναν μήνα - Οι μαζικές αγορές από Θεοδωρίδη
H Μαύρη βαλανιδιά ή Black Οak ήταν αγοραστής από το περασμένο καλοκαίρι καθώς και τον Ιούνιο είχε προχωρήσει σε αγορά 621 χιλ. μετοχών
Στο προαιώνιο ερώτημα στο χρηματιστήριο «οι τιμές φέρνουν τις ειδήσεις ή οι ειδήσεις τις τιμές» η εισηγμένη Intracom Holdings φαίνεται ότι επιβεβαιώνει την πρώτη εκδοχή.
Μετά το ξέφρενο ράλι της μετοχής της Intracom, οι επενδυτές αναζητούν αν η άνοδος υποδεικνύει και οι επιχειρηματικές εξελίξεις αποτελούν απλώς ένα «καλλωπισμό» της μητρικής εν όψει του κλεισίματος της χρονιάς.
Η Intracom, όμως, διαθέτει ένα ανεξάντλητο πεδίο, ύστερα από τη μετατροπή της σε επενδυτική συμμετοχών.
Τις θυγατρικές (Κέκροψ, Κλουκίνας), αλλά και τις συμμετοχές (Ιntrakat, Ιntralot), η αξία των οποίων έχει σχεδόν διπλασιαστεί.
Μέσα σε έναν μήνα η μετοχή της Intracom πραγματοποίησε κέρδη πάνω από 33%, μια άνοδος η οποία τροφοδοτήθηκε, όπως θα δούμε, τόσο από τις αγορές των insiders (Σ. Κόκκαλης, Δ. Θεοδωρίδης) όσο και από τις υπεραξίες τις οποίες ήδη καταγράφει στις συμμετοχές της.

Πώς ξεκίνησε το ράλι;

Στις 3 Οκτωβρίου, όταν η Intracom Ηoldings ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου της Intralot (8%) είχε κεφαλαιοποίηση 163,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή χαμηλότερα από όσα διέθετε στο ταμείο, ήτοι 223 εκατ. ευρώ.
Σε αυτό ακριβώς το χρονικό σημείο οι συνεχείς αγορές από insiders και τον ίδιο τον ιδρυτή της εταιρείας κ. Σ. Κόκκαλη, αλλά και οι υπεραξίες στις συμμετοχές της, προκάλεσαν άνοδο στην χρηματιστηριακή αξία της Ιntracom στα 238 εκατ. ευρώ, ένα επίπεδο το οποίο για ορισμένους κοντά στην εταιρεία υπολείπεται κατά 40-50% της αξίας των asset που διαθέτει.
Με ταμειακά διαθέσιμα 223 εκατ. ευρώ και δυνατότητα τραπεζικών γραμμών ύψους 350 εκατ., η Intracom προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει αυτό το οποίο υποσχέθηκε στους μετόχους της ο κ. Κόκκαλης, δηλαδή υψηλές αποδόσεις από τις χρηματοπιστωτικές επενδύσεις, κυρίως, σε κλάδους για τους οποίους διαθέτει τεχνογνωσία.

Οι αγορές της Black Οak του Δ. Θεοδωρίδη που ξεπέρασαν το 5% και η αγορά μετοχών από Σ. Κόκκαλη

Ο σχεδόν μόνιμος συναλλασσόμενος στη μετοχή της Intracom και αντιπρόεδρος της Intracom Ηoldings κ. Δημ. Θεοδωρίδης ξεκίνησε τις αγορές στις 3 Νοεμβρίου, αποκτώντας μέσω της εταιρείας Black Oak 500 χιλ. μετοχές.
Στις 20 Νοεμβρίου μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής ο ιδρυτής κ. Σ. Κόκκαλης αποκτά 1,6 εκατ. μετοχές αυξάνοντας το ποσοστό του σε 25,241% από 23,322%.
Λίγες ημέρες αργότερα ο Δημήτρης. Θεοδωρίδης αγοράζει άλλες 200 χιλ. μετοχές.
H Μαύρη βαλανιδιά ή Black Οak ήταν αγοραστής από το περασμένο καλοκαίρι καθώς και τον Ιούνιο είχε προχωρήσει σε αγορά 621 χιλ. μετοχών.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο εις εκ των παλαιών μετόχων της εταιρείας, ο κ. Κ. Δημητριάδης, είχε μειώσει το ποσοστό του κάτω από 5%.
Τελικώς χθες στις 5 Δεκεμβρίου, η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε το κρίσιμο 5% φθάνοντας το ποσοστό της σε 5,049%.

Οι υπεραξίες - οι κινήσεις σε Intralot - Κλουκίνα

Μόνο οι δυο συμμετοχές σε Intrakat – Ιntralot ανέρχονται σε 76-77 εκατ. ευρώ και ειδικά για την δεύτερη η συμμετοχή είναι στρατηγική καθώς η επένδυση προσβλέπει και σε μια μελλοντική χρηματιστηριακή κίνηση στις ΗΠΑ, για την οποία έχει κάνει λόγο τόσο η διοίκηση της Intralot, όσο και ο ίδιος ο κ. Σ. Κόκκαλης ο οποίος είχε σημειώσει ότι, είναι παράδοξο η Intralot USA να είναι θυγατρική.
Η Intralot πλέον διαθέτει μόνο ρίσκο εκτέλεσης καθώς βελτίωσε σημαντικά τον ισολογισμό της μειώνοντας τον δανεισμό χρησιμοποιώντας και τις ταμειακές ροές, αλλά και την πρόσφατη άντληση κεφαλαίων.
Εκτός δε από τα συμβόλαια λοταρίας τα οποία θα διεκδικήσει, η Intralot διαθέτει χώρο και τεχνολογία για μια συμφωνία με έτερη εταιρεία gaming στις ΗΠΑ, μια συμφωνία ικανή να της αλλάξει τα σημερινά επίπεδα.
Σ ότι αφορά την Κλουκίνας – Λάππας ( Intracom Properties ), σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες , η εταιρεία έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων ακόμα και μέσω συγχώνευσης με άλλη εταιρεία του κλάδου – η οποία διαθέτει χαρτοφυλάκιο μικρότερης αξίας. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο αγοράς νέου ακινήτου.
Τέλος, η Intracom διαθέτει και την Intracom Aviation για την οποία ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επιχειρηματική κίνηση.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης