Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Εγγράφει συνδρομητές για οπτικές ίνες με την εξυπηρέτηση πελατών να... αγνοείται - Ρεκόρ οι βλάβες

ΟΤΕ: Εγγράφει συνδρομητές για οπτικές ίνες με την εξυπηρέτηση πελατών να... αγνοείται - Ρεκόρ οι βλάβες
Όμηροι των συνεργατών του ΟΤΕ οι πελάτες
Προχωρά το σχέδιο επέκτασης του ΟΤΕ για την εγκατάσταση των οπτικών ινών, αλλά, όπως θα δούμε πρόκειται για πωλήσεις δίχως service, δηλαδή οι συνδρομητές βρίσκονται κυριολεκτικά
στον “αέρα” εφόσον προκύψει μια βλάβη. Παρά τα όσα ισχυρίζεται στις ενημερώσεις των αναλυτών ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μ. Τσαμάζ πως “ο οργανισμός δίνει έμφαση στην εξυπηρέτηση πελατών”, αυτή, πρακτικά δεν υφίσταται εξαιτίας της έλλειψης διαθεσιμότητας των ιδιωτικών συνεργείων συνεργατών του ΟΤΕ. Τα τελευταία πράγματι προχωρούν τις
εγκαταστάσεις, αλλά δεν επαρκούν για το service. Και οι συνδρομητές λαμβάνουν 17.7 Gigabytes προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το smartphone ως hot spot για να συνδεθούν, και φυσικά δεν υπάρχει μόνιμη διάρκεια στην σύνδεση.
Eάν είστε λοιπόν συνδρομητές οπτικής ινών στον ΟΤΕ και για κάποιο λόγο το καλώδιο της οπτικής αποκολλήθηκε ( λ.χ εργασίες στο σπίτι ) ή η εγκατάσταση δεν πραγματοποιήθηκε σωστά, τότε μόλις γίνατε όμηροι των εξωτερικών συνεργατών (υπεργολάβων ) του ΟΤΕ, δηλαδή τις οκτώ εταιρείες τις οποίες χρησιμοποιεί προκειμένου να πραγματοποιούνται οι εγκαταστάσεις του εξοπλισμού, των καλωδίων.

«Μαζικές βλάβες»

Από το περασμένο Σάββατο αρκετοί συνδρομητές στα νότια προάστια (Άλιμος, Ηλιούπολη κα), όπως και τα δίκτυα εταιρειών τα οποία χρησιμοποιούν τις οπτικές ίνες (ΟΠΑΠ) διαπίστωσαν ότι δεν λειτουργούν οι συνδέσεις τους. Η ενημέρωση την οποία έδινε αρχικά η Cosmote μέσω των τηλεφωνικών κέντρων ήταν ότι επρόκειτο για “μαζικές βλάβες” στο δίκτυο και ότι η μετάδοση των δεδομένων είχε σταματήσει.
Τις εργασίες σύνδεσης με το δίκτυο των οπτικών ινών του ΟΤΕ και την εγκατάσταση του εξοπλισμού έχουν αναλάβει συνεργάτες, τα συνεργεία των οποίων υπολογίζεται ότι, μπορούν να προχωρούν πάνω από 300 συνδέσεις μηνιαίως, όπως αποτυπώθηκε και στα στοιχεία του οργανισμού για το πρώτο εξάμηνο.

Μ αυτήν την επέκταση δεν υπάρχουν διαθέσιμα συνεργεία για να αποκαταστήσει τις βλάβες, είτε αφορούν δική τους υπαιτιότητα, είτε των συνδρομητών.
Όταν, λοιπόν, εντός των νοικοκυριών σημειωθεί στα καλώδια των οπτικών ινών - ένα πολύ ευαίσθητο υλικό – τότε για να αποκατασταθεί η βλάβη μια εβδομάδα και πλέον αναμονής καθώς ο μηχανισμός των εταιρειών είναι εντεταλμένος να εκτελέσει το σχέδιο επέκτασης του ΟΤΕ στην βάση των συνδρομητών του.

Εκεί ακριβώς ξεκινά η οδύσσεια των συνδρομητών του ΟΤΕ οι οποίοι εκ των προτέρων χρειάζεται να γνωρίζουν πως πρέπει να καλέσουν το 13888 ώστε να αναγγείλουν την βλάβη.
Μετά από ημέρες ταλαιπωρίας τελικώς προσέρχεται ένας υπάλληλος του ΟΤΕ διαπιστώνει την βλάβη ( αντικατάσταση του καλωδίου ) και τους ενημερώνει για το κόστος αντικατάστασης, περί τα 100 ευρώ. Στην συνέχεια, οι συνδρομητές πρέπει να επικοινωνήσουν με το 13888 αυτή τη φορά, αν είναι τυχεροί και υπάρχει διαθέσιμο συνεργείο από τους συνεργάτες του ΟΤΕ. Διότι, όπως προαναφέρθηκε λόγω της εγκατάστασης δεν υπάρχουν διαθέσιμα συνεργεία, έτσι ξεκινά ένας γύρος αναμονής για το κλείσιμο συνάντησης.

Τι έχει πετύχει στο πρώτο εξάμηνο

Άνοδο 7% κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο ο ΟΤΕ στους συνδρομητές οπτικών ινών, με 67 χιλιάδες καθαρές προσθήκες το πρώτο εξάμηνο του 2023, όλες από συνδέσεις FTTH.
Ο συνολικός αριθμός συνδρομητών οπτικών ινών (FTTx) ανήλθε σε 1.515 χιλιάδες, ενώ η διείσδυση των ευρυζωνικών υπηρεσιών οπτικής ίνας αυξήθηκε περαιτέρω σε 64,7%. Το ποσοστό των συνδρομητών που απολαμβάνουν ταχύτητες 100Mbps ή μεγαλύτερες έχει αγγίξει το 46% των συνδέσεων οπτικών ινών, αυξημένο σε σύγκριση με το 43% ένα χρόνο πριν.
Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ΟΤΕ παρέμεινε επικεντρωμένος στο σχέδιο επένδυσης σε FTTH – έφτασε περίπου τα 1,1 εκατομμύρια σπίτια στο τέλος Ιουνίου 2023 και σχεδιάζει να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη του FTTH με στόχο να φτάσει περίπου τα 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς.

Ο ΟΤΕ συνέχισε να αυξάνει την πελατειακή βάση FTTH καταγράφοντας ισχυρές αυξήσεις στους συνδρομητές το πρώτο εξάμηνο του 2023, στις 56 χιλιάδες, με το συνολικό αριθμό συνδρομητών FTTH να φθάνει τις 194 χιλιάδες, ή το 12,8% της συνολικής πελατειακής βάσης, σημαντικά αυξημένο από το 6,5% ένα χρόνο πριν. Η διείσδυση στις υποδομές FTTH του ΟΤΕ (ποσοστό πελατών επί των διαθέσιμων γραμμών) αυξήθηκε σε 19%, από 14% πέρυσι.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης