Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τo ελληνικό κράτος έκανε πλούσιο τον Γερμανό φιλόσοφο Dr Daniels Malte - Το νέο αφεντικό της πρώην Folli Follie

Τo ελληνικό κράτος έκανε πλούσιο τον Γερμανό φιλόσοφο Dr Daniels Malte - Το νέο αφεντικό της πρώην Folli Follie
Το σχέδιο εξυγίανσης που εκπονήθηκε πιθανόν να διδάσκεται στα Πανεπιστήμια ως μάθημα αποφυγής στο μέλλον διότι λειτούργησε ως μηχανισμός πλουτισμού
Το επιχειρηματικό «τζόκερ» της ζωής του έπιασε ο Γερμανός καθηγητής της Φιλοσοφίας Dr. Daniels Malte ο οποίος με ένα σχετικά μικρό κομπόδεμα και ως ομολογιούχος από τη δευτερογενή αγορά έχει τον έλεγχο της νέας εταιρείας «FF OPSCO ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με τον διακριτικό τίτλο «FF OpsCo ΜΑΕ» που συστάθηκε τον περασμένο Μάρτιο λαμβάνοντας νέο ΑΦΜ και νέο αριθμό ΓΕΜΗ αλλά με τα παλιά περιουσιακά στοιχεία της αμαρτωλής Folli Follie.
Το σχέδιο εξυγίανσης που εκπονήθηκε πιθανόν να διδάσκεται στα Πανεπιστήμια ως μάθημα αποφυγής στο μέλλον διότι λειτούργησε ως μηχανισμός πλουτισμού των ομολογιούχων της δευτερογενούς αγοράς και μόνο χωρίς το σχέδιο να προβλέπει κάποιες υποχρεώσεις έναντι της εταιρείας και στήριξης της δραστηριότητας της εταιρείας.
Οι νέοι μέτοχοι ως «παρατηρητές» περιμένουν την αποδέσμευση των ακινήτων από τις Δικαστικές Αρχές στα μέσα Ιανουαρίου του 2024.
Με την πιθανή αποδέσμευση των ακινήτων εκτιμάται ότι θα αρχίσει το ξεπούλημα και οι εισπράξεις για τους ομολογιούχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες για την λειτουργία της εταιρίας έχουν βάλει 500.000 ευρώ, το ποσό θεωρείται υπέρογκο και λένε στη διοίκηση της FF OpsCo και στον κ. Γ. Σάμιο να τα βγάλει πέρα μόνος του, ο οποίος να σημειωθεί συμμετέχει στη FF πριν και μετά από το σχέδιο εξυγίανσης.
Ο διδάκτωρ Φιλοσοφίας Dr. Daniels Malte στο Humboldt-Universität Berlin που διαμένει στο Βερολίνο ανέλαβε θέση στο διοικητικό συμβούλιο της «FF OPSCO» για να «παρακολουθεί» την επένδυσή του.

Ποιος είναι ο μέτοχος της «FF OPSCO»

Σύμφωνα με το καταστατικό σύστασης της νέα εταιρείας στην Ελλάδα, το μετοχικό της κεφαλαίο ανέρχεται σε 25.000 ευρώ και κατανέμεται σε είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας ενός Ευρώ (1,00€) εκάστης, θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου από τη μοναδική ιδρύτρια μέτοχο της Εταιρείας, ήτοι την εταιρεία με την επωνυμία “FF OpsCo S.à r.l.”, εδρεύουσας στο Λουξεμβούργο.
Το σχέδιο εξυγίανσης μετά από 5 χρόνια που ξέσπασε το σκάνδαλο της Folli Follie φέρνει στο προσκήνιο ομολογιούχους κερδοσκόπους που αναμένεται να πλουτίσουν χάρη στις ατέλειες της νομοθεσίας.
Οι διαχειριστές τα υπόθεσης με βασικό πρωταγωνιστή το υπουργείο Οικονομικών και υπό το βάρος των εξελίξεων της εποχής δημιούργησε νέους μετόχους που περιμένουν υπομονετικά να γίνουν εκατομμυριούχοι από την πώληση των ακινήτων.
Το σχέδιο εξυγίανσης ευνόησε μια μικρή ομάδα ομολογιούχων που δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας η οποία χρόνο με το χρόνο χάνει δραστηριότητες και κύκλο εργασιών.
Πρόσφατα έχασε την NIKE που ήταν έσοδα ύψους 5 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Τα συγκεκριμένα έσοδα δύσκολα θα αναπληρωθούν από άλλη δραστηριότητα.
Ο διευθύνων σύμβουλος και μοναδικό εκτελεστικό μέλος της νέας εταιρείας, ο κ. Γιώργος Σάμιος, προσπαθεί κρατήσει «ζωντανή» την εταιρεία η οποία ελέγχει 68 καταστήματα σε Ελλάδα και Βουλγαρία, με κοσμήματα με καλλυντικά και εισέρχεται πιο δυναμικά στην ένδυση.
Οι προσπάθειες της διοίκησης για να τελεσφορήσουν θέλει «ρευστό» το οποίο δεν βρίσκεται εύκολα.
Οι γραμμές ρευστότητας που έχουν απομείνει είναι τα έσοδα από την αγορά και τις πωλήσεις της εταιρείας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης