Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προειδοποίηση για την εταιρία Blog Finance από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Προειδοποίηση για την εταιρία Blog Finance από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια της από 31.01.2019 ανακοίνωσής της, επαναλαμβάνει την ενημέρωσή της στο επενδυτικό κοινό ότι η εταιρεία με την επωνυμία «BLOG FINANCE CORPORATION» και διακριτικό τίτλο «BFC GROUP», με έδρα στις Παρθένους Νήσους και γραφεία στη Θεσσαλονίκη (οδός Αγίου Γεωργίου αριθ. 5 - Cosmos Offices «Πατριαρχικό» Πυλαίας - Θέρμης), δεν δύναται να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες σε χρηματοπιστωτικά μέσα, όπως απεικονίζονται στο Τμήμα Γ΄ του Παραρτήματος Ι΄ του ν. 4514/2018, ή/και να κατέχει χρήματα πελατών.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ν. 4514/2018, η παροχή επενδυτικών υπηρεσιών και η άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων χωρίς άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή την αντίστοιχη εποπτική αρχή άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά αδίκημα, το οποίο επισύρει σοβαρές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών (με τις οποίες προτίθενται να συνεργαστούν ή συνεργάζονται) σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους.
Ειδικότερα θα πρέπει να διαπιστώνουν την ύπαρξη άδειας λειτουργίας των εν λόγω εταιρειών από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή των αντίστοιχων εποπτικών αρχών άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης