Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μπάμπης Μαζαράκης (ΟΤΕ): Σε ρόλο συμβούλου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑ.ΠΕΙ.

tags :
Μπάμπης Μαζαράκης (ΟΤΕ): Σε ρόλο συμβούλου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑ.ΠΕΙ.
Ο κ. Μαζαράκης έχει συνδέσει την πορεία του στον ΟΤΕ με την εξυγίανση των χρηματοοικονομικών του Ομίλου, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητά του και τον επιτυχή του μετασχηματισμό.

 Όλο και μεγαλύτερη σημασία στη στενότερη σύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας δίνει τα τελευταία χρόνια η ακαδημαϊκή κοινότητα, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση. Στο πλαίσιο αυτό, τα πανεπιστήμια αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες προκειμένου διακεκριμένα στελέχη να συμβάλλουν, με τη γνώση και την εμπειρία τους, στο περιεχόμενο των μαθημάτων, προς όφελος των φοιτητών αλλά και της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Μία τέτοια πρωτοβουλία είναι η συγκρότηση πενταμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής (Advisory Board) από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η ευρύτερη στρατηγική του οποίου αποσκοπεί στη στενότερη σύνδεση ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας.
Στη Συμβουλευτική Επιτροπή συμμετέχουν αφιλοκερδώς διακεκριμένα στελέχη υψηλού κύρους από το χώρο της αγοράς, μεταξύ των οποίων και ο Μπάμπης Μαζαράκης, Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ και CEO της Telekom Romania Mobile Communications S.A. Μέσα από την επαγγελματική εμπειρία 27 και πλέον ετών σε ανώτατες διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο κ. Μαζαράκης θα συμβάλλει στο έργο της Επιτροπής, που είναι η αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών του τμήματος και η στενότερη σύνδεσή του με την αγορά εργασίας.
Ο κ. Μαζαράκης έχει συνδέσει την πορεία του στον ΟΤΕ με την εξυγίανση των χρηματοοικονομικών του Ομίλου, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητά του και τον επιτυχή του μετασχηματισμό. Πριν την ένταξή του στον Όμιλο ΟΤΕ, τον Ιούλιο του 2012, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Οικονομικών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ από το 2008 έως το 2010 ήταν Οικονομικός Διευθυντής Ομίλου και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής στον Όμιλο ΤΙΤΑΝ. Κατείχε, επίσης, επιτελικές θέσεις στον Όμιλο Vodafone, μεταξύ των οποίων Διευθύνων Σύμβουλος στην Ουγγαρία (2006-2007) και Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. (2007-2008). Έχει διατελέσει Οικονομικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. στην Georgia Pacific-Delica στην Ελλάδα (1997-1999), ενώ νωρίτερα εργάστηκε στην Procter & Gamble, στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες. Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά με άριστα και MBA από το Ohio State University, The Fischer School of Business (υποτροφία Wielder), όπου και διετέλεσε Βοηθός Καθηγητή στη Χρηματοοικονομική.
«Είναι τιμή και χαρά μου να συμμετέχω στη Συμβουλευτική Επιτροπή, τόσο ως απόφοιτος του ΠΑΠΕΙ με ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με το Πανεπιστήμιο, όσο και ως άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να αναμετρηθούν με την αγορά εργασίας, έχοντας περισσότερα εφόδια, ουσιαστική γνώση και πολυσχιδείς εμπειρίες.», δήλωσε ο κ. Μαζαράκης, και πρόσθεσε «Ευχαριστώ τους καθηγητές του Τμήματος για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Το υψηλό προφίλ όλων των μελών της Επιτροπής, με γεμίζει αισιοδοξία ότι θα προσφέρουμε ουσιαστικό έργο».
Εκτός από τον Μπάμπη Μαζαράκη, στην Επιτροπή συμμετέχουν ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μάνεσης της Χαλυβουργίας Ελλάδος Α.Ε., η Χρυσάνθη Μπερμπάτη, Επικεφαλής Business Planning, Investor Relations & ESG της Πειραιώς Financial Holdings, ο Γεώργιος Πουλόπουλος, Εταίρος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών EY Ελλάδος, Strategy & Transformation Architecture, και ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος Νοτιοανατολικής Ευρώπης Philip Morris International. Συντονιστής της Επιτροπής, ορίστηκε ο Επίκουρος Καθηγητής Ανδρέας Φουστέρης.
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγητής Δημήτρης Γεωργακέλλος, αναφερόμενος στη νέα αυτή πρωτοβουλία του Τμήματος, σημείωσε «Ως Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σημαίνοντα στελέχη του ελληνικού επιχειρείν μας εμπιστεύτηκαν και συμπορεύονται με το Τμήμα και τα μέλη του. Προσπάθεια όλων μας είναι να ανταποκριθούμε επιτυχώς στις προκλήσεις της νέας εποχής και κυρίως να προετοιμάσουμε επιτυχώς για αυτές τα νέα στελέχη που αποφοιτούν από το τμήμα μας. Είμαι βέβαιος ότι η πρωτοβουλία αυτή θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία του Τμήματος στην Ακαδημαϊκή και στην Επιχειρηματική κοινότητα. Για τη συνεισφορά τους αυτή, η οποία τιμά ιδιαίτερα το Τμήμα μας, τους ευχαριστούμε θερμά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης