Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Attica Bank: Ανασυγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο

Attica Bank: Ανασυγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο
Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ της Attica - Οριστηκαν Εκτελεστικά και Μη Εκτελεστικά μέλη
Στην εκλογή της Βασιλικής Σκoύμπα, προς αντικατάστασιν του παραιτηθέντος Μιχάλη Κεφαλογιάννη προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank.
Κατόπιν τούτου το ανασυγκροτημένο σώμα του ΔΣ της τράπεζας έχει ως εξής:
«Α.1.1 Εκλογή Νέου Μέλους Δ.Σ :
O Πρόεδρος του Δ.Σ. έδωσε τον λόγο στον κο Αιμίλιο Γιαννόπουλο, Πρόεδρο της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης, Υποψηφιοτήτων, Ανθρωπίνου Δυναμικού και Αποδοχών, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη ότι, σε συνέχεια σχετικής υπόδειξης της Τράπεζας της Ελλάδος ως προς την υποχρέωση διορισμού δεύτερου εκτελεστικού μέλους στο Δ.Σ. και προς συμμόρφωση με τις διατάξεις του εν ισχύ νομοθετικού πλαισίου (α. 13 ν.4261/2014), η Επιτροπή, συνεδρίασε την 18.10.23 και αξιολόγησε την υποψηφιότητα της κας Βασιλικής (Βάλερυ) Σκούμπα, Chief Financial Officer (CFO) της Τράπεζας, ως εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. της Τράπεζας.
Στη συνέχεια πρότεινε, σύμφωνα με το από 18.10.2023 Πρακτικό της Επιτροπής την κα Σκούμπα ως υποψήφιο εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας. Για το μέλος αυτό έχει διακριβωθεί από την Επιτροπή ότι πληρούνται τα απαιτούμενα κριτήρια καταλληλότητας σύμφωνα με την Πολιτική Καταλληλότητας και Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ. και με το ισχύον νομοκανονιστικό πλαίσιο.
Το Δ.Σ. ομόφωνα έκανε δεκτά τα ανωτέρω και εξέλεξε την κα Βασιλική (Βάλερυ) Σκούμπα του Χρήστου, μέλος του Δ.Σ.
Με την εκλογή της κας Βασιλικής (Βάλερυ) Σκούμπα πληρούνται: i) οι προϋποθέσεις του άρθρου 5 του ν.4706/2020, αναφορικά με τον απαιτούμενο αριθμό των ανεξαρτήτων μελών του Δ.Σ., καθώς ο αριθμός τους ανέρχεται στο 1/3 τουλάχιστον του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, και ii) οι απαιτήσεις του άρθρου 3 παρ.1.β του νόμου 4706/2020 αναφορικά με την επαρκή εκπροσώπηση ανά φύλο στο Δ.Σ. της Τράπεζας. Λόγω της μείωσης του αριθμού των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών και σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 4 ν. 4706/2020, ο αριθμός των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. θα καθοριστεί από την επόμενη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας, σχετική δε αναφορά θα περιληφθεί στην ανακοίνωση της Τράπεζας που θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της, θα παραμείνει δε αναρτημένη μέχρι την αμέσως επόμενη γενική συνέλευση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει κατά το καταστατικό και το νόμο τις εργασίες του με τη συμμετοχή στην παρούσα συνεδρίαση και του παραπάνω νέου μέλους του, ήτοι με τη συμμετοχή δεκατριών (13) μελών και σε πλήρη σύνθεση ως κάτωθι:
1 . Ιωάννης Ζωγραφάκης,
2. Αβραάμ (Μίνος) Μωυσής,
3. Ελένη Βρεττού
4. Βασιλική (Βάλερυ) Σκούμπα
5. Ευθύμιος Κυριακόπουλος
6. Ριχάρδος-Αντώνιος Λαμπίρης
7. Μαρία – Ιωάννα Πολιτοπούλου
8. Αιμίλιος Γιαννόπουλος
9. Χαρίκλεια Βαρδακάρη
10. Χρήστος Αλεξάκης
11. Δέσποινα Δοξάκη
12.Θεόδωρος Καρακάσης
13.Κωνσταντίνος - Βασίλειος Αδαμόπουλος

Α.1.2 Ορισμός Εκτελεστικών και Μη Εκτελεστικών Μελών και Ανασυγκρότηση σε σώμα:
Το Διοικητικό Συμβούλιο, σε εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4706/2020, όρισε τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ως εξής :
-Εκτελεστικά Μέλη: οι κ.κ. Ελένη Βρεττού, Βασιλική (Βάλερυ) Σκούμπα.
-Μη Εκτελεστικά Μέλη: οι κ.κ. Ριχάρδος-Αντώνιος Λαμπίρης, Μαρία – Ιωάννα Πολιτοπούλου, Χρήστος Αλεξάκης, Δέσποινα Δοξάκη, Θεόδωρος Καρακάσης, Κωνσταντίνος- Βασίλειος Αδαμόπουλος και Αβραάμ (Μίνος) Μωυσής, ως εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας λόγω της συμμετοχής αυτού στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3864/2010.
-Ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν οριστεί σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 06-07-2023 οι κ.κ.: α) Ευθύμιος Κυριακόπουλος, β) Ιωάννης Ζωγραφάκης, γ) Αιμίλιος Γιαννόπουλος και δ) Χαρίκλεια Βαρδακάρη.
Κατόπιν των ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:
1. Ιωάννης Ζωγραφάκης του Γεωργίου και της Αικατερίνης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος), γεννηθείς την ……… στην ………, κάτοχος του υπό στοιχεία ………. Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας εκδοθέντος από το ………, κατοικών στην οδό ……………, Α.Φ.Μ.: ………., Δ.Ο.Υ. …………..
2. Αβραάμ (Μίνος) Μωυσής του Εσδρά και της Εσθήρ, Αντιπρόεδρος (Μη Εκτελεστικό μέλος, εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), γεννηθείς την ………. στη ………, κάτοχος του υπό στοιχεία ……….. Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας εκδοθέντος από το ………, κατοικών στην οδό ………., με Α.Φ.Μ.: …….., Δ.Ο.Y. ………..
3.
Ελένη Βρεττού του Χρήστου και της Ευτυχίας, Διευθύνουσα Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος), γεννηθείσα την ……….. στην ………., κάτοχος του υπό στοιχεία …………. Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας εκδοθέντος από το …………., κατοικούσα στην οδό …………….., με Α.Φ.Μ.: ………, Δ.Ο.Υ. ………..
4. Βασιλική (Βάλερυ) Σκούμπα του Χρήστου και της Πολυξένης, Εκτελεστικό Μέλος, γεννηθείσα την …………. στην …………., κάτοχος του υπό στοιχεία ……………. Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας εκδοθέντος από το …………, κατοικούσα στην οδό ………….., με Α.Φ.Μ.: …………, Δ.Ο.Υ. …………...
5.Ευθύμιος Κυριακόπουλος του Πέτρου και της Ελένης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ, γεννηθείς την ………….. στην …………, κάτοχος του υπό στοιχεία …………….. Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, εκδοθέντος από το …………, κατοικών στην οδό ……………, με Α.Φ.Μ………….., Δ.Ο.Υ. …………...
6.Ριχάρδος – Αντώνιος Λαμπίρης του Κωνσταντίνου και της Ροσέλ - Μπρέντα, Μη Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ, γεννηθείς την ……………. στο ………….., κάτοχος του υπό στοιχεία ………………. Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας εκδοθέντος …………… από το ……………, κατοικών στην οδό …………….., Α.Φ.Μ. ……………, Δ.Ο.Υ. …………..
7. Μαρία - Ιωάννα Πολιτοπούλου του Γεωργίου και της Ασπασίας, Μη Εκτελεστικό Μέλος, γεννηθείσα την ……………… στη …………., κάτοχος του υπό στοιχεία ……………… Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας εκδοθέντος ………… από το ………………., κατοικούσα στην οδό ………………., Α.Φ.Μ. ……………, Δ.Ο.Υ. …………….
8. Αιμίλιος Γιαννόπουλος του Πολύκαρπου και της Μαρίας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, γεννηθείς την …………… στο ……………., με Αρ. Διαβατηρίου ………… με ημερομηνία έκδοσης ……………, εκδοθέντος από το ………….., κατοικών στην οδό ……………, Αττική, με Α.Φ.Μ.: …………, Δ.Ο.Υ. …………..
9. Χαρίκλεια Βαρδακάρη του Νικολάου και της Γεωργίας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, γεννηθείσα την ………….. στην ……….., κάτοχος του υπό στοιχεία ……………… Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας εκδοθέντος από το ………….., κατοικούσα στην οδό ……………, με Α.Φ.Μ.: …………., Δ.Ο.Υ. …………...
10. Χρήστος Αλεξάκης του Απόλλωνα και της Σουζάνας, Μη Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ, γεννηθείς την ……………. στον ……………., κάτοχος του υπό στοιχεία …………… Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, εκδοθέντος από το …………., κατοικών στην οδό ………………., με Α.Φ.Μ. …………., Δ.Ο.Υ. ……………….
11. Δέσποινα Δοξάκη του Ιωάννη και της Παρασκευής, Μη Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ, γεννηθείσα την …………. στην Αθήνα, κάτοχος του υπό στοιχεία ……………. Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, εκδοθέντος από το …………, κατοικούσα στην οδό ……………., με Α.Φ.Μ. …………., Δ.Ο.Υ. …………...
12. Θεόδωρος Καρακάσης του Στυλιανού και της Καλλιόπης, Μη Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ,
γεννηθείς την ……………… στη ………….., κάτοχος του υπό στοιχεία ………………
Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας εκδοθέντος από το ………….., κατοικών στην οδό …………….., με Α.Φ.Μ …………….., Δ.Ο.Υ. ……………...
13. Κωνσταντίνος-Βασίλειος Αδαμόπουλος του Γρηγορίου και της Μαρίας, Μη Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ, γεννηθείς την ……………… στο …………….., κάτοχος του υπό στοιχεία ……………… Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας εκδοθέντος από το ………………, κατοικών στην οδό ……………………, με Α.Φ.Μ. ……………., Δ.Ο.Υ. ………………..

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεσμεύονται από τις υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας που προβλέπονται στο Νόμο, και υποχρεούνται να έχουν συνάψει σχετική σύμβαση με την Τράπεζα που να καλύπτει όλη τη διάρκεια της θητείας τους και να παράγει μετενέργεια και μετά τη λήξη αυτής.
Η θητεία του ως άνω Διοικητικού Συμβουλίου παραμένει η ισχύουσα, ήτοι είναι τριετής από τη λήψη απόφασης στην από 06-07-2023 Τακτική Γενική Συνέλευση και ισχύει μέχρι την 05-07-2026. Η παραπάνω θητεία παρατείνεται σύμφωνα με την παρ.1 του άρ. 85 του ν. 4548/2018 μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη τακτική γενική συνέλευση και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Ο ορισμός του νέου μέλους του Δ.Σ. και η εκλογή του ως εκτελεστικού μέλους θα ανακοινωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο στην αμέσως προσεχή Γενική Συνέλευση των Μετόχων, όπως ορίζεται στον νόμο και στο καταστατικό της Τράπεζας.
ΘΕΜΑ Α.2 Κατανομή αρμοδιοτήτων και εκπροσώπησης της Τράπεζας
Κατόπιν πρότασης του κ. Προέδρου, το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε ο ορισμός αρμοδιοτήτων εκπροσώπησης και δέσμευσης της Τράπεζας να διατηρηθεί ως έχει αποφασιστεί και περιγράφεται στο με αριθμό 1417/6.7.2023 πρακτικό του (σχετική ανακοίνωση με αριθ. πρωτ. 3007561/11.8.2023 καταχωρίσθηκε στον διαδικτυακό τόπο του Γ.Ε.ΜΗ. την 11.8.2023 με κωδικό αριθμό καταχώρισης 3738028).»


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης