Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lamda: Προπωλήσεις και κεφάλαια επαρκούν για την ανάπτυξη δίχως τον τραπεζικό δανεισμό

Lamda: Προπωλήσεις και κεφάλαια επαρκούν για την ανάπτυξη δίχως τον τραπεζικό δανεισμό
Πωλήσεις διαμερισμάτων και στον πύργο εμπορικών γραφείων - Αναμένει νομοσχέδιο για εργάτες από το εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα
Οι προπωλήσεις ακινήτων στο Ελληνικό σε συνδυασμό με την αύξηση κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ και τα ομολογιακά 550 εκατ. ευρώ επαρκούν προσώρας για την ανάπτυξη των έργων σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda κ. Οδυσσέα Αθανασίου.
Η εταιρεία διαθέτει επίσης τραπεζική γραμμή 1,2 δις. ευρώ, εκ των οποίων 600 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην κατασκευή των malls ( Λεωφόρος Bουλιαγμένη- Galeria ) ενω για την επόμενη χρονιά προγραμματίζεται η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της θυγατρικής των εμπορικών κέντρων.
Σε χθεσινή ενημέρωση, η διοίκηση της Lamda ανακοίνωσε ότι, στον ουρανοξύστη εμπορικών γραφείων επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης σχεδιάζει να πωλήσει και διαμερίσματα -εκτός από τα γραφεία - με ενδιαφερόμενους εταιρείες ακινήτων και funds, ενω θα τροποποιηθεί και το σχεδιαζόμενο SPV.
Ο κ. Αθανασίου δήλωσε ότι, η Lamda μπορεί να καταφέρει την ολοκλήρωση των έργων, παρά τις ελλείψεις στην ελληνική κατασκευαστική αγορά και σε εργατικό δυναμικό – για το τελευταίο μάλιστα αναμένεται νομοθέτηση τους επόμενους μήνες προκειμένου να έλθουν εργάτες από το εξωτερικό.
Σ ότι αφορά τις κατοικίες (Little Athens) με 4 διαφορετικούς τύπους αρχιτεκτονικής, η τιμή ανά τετραγωνικό είναι 6-6,5 χιλ το τετραγωνικό και η τιμή πώλησης κατοικίας θα κυμαίνεται μεταξύ 300- 350 χιλ. ευρώ. Συνολικά, θα κατασκευαστούν 8-8,5 χιλ. κατοικίες εκ των οποίων 1500 θα βγούν μέχρι το 2024 και θα ολοκληρωθούν το 2027. Μέχρι τώρα, οι πωλήσεις στόν ουρανοξύστη – βίλες – condos κατά 28% έχουν αποκτηθεί από ξένους εκ των οποίων το 14-16% είναι Έλληνες του εξωτερικού.
Η φιλοσοφία της εταιρείας, όπως είπε ο κ. Αθανασίου είναι να κατασκευάζονται απο ελληνικά χέρια και να πωλούνται σε ξένους.

Πιο ορατή η πρόοδος των έργων

Από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά την σκυροδέτηση των θεμελίων του ουρανοξύστη Riviera, τα έργα του Ελληνικού γίνονται πλέον ορατά τόσο στο παράκτιο μέτωπο όσο και απο την πλευρά της Βουλιαγμένης :
- Το κτίριο των ΑΜΕΑ, στεγασμένης επιφάνειας 11,5 χιλ. τ.μ σε 7,5 στρέμματα παραδόθηκε στους 4 συλλόγους.
- Έχει ολοκληρωθεί το 70% των εσκαφών και το 25% των σκυροδετήσεων για την υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2025 και θα διαθέτει τρείς γραμμές κυκλοφορίας
-Το πάρκο Experience έχει προχωρήσει σε ποσοστό 35% και μέχρι το 2026 αναμένεται να είναι έτοιμο μαζί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
- Έχουν ολοκληρωθεί το 60% των εσκαφών και το 25% των σκυροδετήσεων για το Ρέμα Τραχώνων μήκους 3 χλμ, ο καθαρισμός του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα. Συνολικά, τα έργα υποδομών ( νερό, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια ) για το Ελληνικό θα έχουν κόστος 1,5 δισ. ευρώ
- εργασίες κατεδαφίσεων στην περιοχή των οικοπέδων - βιλών και The Cove Residences: τον Ιούλιο 2023 ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες κατεδαφίσεις.
- κεντρικοί συλλέκτες όμβριων υδάτων: έχει ήδη ολοκληρωθεί 88% των εκσκαφών και 65% των σκυροδετήσεων.
Riviera Tower: ολοκληρώθηκε η υπο-θεμελίωση του Πύργου, ο σιδηρός οπλισμός της θεμελίωσης και η σκυροδέτηση
- The Cove Residences (condos): έχουν κινητοποιηθεί οι εργολάβοι (τον Ιούνιο για 2 οικόπεδα και το Σεπτέμβριο 2023 για τα άλλα 2 οικόπεδα) ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι εκσκαφές και τα έργα θεμελίωσης.
- Vouliagmenis Mall: τον Αύγουστο 2023 επιλέχθηκε η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ως ανάδοχος για τις εκσκαφές και τις πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης