Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πλαστικά Θράκης: Ισχυρή ανθεκτικότητα και οικονομική απόδοση, εν μέσω επισφαλούς περιβάλλοντος, βλέπει η έκθεση της Eurobank Equities

Πλαστικά Θράκης: Ισχυρή ανθεκτικότητα και οικονομική απόδοση, εν μέσω επισφαλούς περιβάλλοντος, βλέπει η έκθεση της Eurobank Equities
Στα 8,2€ εξακολουθεί να εκτιμάται η ενδεικτική αξία της μετοχής του Ομίλου Πλαστικά Θράκης από τους αναλυτές της Eurobank Equities, επιδεικνύοντας μεγάλα περιθώρια ανόδου, σε σχέση με την τρέχουσα τιμή, παρά την αστάθεια του μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Ισχυρή ανθεκτικότητα επιδεικνύει ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης σύμφωνα με την Eurobank Equities σε ένα δυσχερές περιβάλλον, επισημαίνοντας πως η εικόνα των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου 2023 αδικεί τις πραγματικές επιδόσεις της εταιρείας, καθώς είναι η πρώτη χρονιά χωρίς την επίδραση των εσόδων από προϊόντα προστασίας Covid-19.
Με βάση τις τρέχουσες προκλήσεις, η Eurobank Equities μειώνει ελαφρώς την πρόβλεψη για το EBITDA 2023-2024 κατά 6-9%, το οποίο όπως επισημαίνει διαμορφώνεται σημαντικά πιο πάνω σε σχέση με την προ Covid-19 εποχή, προβλέποντας EBITDA για το 2023 ύψους 42,3 εκατ. €. 
Παράλληλα, στα 8,2€ εξακολουθεί να εκτιμάται η ενδεικτική αξία της μετοχής του Ομίλου Πλαστικά Θράκης από τους αναλυτές της Eurobank Equities, επιδεικνύοντας μεγάλα περιθώρια ανόδου, σε σχέση με την τρέχουσα τιμή, παρά την αστάθεια του μακροοικονομικού περιβάλλοντος.
Παρά την εκτίμηση ότι οι προκλήσεις του 2023 θα συνεχιστούν και το πρώτο εξάμηνο του 2024, η νέα έκθεση της Eurobank Equities προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη για τον Όμιλο σε μεσοπρόθεσμη βάση, ως αποτέλεσμα αφενός της ισχυρής του θέσης στην αγορά και αφετέρου της συμβολής των επενδύσεων του στην ανάπτυξη. 
Στην έκθεση επισημαίνεται  πως ο Όμιλος, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, καταφέρνει να διατηρεί έναν απόλυτα υγιή ισολογισμό, να υλοποιεί επενδύσεις εστιασμένες στη βιώσιμη ανάπτυξη και να ανταμείβει τους μετόχους του. Έτσι, οι αναλυτές της Eurobank Equities θεωρούν πως ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης θα συνεχίσει να αυξάνει την αξία των μετόχων του σε απόλυτη εναρμόνιση με την αύξηση της κερδοφορίας του.
Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά η Eurobank Equities κάνει εκτενή αναφορά στις επιδόσεις ESG του Ομίλου, με ειδική μνεία στις εξαιρετικές αξιολογήσεις που λαμβάνει από αναγνωρισμένους διεθνείς οργανισμούς, όπως στην κατάταξή του στην υψηλότερη κλίμακα Platinum στο Forbes ESG Transparency Index και την υψηλότερη από τον μέσο όρο βαθμολογία «Β» από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης CDP.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης