Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πρόστιμο μαμούθ στη Unilever: Τι απαντά η εταιρεία

tags :
Πρόστιμο μαμούθ στη Unilever: Τι απαντά η εταιρεία
Μένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να εργαστούμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε το σημαντικό ζήτημα του αυξημένου κόστους, αναφέρει η Ελαΐς Unilever Hellas
Η Ελαΐς Unilever Hellas πάντα υποστήριζε, και θα συνεχίσει να υποστηρίζει, τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού και περίπλοκου ζητήματος, όπως η παγκόσμια κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η αύξηση του κόστους της ενέργειας και των πρώτων υλών καθώς και του πληθωρισμού. Ενώ κατανοούμε το σκεπτικό της υπουργικής απόφασης σχετικά με τη διατήρηση του μεικτού περιθώριου κέρδους, διαφωνούμε με τη μεθοδολογία βάσει της οποίας οι ελεγκτικές αρχές υπολόγισαν το πρόστιμο, μη λαμβάνοντας υπόψιν βασικές παραμέτρους του τρόπου λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και των λογιστικών προτύπων.
Ως εκ τούτου θα προχωρήσουμε στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αμφισβήτηση του προστίμου.
Η εταιρεία, απασχολεί περισσότερους από 450 εργαζομένους, διατηρεί μία εδραιωμένη εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα μέσω του εργοστασίου μας στο Ρέντη Αττικής και 2 ιδιόκτητων κέντρων διανομής, ενώ συνεργάζεται με περισσότερους από 1.000 τοπικούς προμηθευτές, στηρίζοντας εμπράκτως και με υπευθυνότητα την Ελληνική οικονομία.
Η Ελαΐς Unilever Hellas, συνεπής στην υπεύθυνη προσέγγιση προς τους καταναλωτές και τους συνεργάτες της, αναγνώρισε εξαρχής την πίεση στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών από το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και έλαβε τη συνειδητή απόφαση να μην μετακυλήσει μεγάλο ποσοστό του επιπλέον κόστους παραγωγής και λειτουργίας της, εις βάρος της κερδοφορίας της εταιρείας μας, προστατεύοντας έτσι τους καταναλωτές και τους μεταπωλητές λιανικού εμπορίου.
Αυτό καταγράφεται και στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, από το 2021 και μετά, και αποτυπώνεται και στα στοιχεία που παρατέθηκαν στις ελεγκτικές αρχές για το σύνολο των προϊόντων-κατηγοριών που συμπεριλαμβάνονται στις ρυθμίσεις για το «Καλάθι του νοικοκυριού».
Μένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να εργαστούμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε το σημαντικό ζήτημα του αυξημένου κόστους και θα συνεργαστούμε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προς όφελος των καταναλωτών και του κλάδου του λιανικού εμπορίου.
Η εταιρεία κινητοποιήθηκε άμεσα για να ανταποκριθεί στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε το Υπουργείο Ανάπτυξης στην αγορά, στα τέλη Σεπτεμβρίου, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω ανακούφιση των νοικοκυριών.
Η Ελαΐς Unilever Hellas, όπως έχει ήδη προγραμματίσει και ενημερώσει τους συνεργάτες της από αρχές Οκτωβρίου, θα συμμετάσχει, με πάνω από 80 γνωστούς κωδικούς προϊόντων από όλες τις κατηγορίες της, στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» του Υπουργείου Ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης