Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

#Αξίες_Ζωής - Η doValue Greece δίπλα στις ανάγκες των νέων στα ακριτικά νησιά

#Αξίες_Ζωής - Η doValue Greece δίπλα στις ανάγκες των νέων στα ακριτικά νησιά
Οι ενέργειες στην Ανάφη και τη Δονούσα εντάσσονται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της doValue Greece #Αξίες Ζωής

Τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και τον αγώνα  των μαθητών στα ακριτικά νησιά  για ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, στηρίζει έμπρακτα, με πρωτοβουλίες της, η doValue Greece Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας #Αξίες Ζωής και εναρμονισμένη με το Πλάνο Βιωσιμότητας του Group 2021-2023.
Η υλοποίηση του Προγράμματος γίνεται με τη συνεργασία  δύο καταξιωμένων φορέων της κοινωνίας των πολιτών στο πλαίσιο ισάριθμων δράσεων που πραγματοποιούνται σε Ανάφη και Δονούσα.

  • Με πρώτο σταθμό, την ακριτική Ανάφη, η doValue, επέλεξε να υποστηρίξει τους λιγοστούς μεν, αλλά ικανούς και «διψασμένους» για γνώση, μαθητές, στο ξεκίνημα της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε συνεργασία με την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, Ομάδα Αιγαίου, και τη βοήθεια των τοπικών αρχών, εστίασε στις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, προσφέροντας πολύτιμα εργαλεία με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και της σχολικής ζωής ευρύτερα.

Η προσφορά φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Γυμνάσιο και Δημοτικό και εξοπλισμού για την παιδική χαρά του Νηπιαγωγείου είχε την θερμή ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας του νησιού, ενισχύοντας παράλληλα και το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα σε ένα ακριτικό νησί όπως η Ανάφη.
«Με αυτά τα νέα εφόδια, το σχολείο μας μπορεί να ανεβάσει κι άλλο το επίπεδο της μόρφωσης και της παιδείας που παρέχουμε. Είναι πάρα πολύ ωραίο να σε στηρίζουν άνθρωποι που πιστεύουν σ’ εσένα και τις δυνατότητες των παιδιών των ακριτικών νησιών» δήλωσε ο κ. Θανάσης Βάρσος, διευθυντής Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ανάφης, «Μανώλης Γλέζος».
Η κ. Ντενίζ Τσιμή, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομάδας Αιγαίου εστιάζει στο ότι «Η ομάδα Αιγαίου υποστηρίζεται από αξιόλογους ανθρώπους και εταιρείες, μία από αυτές είναι και η doValue Greece, με την οποία συναντηθήκαμε φέτος. Αγκάλιασε το πρόγραμμα της Ανάφης και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό».
Η παράδοση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα σχολεία της Ανάφης, πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, όπου την DoValue Greece εκπροσώπησε η κ. Νατάσα Κουκουράκη, Marketing & Communication Director της doValue Greece.
Δείτε εδώ το οδοιπορικό της doValue Greece στην Ανάφη.

  • Δεύτερος σταθμός των δράσεων #Αξίες Ζωής είναι το ακριτικό νησί, της Δονούσας, όπου η ακαδημαϊκή υποτροφία ExcellenSeas, με χορηγό τη doValue στέκεται αρωγός στο όνειρο των σπουδών της Ειρήνης Πρασίνου, μίας εκ των λιγοστών μαθητριών της Δονούσας μετά την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο.

Η ακαδημαϊκή υποτροφία ExcellenSeas διαθέτει τρεις άξονες: οικονομική βοήθεια, παροχή μέντορα ή επιστημονικού συμβούλου και πρακτική άσκηση. Έχει στόχο τη στήριξη, στις ακαδημαϊκές τους σπουδές, παιδιών τα οποία προέρχονται κυρίως από ακριτικά νησιά Ελλάδας, πληθυσμού κάτω των 2.000 κατοίκων.
Με τα εφόδια της υποτροφίας, η φοιτήτρια για τα 4 χρόνια των σπουδών της, μπορεί να ανοίξει ένα καινούριο και σημαντικό κεφάλαιο στη φοιτητική ζωή της και με μεγαλύτερη δύναμη να πετύχει τους στόχους της. «Η υποτροφία που μου δόθηκε, μου δίνει μία σιγουριά για το μέλλον μου, τόσο το ακαδημαϊκό όσο και το επαγγελματικό. Οι συμβουλές, η καθοδήγηση και η οικονομική στήριξη που μου εξασφαλίζει η ExcellenSeas και χρηματοδοτεί η doValue, μου παρέχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθώ στις καθημερινές απαιτήσεις» δήλωσε η Ειρήνη Πρασίνου, υπότροφος της ExcellenSeas με χορηγό τη doValue.
«Έχουμε επιτύχει έναν πολύ καλό αριθμό φοιτητών, οι οποίοι σπουδάζουν μέσα από το πρόγραμμα, ήδη είναι 32 και φέτος φτάνουμε τους 40. Στόχος μας είναι να μπορούσαμε να καλύψουμε όλες τις αιτήσεις αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με τη βοήθεια των χορηγών μας» δήλωσε η κ. Ευγενία Τζαννίνη, Πρόεδρος του ΔΣ του ExcellenSeas.
Αναφερόμενος στις δράσεις «Αξίες Ζωής» ο Διευθύνων Σύμβουλος της DoValue Greece κ. Τάσος Πανούσης δήλωσε: «Η έναρξη των πρωτοβουλιών αυτών από τα ακριτικά νησιά μας, σηματοδοτεί τη δέσμευση της DoValue να επιστρέφει στην κοινωνία μέρος των εσόδων που παράγονται από τη δουλειά των ανθρώπων μας. Αποτελεί συνειδητή επιλογή μας η στήριξη τόσο των ακριτικών σχολείων, αρχής γενομένης από την Ανάφη, συμβάλλοντας στη δημιουργία κινήτρων για τα παιδιά που προάγουν το μέλλον των περιοχών αυτών, όσο και η έμπρακτη στήριξη νέων ανθρώπων όπως η Ειρήνη από τη Δονούσα, στο ξεκίνημά τους να κατακτήσουν μέσα από τις σπουδές τους τον κόσμο. Στόχος μας είναι κάθε δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα και να στηρίζει στην πράξη τις ανάγκες της κοινωνίας».
Δείτε εδώ το οδοιπορικό της doValue Greece στη Δονούσα.
Οι ενέργειες στην Ανάφη και τη Δονούσα εντάσσονται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της doValue Greece #Αξίες Ζωής. Η  εταιρεία έχει υλοποιήσει ένα ευρύ πλάνο δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, εναρμονισμένο με την στρατηγική βιωσιμότητας που εφαρμόζει το Group, με ενέργειες που εστιάζουν σε τρεις άξονες: Κοινωνία - Περιβάλλον – Υγεία. Παράλληλα, στους βασικούς στόχους της, είναι να στέκεται αρωγός στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις περιοχές της χώρας οι οποίες παρουσιάζουν ελλείψεις και αδυναμίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης