Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Inspiring Earth: Πως μια επένδυση 15 εκατ. ευρώ, έφτασε σε όμιλο 270 εκατ. ευρώ με διεθνές αποτύπωμα

Inspiring Earth: Πως μια επένδυση 15 εκατ. ευρώ, έφτασε σε όμιλο 270 εκατ. ευρώ με διεθνές αποτύπωμα
Case study για το πως κτίζεται ένα διεθνές private equity συμμετοχών
Ένα μείγμα οργανικής ανάπτυξης, εμπειρίας, ανθρώπινου κεφαλαίου, συνεργειών και δράσης σε παγκοσμιοποιημένες αγορές, μετέτρεψαν την Inspiring Earth από μια οικογενειακή επένδυση 15 εκατ. ευρώ, σ ένα όμιλο ο οποίος σήμερα διαθέτει ενοποιημένο κύκλο εργασιών 270 εκατ. ευρώ με συμμετοχή 60% σε 15 εταιρείες που δραστηριοποιούνται εμπορικά σε 5 κλάδους σε 20 χώρες.
Πρόκειται για ένα case study για το πως κτίζεται ένα διεθνές private equity συμμετοχών καθώς ο κ. Κων. Αντωνόπουλος, αφού διετέλεσε επί 22 χρόνια διευθύνων σύμβουλος της Intralot, από κοινού με το γιο του κ. Φιλ. Αντωνόπουλο και μια εξειδικευμένη ομάδα σε Ελλάδα και εξωτερικό έκτισαν μεθοδικά, μέσα σε 20 χρόνια, την Ιnspiring Earth μέσω 15 ξεχωριστών οντοτήτων στους κλάδους ψηφιακών πληρωμών, συστημάτων πληρωμών, gaming, τηλεπικοινωνιών και αγροτικών προϊόντων.
Το επιχειρηματικό πλάνο του ομίλου στηρίζεται στο κτίσιμο διαχρονικά ισχυρών σχέσεων εμπιστοσύνης τόσο με τους συνεργάτες όσο και με τους πελάτες του. Εξελίσσεται μέσω των εταιριών του ομίλου που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς της παγκόσμιας αγοράς: Fintech με πάνω από 2 δισ. δολάρια συναλλαγές, Gaming με 50 εκατ δολάρια τζίρο, λύσεις πληροφορικής, έχοντας 80+ engineers & experts, παιχνίδια gaming με 20m downloads και αγρoτικές επιχειρήσεις, κατακτώντας 60+ διεθνή βραβεία, με εξαγωγές σε 17 χώρες. Ο όμιλος στηρίζεται στην οργανική ανάπτυξη, αλλά και στην προσέλκυση κεφαλαίων τόσο από τοπικούς εταίρους στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, όσο και από funds τα οποία επιδιώκουν να επενδύσουν στις εταιρείες fintech.

Οι 15 Συμμετοχές σε εξωτερικό και Ελλάδα

Στις 15 συμμετοχές περιλαμβάνονται: στον κλάδο fintech, η Okto, η οποία δραστηριοποιείται σε wallets και ψηφιακών πληρωμών, το αδειοδοτημένο από την Τράπεζα Ελλάδος ίδρυμα πληρωμών Otro, η αδειοδοτημένη στο Ηνωμένο Βασίλειο εταιρεία Fintech Plum, η εταιρεία προπληρωμένων καρτών woli. Στις τηλεπικονωνίες, η Netlink, και η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Cyberflip. Στoν κλάδο του gaming, η Vermantia, η συμμετοχή 2,33% στην Intralot και η Aresway. Στον αγροτικό τομέα με εξαγωγές σε 17 χώρες από τις εταιρείες Olympian Green, Lasitia, Cannilia, K&K Green Farms και το fund Αgrowth Capital Partners. Στα παιχνίδια gaming, η lazyland και η Pegneon. Το προσωπικό στελεχώνεται με περισσότερους από 400 εξειδικευμένους εργαζόμενους (160 στο εξωτερικό ) και ο Όμιλος Inspiring Earth διαθέτει εμπειρία και χρήσιμη τεχνογνωσία στις διεθνείς αγορές, στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και στην ανάπτυξή τους. Μετά από 20 χρόνια δραστηριοποίησης η Ιnspiring earth αναζητά και το επόμενο βήμα με εξαγορές που θα είναι συμπληρωματικές των υφιστάμενων επενδύσεων.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης