Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΓΕΚΑ: Με 97,015% Αλέξανδρος Κατσιώτης και τα συντονισμένα πρόσωπα μετά την Περίοδο Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης

ΕΛΓΕΚΑ: Με 97,015% Αλέξανδρος Κατσιώτης και τα συντονισμένα πρόσωπα μετά την Περίοδο Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης
Συνολικά 6.879.557 μετοχές της ΕΛΓΕΚΑ, περίπου 11,410%, απέκτησε, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ο Αλέξανδρος Κατσιώτης
Συνολικά 6.879.557 μετοχές της ΕΛΓΕΚΑ, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 11,410% απέκτησε, μέσω της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ο κ. Αλέξανδρος Κατσιώτης (Προτείνων) κατά το διάστημα από την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης μέχρι και τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη για τα αποτελέσματα της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης.
Σημειώνεται ότι η Περίοδος Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης ξεκίνησε την 22.09.2023 και ώρα Ελλάδος 08:00 π.μ. και έληξε την 20.10.2023 με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, δηλαδή, διήρκεσε συνολικά τέσσερεις (4) εβδομάδες.
Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής, 139 Μέτοχοι αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση, προσφέροντας συνολικά 236.578 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 0,392% περίπου του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.
Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των Προσφερόμενων Μετοχών, ο Προτείνων και τα Συντονισμένα Πρόσωπα θα κατέχουν άμεσα και έμμεσα συνολικά 58.495.848 Μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 97,015% περίπου του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Πρόσθετες Μετοχές που τυχόν αποκτήσει ο Προτείνων μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής μέχρι και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της ως άνω μεταβίβασης δεν περιλαμβάνονται στο ανωτέρω ποσοστό.
Δεδομένου ότι ήδη ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα κατέχουν συνολικά Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 90% του συνολικού καταβεβλημένου Μετοχικού Κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ο Προτείνων:
(α) θα ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των τριών (3) μηνών από το τέλος της Περιόδου Αποδοχής, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου και την απόφαση 1/644/22.4.2013 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ. και θα εξαγοράσει, σε τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμενο Τίμημα, τις Μετοχές των υπολοίπων Μετόχων, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση και
(β) θα αποκτά, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου και την Απόφαση 1/409/29.12.2006 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ. ως ισχύει, χρηματιστηριακά και εξωχρηματιστηριακά όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, σε τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμενο Τίμημα (Δικαίωμα Εξόδου).
Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης και την άσκηση του Δικαιώματος Εξαγοράς, ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα, οι οποίοι θα κατέχουν 60.295.607 Μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 100% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, θα συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή των Μετοχών της Εταιρείας από το Χ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 5 του Ν.3371/2005, στην οποία ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα θα ψηφίσουν υπέρ αυτής της απόφασης. Κατόπιν λήψης της εν λόγω απόφασης από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, η Εταιρεία θα υποβάλει προς την Ε.Κ. αίτημα διαγραφής των Μετοχών της Εταιρείας από το Χ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης