Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Αποβιβάζεται» στην Κρήτη η SoftOne - Περιμένει τζίρο 50 εκατ. ευρώ το 2023

«Αποβιβάζεται» στην Κρήτη η SoftOne - Περιμένει τζίρο 50 εκατ. ευρώ το 2023
Για το 2023 ο Όμιλος SoftOne αναμένεται να παρουσιάσει τζίρο 50 εκατ. ευρώ, από 36,2 εκατ. ευρώ το 2022, με EBITDA 12 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Tην θέση του στην Κρήτη, μία εξαιρετικά κρίσιμη αγορά που παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης λόγω της ραγδαίας αύξησης του τουρισμού και των σημαντικών έργων που υλοποιούνται ή/και αναμένεται να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα, εδραιώνει ο Όμιλος SoftOne με τη δημιουργία υποκαταστήματος στο Ηράκλειο.
Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόκτησης του συνόλου των μετοχών του εξειδικευμένου παρόχου μηχανογραφικών λύσεων και προϊόντων business software AppSoft Software and Services AE, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης τον περασμένο Ιούνιο.
Εστιάζοντας στους λόγους που οδήγησαν την διοίκηση στην απόφαση δημιουργίας υποκαταστήματος στην Κρήτη ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου SoftOne, Πάνος Μαρτίνης ανέφερε εχθές, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, ότι στόχος είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω το τοπικό οικοσύστημα συνεργατών της εταιρείας.
«Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από ένα δυνατό δίκτυο συνεργατών θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε την τοπική αγορά. Σκοπός μας είναι με βάση την τεχνογνωσία και την πολύ μεγάλη εμπειρία που διαθέτουμε να κάνουμε αυτό το οικοσύστημα συνεργατών να ανθίσει' στην Κρήτη» ανέφερε ο κ. Μαρτίνης και συμπλήρωσε: «Μέχρι τώρα έχουμε ήδη 16 συνεργάτες στο νησί, πάνω από 4.600 πελάτες, εκ των οποίων 430 λογιστικά γραφεία, έχουμε 6.750 χρήστες των συστημάτων και των προϊόντων μας και πλέον ένα γραφείο που ξεκινάει με 10 εργαζόμενους και σκοπό να στηρίξει την ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων συνεργατών στην Κρήτη».

Από τις Περιφέρειες με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης η Κρήτη

Παράλληλα αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Μεγαλονήσου τονίζοντας ότι αποτελεί μία από τις περιφέρειες της Ελλάδας με τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης.
Επίσης, καταγράφει μεγάλη αύξηση του αριθμού των ταξιδιωτών αλλά και των διεθνών αεροπορικών αφίξεων.
Την ίδια ώρα σημαντικές επενδύσεις λαμβάνουν χώρα στο νησί που εκτιμάται ότι θα αλλάξουν το τοπίο της επιχειρηματικής δραστηριότητας (αεροδρόμια, δρόμοι, ενέργεια, τουρισμός, data centers κ.ά).
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κρήτη είναι δεύτερη στον δείκτη ελληνικής καινοτομίας ενώ πάνω από 55.000 φοιτητές σπουδάζουν στο νησί, με περισσότερο από το 50% των διαθέσιμων προπτυχιακών τμημάτων να είναι σε τεχνικά και επιστημονικά πεδία. Καθοριστικός είναι και ο ρόλος της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας που αποτελεί πολύ σημαντική δεξαμενή για τεχνογνωσία και ταλέντα ώστε να προωθηθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Κρήτη.
Να σημειωθεί ότι ανάλογες ευκαιρίες με αυτές της Κρήτης βλέπει η διοίκηση και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος όπως Ιωάννινα, Πάτρα, Λάρισα και Βόλο με στόχο την δημιουργία τοπικών οικοσυστημάτων προσφέροντας ευκαιρίες ψηφιακού μετασχηματισμού στις επιχειρήσεις.

Προσδοκίες για τζίρο 50 εκατ. ευρώ το 2023

Ο Όμιλος SoftOne, συνεχίζοντας τη δυναμική του πορεία το 2023 αναμένεται να παρουσιάσει τζίρο 50 εκατ. ευρώ, από 36,2 εκατ. ευρώ το 2022, με EBITDA 12 εκατ. ευρώ θέτοντας τις βάσεις για ακόμη πιο ισχυρές επιδόσεις και το 2024.
Η στρατηγική του οργανισμού βασίζεται, μεταξύ άλλων, στο πανελλαδικό δίκτυο 600+ εξειδικευμένων συνεργατών. Αριθμώντας πάνω από 600 εταιρείες σε όλη την Ελλάδα και 4.500 προγραμματιστές και συμβούλους (με 10.000+ πιστοποιήσεις), το δίκτυο συνεργατών του ομίλου αναπτύσσει μακροχρόνιες σχέσεις αξίας με τις επιχειρήσεις, υλοποιώντας λύσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της λειτουργίας τους. Το 2023, η συνολική εκτιμώμενη παραχθείσα αξία του οικοσυστήματος του ομίλου SoftOne θα υπερβεί τα 120 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, με περισσότερους από 50.000 πελάτες στο Cloud, η συμμετοχή των Cloud υπηρεσιών επί του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου, ανήλθε στο 47% το 2022 με τάση να υπερβεί το 57% στο τέλος του 2023.

Γραφεία και συνεργάτεες στα Βαλκάνια

Επενδύοντας επί σειρά ετών στην επέκταση των δραστηριοτήτων του στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, ο Όμιλος SoftOne διαθέτει πλήρως στελεχωμένα γραφεία σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, αναπτύσσει σταθερά το δίκτυο των συνεργατών του και εξελίσσει τα προϊόντα του ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις λειτουργίας των τοπικών επιχειρήσεων, επιτυγχάνοντας το 2022 αύξηση του κύκλου εργασιών, στις συγκεκριμένες αγορές, άνω του 50%.
Ο Όμιλος SoftOne αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σχήματα εταιρειών τεχνολογίας στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, περιλαμβάνοντας 6 brands (SoftOne, UNISOFT, PROSVASIS, Regate, IMPACT και cosmoONE) και περισσότερους από 430 εργαζόμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης