Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η σφαγή των τριών (ΔΕΗ, Μαρινάκης, Φέσσας) για τα μάτια της Κωτσόβολος και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη

Η σφαγή των τριών (ΔΕΗ, Μαρινάκης, Φέσσας) για τα μάτια της Κωτσόβολος και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη
H Currys ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί μη δεσμευτικές προσφορές από ενδιαφερόμενους χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες
Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, έντονες αντιπαραθέσεις στο παρασκήνιο χαρακτηρίζουν τις τελευταίες ημέρες τη μάχη των ομίλων ΔΕΗ, Μαρινάκη και Φέσσα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τον έλεγχο της Κωτσόβολος.
Η κάθε πλευρά προσπαθεί να παρουσιάσει τη δική της αλήθεια με αποτέλεσμα να μην είναι σαφή τα όρια της πληροφορίας και της παραπληροφόρησης δεδομένου μάλιστα ότι η διαδικασία πώλησης διεξάγεται με όρους μη παροχής πληροφοριών από την πλευρά του πωλητή.

H Currys ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί μη δεσμευτικές προσφορές από ενδιαφερόμενους χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ωστόσο είναι άγνωστο αν από τη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών η διαδικασία περάσει σε περίοδο αποκλειστικής διαπραγμάτευσης με όποιον έχει υποβάλει τη μεγαλύτερη προσφορά.

Και αυτό είναι αρκετά πιθανό.
Από εκεί και πέρα όμως φαίνεται να υπάρχει παρασκήνιο με την κάθε πλευρά να επιχειρεί να βγάλει εκτός κούρσας την άλλη έστω και την τελευταία στιγμή.

Τόσο η ΔΕΗ όσο και ο όμιλος Μαρινάκη φαίνεται να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα μερίδια αγοράς που έχει σε χονδρική και λιανική ο όμιλος Φέσσα και αυτά που θα αποκτήσει σε περίπτωση εξαγοράς της Κωτσόβολος θέτοντας θέματα λειτουργίας του ανταγωνισμού.
Ο όμιλος Φέσσα από την πλευρά του μιλά για καθετοποίηση που θα ωφελήσει τον ανταγωνισμό και τον καταναλωτή και θέτει ερωτήματα για το τι ακριβώς επιδιώκει η ΔΕΗ με την αγορά της Κωτσόβολος μιας εταιρίας που πουλά πλυντήρια και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Προς το παρόν η αντιπαράθεση όλων των εμπλεκομένων περιορίζεται σε επίπεδο παρασκηνίου αλλά είναι σαφές ότι επιχειρήματα και αν υπάρχουν στο τέλος θα μετρήσει το ύψος της προσφοράς που θα κάνει ο κάθε ένας.

Φαίνεται όμως ότι οι μαχόμενοι για τον έλεγχο της Κωτσόβολος έχουν άλλη άποψη και ο κάθε ένας από την πλευρά του επιχειρεί να έλθει σε επικοινωνία με το σύμβουλο πώλησης που είναι η Citigroup και να επιβάλει τις απόψεις του ώστε να πάρει προβάδισμα.
Φαίνεται όμως ότι η προσπάθεια δεν έχει για όλους αποτέλεσμα με συνέπεια να επικρατεί εκνευρισμός ειδικά στο στρατόπεδο Φέσσα.

Η κόντρα των επιχειρηματιών έχει αρχίσει να απασχολεί και την κυβέρνηση πράγμα που δείχνει παράλογο δεδομένου ότι πρόκειται για μια απολύτως ιδιωτική διαδικασία πώλησης μιας εταιρίας σε άλλη εταιρία.
Ωστόσο φαίνεται ότι κάποιοι εκ των υποψηφίων χρησιμοποιούν και μέσα που υπερβαίνουν τη λογική βάζοντας στο τραπέζι του marketing που κάνουν και ανύπαρκτες κυβερνητικές προθέσεις.

Βέβαια σε αυτό τροφή φαίνεται να δίνουν και οι διαδικασίες που τρέψει η Citigroup για λογαριασμό της Curry και οι οποίες αφήνουν ανοιχτό πεδίο αντιπαραθέσεων καθώς η λογική από τις μη δεσμευτικές προσφορές να ακολουθεί περίοδος αποκλειστικής διαπραγμάτευσης εμφανίζει ένα κενό σε σχέση με την αξιοπιστία της διαδικασίας που ακολουθείται αν και ο πωλητής είναι ιδιώτης και έχει δικαίωμα να επιλέξει όποια διαδικασία ο ίδιος επιθυμεί.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης