Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Yalco: Οριακή μείωση του τζίρου κατά 3% - Το EBITDA βελτιώθηκε κατά 12 χιλ. ευρώ το α' 6μηνο 2023

Yalco: Οριακή μείωση του τζίρου κατά 3% - Το EBITDA βελτιώθηκε κατά 12 χιλ. ευρώ το α' 6μηνο 2023
Τα μικτά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στις 761 χιλ. ευρώ
Τα οικονομικά αποτελέσματα α΄ εξαμήνου του 2023 ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής και εμπορίου ειδών οικιακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού Yalco.
Συγκεκριμένα, τα μικτά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στις €761 χιλ., βελτιωμένα ως ποσοστό τζίρου στο 26,8%, έναντι 25,9% την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ το EBITDA βελτιώθηκε οριακά κατά €12 χιλ.
Οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στις €2.841 χιλ. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 σημειώνοντας οριακή μείωση της τάξης του 3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.
Τα καθαρά χρηματοοικονομικά έσοδα ανήλθαν στις €406 χιλ., μια αξιοσημείωτη μεταβολή από τα προηγούμενα χρηματοοικονομικά έξοδα ύψους €96 χιλ., μία θετική αλλαγή που αποδίδεται σε κέρδος ποσού €0,5 εκ. από διαγραφή δανείου.
Επιπλέον, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η Yalco εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους €0,5εκ. από συνδεδεμένα μέρη, ενισχύοντας τη ρευστότητα της εταιρείας, ενώ η επικείμενη πώληση ακινήτου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης αναμένεται να συμβάλει περαιτέρω στην οικονομική σταθερότητα της εταιρείας.
Ο Σωκράτης Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Yalco, σημείωσε με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων: "Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα καταδεικνύουν αφενός την αφοσίωσή μας στην αποτελεσματική οικονομική διαχείριση της εταιρείας και αφετέρου την τεράστια δυναμική μας στον κλάδο του HO.RE.CA. αλλά και των δύο super brands μας, ΙΩΝΙΑ και FEST. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μέτρα που αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και ενισχύουν τα αποτελέσματα της εταιρείας, ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι στο όραμά μας για βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία αξίας για όλους. Καθώς προχωρούμε, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε στρατηγικές αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν την ηγετική θέση μας στην αγορά".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης