Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Υψηλή ζήτηση για τα δικαιώματα προτίμησης της Standard General από επιλεγμένους επενδυτές

Intralot: Υψηλή ζήτηση για τα δικαιώματα προτίμησης της Standard General από επιλεγμένους επενδυτές
Η μετοχική ιστορία της Intralot επιστρέφει σε θετικά ίδια κεφάλαια
Σχετικά Άρθρα
Αξιοσημείωτη διαμορφώνεται η ζήτηση για την αύξηση κεφαλαίου της Intralot, εν μέσω των ανησυχιών για τα υψηλά επιτόκια και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα λόγω της σύγκρουσης Ισραήλ – Χαμάς.
Η μετοχική ιστορία της Intralot, η οποία με την αύξηση των 135 εκατ. ευρώ, επιστρέφει σε θετικά ίδια κεφάλαια, σε λειτουργικά κέρδη 140 εκατ. ευρώ, μείωση του δείκτη μόχλευσης σε 2,6 και αυξημένες ταμειακές ροές – αλλά και η δομή της αύξησης, με πώληση δικαιωμάτων από τους βασικούς μετόχους Σ. Κόκκαλη, Soo Kim, δημιουργεί τις συνθήκες για αυξημένη ζήτηση στην αύξηση κεφαλαίου, ενώ προκάλεσε χθες άνοδο της αξίας του δικαιώματος προτίμησης.
Ο «χώρος» που έδωσαν με τα δικαιώματα οι Σ. Κόκκαλης, S. Kim για τη συμμετοχή στο επενδυτικό στοίχημα της Intralot στις ΗΠΑ, φαίνεται ότι άρχισε να συμπληρώνεται με νέους επενδυτές.
Οι τελευταίοι ποντάρουν σε μια ελληνική πολυεθνική του gaming με ρίσκο πλέον εκτέλεσης όσων έχουν ανακοινωθεί, αλλά και προοπτικές υψηλής απόδοσης εφόσον διατηρηθούν τα σταθερά έσοδα των λοταριών στις πολιτείες των ΗΠΑ.
Και όπως είναι γνωστό, με την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου αποπληρώνεται ενδοομιλικός δανεισμός 126 εκατ. ευρώ και η μετοχή αναμένεται να εξέλθει από το καθεστώς επιτήρησης.
Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε η εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των δικαιωμάτων από Σ. Κόκκαλη (Αlpha Choise ) πρός την Intracom Ηoldings (8,8% των μετοχών μετά την αύξηση και η αγορά δικαιωμάτων από την Cleardrop συμφερόντων του κ. Σ. Κόκκαλη.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κορεάτης επενδυτής Soo Kim μέσω της εταιρείας CQ Lottery προχώρησε σε πώληση 58 εκατ. δικαιωμάτων (58229997) τα οποία αντιστοιχούν σε 36,1 εκατ. μετοχές ή 20,9 εκατ. ευρώ (τιμή διάθεσης 0,58 ευρώ) . Υπενθυμίζεται ότι, η Standard General του Κορεάτη επενδυτή ,συμμετέχει με 23 εκατ. ευρώ και εξάσκησε μερικώς τα δικαιώματα του, όπως αναφερόταν στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης ενω με την ολοκλήρωση της θα διαθέτει ποσοστό 33,33%.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης συμμετέχει στην αύξηση με 2 εκατ. ευρώ, η Intracom Ηoldings με 25 εκατ. ευρώ, ο κ. Γ. Μουνδρέας με 17 εκατ. ευρώ.

Aνάρπαστα τα δικαιώματα της Standard General από επιλεγμένους επενδυτές και στο ταμπλό

Τα δικαιώματα της Standard General διατέθηκαν από τους αναδόχους Ambrosia Capital και Euroxx σε επιλεγμένους επενδυτές και funds και σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε ανικανοποίητη ζήτηση με αποτέλεσμα ένα fund να προχωρήσει και σε αγορές του δικαιώματος της μετοχής της Intralot στο χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα την άνοδο του δικαιώματος κατά 33,3% στα 0,04 ευρώ με διακίνηση 4,12 εκατ. και ανεκτέλεστες εντολές 630 χιλ. δικαιωμάτων.
Η δε μετοχή έκλεισε στα 0,65 ευρώ με άνοδο 3,17% και 766 χιλ. μετοχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για την αύξηση κεφαλαίου είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και 6 Έλληνες επιχειρηματίες μέσω family offices.
Μεταξύ άλλων φέρονται να έχουν αποκτήσει συμμετοχή μέσω επενδυτικών σχημάτων οι επιχειρηματίες κ. Π. Γερμανός, Β. Κάτσος. Ε. Βασιλάκης.
Μετά την αύξηση κεφαλαίου τα ποσοστά θα διαμορφωθούν ως εξής: Soo Kim 33,33%, Alpha choise (Σ. Κόκκαλης ) 24,73%, Ιntracom holdings (8,85%), Green Hyderpark – Γ. Μουνδρέας (5,94%) Cleardrop 0,71% (Σ. Κόκκαλης ) ενώ 26,44% θα βρίσκεται στην διασπορά με ξένους θεσμικούς επενδυτές και Έλληνες ιδιώτες.
Oι νέες συνολικές μετοχές της Intralot θα ανέρχονται πλέον σε 604 εκατ. έναντι 371 εκατ. σήμερα.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης