Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mytilineos: Συμφωνία με SK E&S για συνεργασία σε 3 ενεργειακούς τομείς στην Ασία

Mytilineos: Συμφωνία με SK E&S για συνεργασία σε 3 ενεργειακούς τομείς στην Ασία
Η MYTILINEOS είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν εισέλθει με επιτυχία στην ασιατική αγορά
Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με τη Νοτιοκορεατική SK E&S CO., μια διεθνή εταιρεία με δραστηριότητες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), το καθαρό υδρογόνο, τις ενεργειακές λύσεις και το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), ανακοίνωσε η MYTILINEOS Energy & Metals, προκειμένου να διερευνηθούν τρόποι συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, οι δύο Εταιρείες συμφωνούν να συνεργαστούν στους ακόλουθους τομείς:
- επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αξιακή αλυσίδα φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας LNG και των έργων μετατροπής φυσικού αερίου σε ηλεκτρική ενέργεια·
- επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα των ΑΠΕ και
- άλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα της ενέργειας σύμφωνα με τις με στόχο τη βελτιστοποίηση των συνεργειών μεταξύ τους
Η MYTILINEOS είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν εισέλθει με επιτυχία στην ασιατική αγορά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 1,55MW στο Yangpyung-gun. Το εν λόγω έργο θα παράγει ετησίως 2000 πιστοποιητικά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (RECs), τα οποία θα πωλούνται στην SK Corporation βάσει 20ετούς συμφωνίας πώλησης ενέργειας (PPA).
Επιπλέον, η MYTILINEOS συμμετέχει ενεργά στην κατασκευή και θέση σε λειτουργία αρκετών φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος 26MW σε διάφορες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Jeollabuk-do, Gyeongsangnam-do και Chungcheongnam-do.
Αυτά τα έργα ήδη έχουν εξασφαλίσει μακροπρόθεσμες συμβάσεις PPA με θυγατρική του νοτιοκορεατικού ομίλου GS Corp.
Επιπλέον, η MYTILINEOS δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη πολλών φωτοβολταϊκών έργων μεγάλης κλίμακας στη Νότια Κορέα, όπως ένα έργο 16MW στο Gonam-Myeon, Taean County, ένα έργο 100MW στο Hongseong-gun, Chungcheongnam-do και ένα έργο 200MW στο Jangheung-gun, Jeollanam-do.
Επιπλέον, η Εταιρεία αναπτύσσει ενεργά χερσαία και υπεράκτια αιολικά έργα σε διάφορες περιοχές, με συνολική ισχύ άνω των 350MW.

Αυξάνεται η παρουσία του Μυτιληναίου

Η MYTILINEOS είναι σταθερά προσηλωμένη στη βιωσιμότητα και την ενεργειακή ασφάλεια, επεκτείνοντας την παρουσία της στην αγορά ενέργειας και ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, ενώ ήδη δραστηριοποιείται με επιτυχία στις αγορές της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αυστραλίας.
Η SK E&S, από την ίδρυσή της ως εταιρεία χαρτοφυλακίου φυσικού αερίου το 1999, εξελίχθηκε με αποτέλεσμα να καταστεί η Νο.1 ιδιωτική εταιρεία LNG της Κορέας, με δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να αναπτύξει συνέργειες μεταξύ τεσσάρων βασικών δραστηριοτήτων: LNG χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ανανεώσιμης ενέργειας, υδρογόνου και ενεργειακών λύσεων.
Με βάση αυτές τις βασικές δραστηριότητες, η Εταιρεία θα πραγματοποιήσει τη μετάβαση σε ένα αμιγώς «πράσινο» χαρτοφυλάκιο, με βιώσιμο τρόπο, ώστε να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της «πράσινης» ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης