Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο «αγώνας» του Κώστα Σκρέκα να δώσει εκπτώσεις στους καταναλωτές από 0,05 λεπτά στο 1 ευρώ

Ο «αγώνας» του Κώστα Σκρέκα να δώσει εκπτώσεις στους καταναλωτές από 0,05 λεπτά στο 1 ευρώ
H σήμανση του -5% στα προϊόντα ...
Σχετικά Άρθρα
«Σιγή ιχθύος» τήρησε το υπουργείο Ανάπτυξης στην αποκάλυψη του ΒΝ ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο δεν εντάσσεται στους ελέγχους για αθέμιτη κερδοφορία σύμφωνα με δυο υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα που εκδόθηκαν τον περασμένο Αύγουστο.
Το επίσημο έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας το υπουργείου Ανάπτυξης που δημοσίευσε το BN που διαφοροποιεί το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και δίνει το δικαίωμα στις εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου να κινηθούν σε καθεστώς πλήρης ελευθερίας σε ότι αφορά την τιμή ανά λίτρο ενώ η κατηγορία παρθένο ελαιόλαδο περιλαμβάνεται στο ελέγχους για αθέμιτη κερδοφορία. .
Το ελαιόλαδο ως βασικό για τη διαβίωση των νοικοκυριών θα επιλέξουν το παρθένο διότι θα έχει πιο χαμηλή τιμή σε σχέση με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Η βιομηχανία θα μπορεί να δώσει την πολυπόθητη έκπτωση στα επίπεδα του 5% για την δεύτερη ποιότητα ελαιολάδου ενώ στην πρώτη ποιότητα θα μπορεί να ανεβάζει την τιμή ανά λίτρο χωρίς να κινδυνεύει με πρόστιμο διότι θα έχει μεταβολή στο μεικτό περιθώριο κέρδους.
Τα εύπορα νοικοκυριά που θα επιλέγουν τα πιο ακριβά προϊόντα με την έκπτωση του 5% θα έχουν μεγαλύτερο όφελος. Η οριζόντια μείωση δημιουργεί καταναλωτές πολλών ταχυτήτων διότι το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό όταν έχει εφαρμοστεί σε ένα προϊόν τελικής αξίας 15 ευρώ και διαφορετικό είναι όταν εφαρμοστεί σε προϊόν με κόστος 5 ευρώ.
Στο 1 ευρώ η έκπτωση του 5% δίνει όφελος 0,05 λεπτά του ευρώ ενώ στα 10 ευρώ το όφελος είναι στα 50 λεπτά του ευρώ.

Οι συναντήσεις του υπουργού με το Σύνδεσμο της Βιομηχανίας Τροφίμων

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ έχει θέσει το δικό της στόχο για την στήριξη των νοικοκυριών από την ακρίβεια και προσπαθεί να υλοποιήσει την προσωρινή σήμανσή των προϊόντων με μείωση της τιμής κατά 5%
Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας είχε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Σ.Ε.Β.Τ. για να διερευνήσει τις προθέσεις τους σχετικά με τη σήμανση των προϊόντων με μειωμένη τιμή. Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μετά το τέλος της συνάντησης, είπε ότι «η ακρίβεια είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια. Για αυτό
ζήτησα από την ελληνική βιομηχανία τροφίμων να αγκαλιάσει τη νέα κυβερνητική πρωτοβουλία για ‘’Μόνιμη μείωση τιμής’’ σε σημαντικά καταναλωτικά προϊόντα.
Πολιτεία και βιομηχανία εργαζόμαστε με έναν κοινό σκοπό: τη στήριξη της
ελληνικής οικογένειας απέναντι στην πληθωριστική κρίση. Είμαστε πάντα σε
ανοιχτή επικοινωνία με τον Σ.Ε.Β.Τ. για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς και την τόνωση του ανταγωνισμού.
Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε όλο το μήκος της αγοράς για να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές για τον καταναλωτή».

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης