Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Attica Group: Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα και εκλογή νέας επιτροπής Ελέγχου

Attica Group: Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα και εκλογή νέας επιτροπής Ελέγχου
Οι κ.κ. Χατζηγιάννης, Παπάζογλου και Βογιατζής στη νέα σύνθεση της επιτροπής ελέγχου
Την συγκρότηση του ΔΣ της σε σώμα ανακοίνωσε η Attica Group, ενώ παράλληλα προχώρησε στον ορισμό της νέας επιτροπής Ελέγχου.
Ειδικότερα:

«Στην Καλλιθέα, σήμερα την 26η Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Τρίτη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας με την επωνυμία «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», που εδρεύει στην Καλλιθέα, επί της οδού Λυσικράτους αρ. 1-7 & Ευριπίδου (εφεξής η «Εταιρία»), που εκλέχτηκαν από την Τακτική Γενική Συνέλευση της 7ης Σεπτεμβρίου 2023, στην εξ αναβολής συνεδρίαση της 26ης Σεπτεμβρίου 2023, και συγκεκριμένα οι κ.κ.:
Κυριάκος Μάγειρας του Δημητρίου
Λουκάς Παπάζογλου του Κωνσταντίνου
Παναγιώτης Δικαίος του Γεωργίου
Ηλίας Τρίγκας του Κωνσταντίνου
Ιωάννης Βογιατζής του Γεωργίου
Ευστράτιος Χατζηγιάννης του Γιαννάκη – Ιωάννη
Μαρία Σαρρή του Γεωργίου.
έλαβαν τις κάτωθι αποφάσεις. Το παρόν πρακτικό καταρτίστηκε και υπογράφεται διά περιφοράς, σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ. 1 του Ν. 4548/2018 και το άρθρο 20 παρ. 3 του Καταστατικού της Εταιρίας.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ:


Θέμα 1ο: Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, συγκροτείται σε σώμα, απονέμει παμψηφεί στους ακόλουθους τις αρμοδιότητες που αναφέρονται παραπλεύρως στο όνομα εκάστου και προβαίνει στον καθορισμό της ιδιότητας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε εκτελεστικά ή μη εκτελεστικά σύμφωνα με το ν.3016/2002 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ως ακολούθως:
Κυριάκος Μάγειρας του Δημητρίου, […………………………………..], Πρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος.
Λουκάς Παπάζογλου του Κωνσταντίνου,: […………………………………..] Αντιπρόεδρος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.
Παναγιώτης Δικαίος του Γεωργίου, […………………………………..], Διευθύνων Σύμβουλος και Αναπληρωτής Προέδρου, Εκτελεστικό Μέλος.
Ηλίας Τρίγκας του Κωνσταντίνου, […………………………………..], Σύμβουλος, Μη εκτελεστικό Μέλος.
Ιωάννης Βογιατζής του Γεωργίου, […………………………………..], Σύμβουλος Μη Εκτελεστικό Μέλος.
Ευστράτιος Χατζηγιάννης του Γιαννάκη – Ιωάννη […………………………………..] Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.
Μαρία Σαρρή του Γεωργίου, […………………………………..] Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του Προέδρου, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αναπληρωτής Προέδρου τον αναπληρώνει ως προς τα εκτελεστικά του καθήκοντα.
[…………………………………………………………………………………………………………………………………………]

Θέμα 3ο: Εκλογή μελών Επιτροπής Ελέγχου

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ότι στην από 26.09.2023 συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκε ομόφωνα ο ορισμός της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας ως Επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου. Περαιτέρω αποφασίστηκε η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου να είναι ίσης διάρκειας με εκείνης του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή τριετής και η σύνθεση αυτής τριμελής, αποτελούμενη από ένα (1) μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και δύο (2) ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη αυτού.
Περαιτέρω, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι σε συνέχεια της ως άνω απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο να εκλέξει τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, θα πρέπει τα εν λόγω μέλη να πληρούν τα κριτήρια που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 44 ν. 4449/2017, ως ισχύει και να μην συντρέχουν στο πρόσωπό τους τυχόν κωλύματα ή ασυμβίβαστα, λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές διατάξεις του εφαρμοζόμενου Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρίας.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος γνώρισε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι τα υποψήφια μέλη της Επιτροπής Ελέγχου στο σύνολό τους πρέπει να διαθέτουν επαρκή γνώση στον τομέα δραστηριότητας της Εταιρίας, όπως αυτός προσδιορίζεται από τον κλάδο στον οποίο έχει ενταχθεί η Εταιρία από το Χρηματιστήριο Αθηνών, ήτοι στον κλάδο/υποκλάδο «Ταξίδια και Αναψυχή / Ταξίδια & Τουρισμός», ενώ ένα τουλάχιστον μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, που είναι ανεξάρτητο από την Εταιρία, πρέπει να διαθέτει επαρκή γνώση και εμπειρία στην ελεγκτική ή λογιστική.
Λαμβανομένων υπόψη όλων των ανωτέρω, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου προτείνει να εκλεγούν ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου οι κ.κ.:
- Ευστράτιος Χατζηγιάννης του Γιαννάκη – […………………………………..]
- Λουκάς Παπάζογλου του Κωνσταντίνου, […………………………………..]
- Ιωάννης Βογιατζής του Γεωργίου, […………………………………..]

Οι κ.κ. Ευστράτιος Χατζηγιάννης και Λουκάς Παπάζογλου έχουν υποβάλει στην Εταιρία συμπληρωμένο έντυπο πλήρωσης των κριτηρίων ανεξαρτησίας του άρθρου 9 του ν. 4706/2020, σύμφωνα με το οποίο έντυπο πληρούν τα κριτήρια ανεξαρτησίας του νόμου, ενώ περαιτέρω ο κ. Ευστράτιος Χατζηγιάννης του Γιαννάκη – Ιωάννη, όπως προκύπτει και από το βιογραφικό του σημείωμα, το οποίο τέθηκε στη διάθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, διαθέτει επαρκή γνώση και εμπειρία στην ελεγκτική ή λογιστική.
Επιπρόσθετα, το σύνολο των μελών της Επιτροπής Ελέγχου διαθέτει επαρκή γνώση στον τομέα δραστηριότητας της Εταιρίας, όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα πολυσχιδή δραστηριότητα και επαγγελματική εμπειρία τους.
Κατόπιν αυτών, το Διοικητικό Συμβούλιο, έχοντας εξακριβώσει την πλήρωση στο πρόσωπο των υποψηφίων του συνόλου των ως άνω προϋποθέσεων και την μη ύπαρξη στο πρόσωπο
τους τυχόν κωλύματος ή ασυμβιβάστου, ομόφωνα εκλέγει ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου τους κ.κ. Ευστράτιο Χατζηγιάννη, Λουκά Παπάζογλου και Ιωάννη Βογιατζή.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου επισημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου θα οριστεί από τα μέλη της, κατά την συνεδρίασή της για συγκρότηση σε σώμα.
Μετά από διαλογική συζήτηση, το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποδέχεται την πρόταση του Προέδρου και εκλέγει ως μέλη της τα ανωτέρω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθορίζοντας τις ιδιότητες αυτών ως ανωτέρω.
[…………………………………………………………………………………………………………………………………………….]
Αποφασίζεται όπως οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας εξουσιοδοτηθεί και εξουσιοδοτείται δια του παρόντος να εκδίδει αντίγραφα και αποσπάσματα του πρακτικού αυτής της συνεδριάσεως και να πιστοποιηθεί αυτά ως ακριβή.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης