Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παραιτήθηκε ο Μάρκος Βερέμης από την Upstream

Παραιτήθηκε ο Μάρκος Βερέμης από την Upstream
Ο επιχειρηματίας υπέβαλε εξώδικη δήλωση παραίτησης από πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στις 29 Σεπτεμβρίου
Εξώδικη δήλωση παραίτησης από την προεδρία της Upstream υπέβαλε ο επιχειρηματίας Μάρκος Βερέμης.
Στην ανακοίνωση της Upstream Μ.Α.Ε. που αναρτήθηκε σήμερα Τρίτη στο ΓΕΜΗ αναφέρεται το εξής:
«Την 10/10/2023 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με ΚΑΚ 3802341, και στη μερίδα της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Upstream Τηλεπικοινωνιακά και Λογισμικά Συστήματα Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία», το διακριτικό τίτλο «Upstream Μ.Α.Ε.» και αριθμό ΓΕΜΗ 004524501000, η από 29/09/2023 Έξώδικη Δήλωση Παραίτηση, του Βερέμη Μάρκου του Αθανασίου, κατοίκου …., (με συνημμένη σ’ αυτήν την υπ’ αριθμό 10910Β-02/10/2023, Έκθεση Επίδοσης του Δικ. Επιμελητή Ιωάννη Απ. Τσιμιδάκη, προς την Ανωτέρω Ανώνυμη Εταιρεία) σύμφωνα με την οποία δηλώνει την παραίτησή του από Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ανωτέρω Ανώνυμης Εταιρείας».
Ο κ. Βερέμης, που ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1996, ως σύμβουλος στρατηγικών μάρκετινγκ στους ομίλους Omnicom, WPP και IPG, όταν το 2002, επέστρεψε στην Ελλάδα, μαζί με τον Αλέξιο Βρατσκίδη, συνίδρυσε την εταιρεία Upstream.
Έκτοτε, η Upstream έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce) παγκοσμίως, με παρουσία σε πάνω από 45 χώρες.
Έως τον Ιούνιο του 2017 διετέλεσε CEO της Upstream και μέχρι πρόσφατα πρόεδρός της, ενώ είναι εταίρος στην BigPi Venture Capital. Επίσης είναι ενεργός επενδυτής και μέλος του Δ.Σ. εταιρειών τεχνολογίας, μέλος των Δ.Σ. του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ, κ.ά. και το 2013 έλαβε το Βραβείο της EY «Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς».
Πέρυσι οι πωλήσεις της Upstream Τηλεπικοινωνιακά και Λογισμικά Συστήματα Μ.Α.Ε.» -η εταιρεία, οι θυγατρικές και οι συγγενείς της ενοποιούνται στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της τελικής μητρικής εταιρείας, Upstream Systems S.A. με έδρα το Λουξεμβούργο- ανήλθαν στα 16.457.803 ευρώ από 12.431.182 ευρώ το 2021.
Το μικτό κέρδος ανήλθε σε 16.266.918 ευρώ, δηλαδή 98,84% επί των πωλήσεων, έναντι 12.328.088 ευρώ, δηλαδή 99,17% την προηγούμενη χρήση, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα χρήσεως ανήλθαν σε κέρδη 301.304 ευρώ, έναντι ζημίας 3.735.702 ευρώ το 2021.

Νέο ΔΣ στην Upstream M.A.E

Η Upstream M.A.E. θυγατρική της Upstream Systems S.A. εξέλεξε στο πλαίσιο της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη πενταετία.
Το νέο Δ.Σ. της εταιρείας αποτελείται από τους κ.κ. Δημήτριο Μανιάτη Chief Executive Officer της Εταιρείας και του Ομίλου Upstream, Κωνσταντίνο Καστάνη Deputy Chief Executive Officer της Εταιρείας και του Ομίλου Upstream και Γεώργιο Σερφιώτη Οικονομικού Διευθυντή (CFO) της Εταιρείας και του Ομίλου Upstream.
Ο κ. Μάρκος Βερέμης μετά από μια μακρά περίοδο επιτυχημένης πορείας από την θέση του Προέδρου της ελληνικής θυγατρικής παραμένει μέτοχος και μέλος του Δ.Σ. της μητρικής εταιρείας Upstream Systems S.A.
Η εταιρεία συνεχίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη της σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο, διεθνές τοπίο, μένοντας πιστή στο όραμά της να καθιερωθεί ως παγκόσμια ηγέτιδα στην τεχνολογία mοbile marketing απευθυνόμενη σε ένα κοινό πλέον των 1,2 δισεκατομμυρίων καταναλωτών και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της σε νέους επιχειρηματικούς κλάδους σε μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές διεθνώς.
Σημειώνεται ότι 99% των εσόδων της Upstream, που σε επίπεδο Ομίλου ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ προέρχονται από τις αγορές του εξωτερικού, με την εταιρεία να διατηρεί συνειδητά το 75% του ανθρώπινου δυναμικού της στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης