Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Noval Property και η EBRD υπέγραψαν ομολογιακό δάνειο 10,5 εκατ. ευρώ

Η Noval Property και η EBRD υπέγραψαν ομολογιακό δάνειο 10,5 εκατ. ευρώ
Η κίνηση «αναμένεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση του περιορισμένου αποθέματος βιώσιμων κτηρίων»
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Noval Property:
«Ως μέρος της συναλλαγής, η Noval Property έχει δεσμευτεί να επενδύσει τα κεφάλαια που θα λάβει από την EBRD στη χρηματοδότηση ανάπτυξης, απόκτησης και ανακατασκευής περιβαλλοντικά πιστοποιημένων κτηρίων, επιτυγχάνοντας κατ’ ελάχιστον πιστοποίηση LEED επιπέδου «Gold» ή BREEAM επιπέδου «Very Good». Αυτό αναμένεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση του περιορισμένου αποθέματος βιώσιμων κτηρίων στην αγορά και να ενθαρρύνει εταιρείες του κλάδου να στοχεύσουν προς υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα.
Η Noval Property θα εφαρμόσει, επίσης, πρότυπα αναφοράς GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark), παγκόσμιο σημείο αναφοράς σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνικής ευθύνης και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) για ακίνητα, το οποίο στοχεύει να ενισχύσει και να διαφυλάξει την αξία των μετόχων αξιολογώντας και προβάλλοντας τις αρχές βιωσιμότητας.
Επιπλέον, η Noval Property έχει υιοθετήσει τις αρχές Women Empowerment του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με σκοπό να παγιώσει τη δέσμευσή της όσον αφορά στην ισότητα των φύλων στους εργαζομένους της. Είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα που υπογράφει αυτές τις αρχές, θέτοντας πρότυπα σε εθνικό επίπεδο.
Ο Jean-Marc Peterschmitt, Διευθύνων Σύμβουλος της EBRD στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και αγροτικής παραγωγής, τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Noval Property και να υποστηρίξουμε την πολλά υποσχόμενη σειρά έργων ανάπτυξης «πράσινων» περιβαλλοντικά πιστοποιημένων ακινήτων, των οποίων η προσφορά στην αγορά είναι επί του παρόντος περιορισμένη. Η EBRD, πρωτοστατώντας στην αγορά, δεσμεύεται σε μια pre-IPO χρηματοδότηση, υποστηρίζοντας τον στρατηγικό προσανατολισμό της Noval Property και τις προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Η αγορά ακινήτων της Ελλάδας βρίσκεται σε θετική τροχιά, μετά από χρόνια μειωμένης επενδυτικής δραστηριότητας, και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία θα την ενισχύσει περαιτέρω. Η EBRD και η Noval Property μοιράζονται το ίδιο όραμα, με τη βιώσιμη ανάπτυξη να βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας».
Ο Παναγιώτης Καπετανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property, σχολίασε «Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε και διευρύνουμε τη συνεργασία μας με την EBRD. Αυτή η συναλλαγή συμβάλλει στην υλοποίηση του στρατηγικού επενδυτικού μας προγράμματος που επικεντρώνεται στην απόκτηση και ανάπτυξη βιώσιμων και περιβαλλοντικά πιστοποιημένων ακινήτων. Επιπλέον, αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης στη δέσμευσή μας για βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της δραστηριότητάς μας, με στόχο την ευημερία των ανθρώπων και της τοπικής κοινωνίας, καθώς και για την προώθηση ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής».
Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2023

Σχετικά με την EBRD
Η EBRD είναι μια πολυμερής αναπτυξιακή τράπεζα που προωθεί την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας σε 36 οικονομίες σε τρεις ηπείρους. Η Τράπεζα ανήκει σε 71 χώρες καθώς και στην ΕΕ και την ΕΤΕπ. Οι επενδύσεις της στοχεύουν στο να καταστήσουν τις οικονομίες στις οποίες επενδύει πιο ανταγωνιστικές, εύρυθμες, πράσινες, χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτικές και ολοκληρωμένες. Μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ σε 104 έργα σε
διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο κτηριακός, ο χρηματοοικονομικός, της ενέργειας και των υποδομών.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης