Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δομική Κρήτης: Διπλασιασμός τζίρου στα 8,5 εκατ. το α' εξάμηνο 2023

Δομική Κρήτης: Διπλασιασμός τζίρου στα 8,5 εκατ. το α' εξάμηνο 2023
Σε εξέλιξη η υλοποίηση σχεδίου διοικητικής, λειτουργικής αναμόρφωσης με σκοπό την επίτευξη αναπτυξιακού πλάνου της εταιρείας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία
Αύξηση τζίρου στα 8,5 εκατ. ευρώ από 4,5 εκατ. ευρώ πέρυσι κατέγραψε η Δομική Κρήτης στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,56 εκατ. ευρώ έναντι 1,14 εκατ. ευρώ. Τα Ίδια κεφάλαια της εταιρείας αυξήθηκαν στα 11,9 εκατ. ευρώ, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε στα 5,5 εκατ. ευρώ. Στο 89 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο.
Σε εξέλιξη η υλοποίηση σχεδίου διοικητικής, λειτουργικής αναμόρφωσης με σκοπό την επίτευξη αναπτυξιακού πλάνου της εταιρείας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η ανακοίνωση της Δομικής Κρήτης

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το εξάμηνο του 2023 παρουσίασε αύξηση σε 8,5 εκατ. ευρώ έναντι 4,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022, και τα μεικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,56 εκατ. ευρώ έναντι 1,14 εκατ. ευρώ
Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβασιοποιημένων και των έργων που η εταιρεία έχει αναδειχτεί προσωρινός μειοδότης διαμορφώνεται σε 89 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο καταγράφοντας σημαντική αύξηση έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2022.
Σε επίπεδο ισολογισμού τα Ίδια κεφάλαια της εταιρείας είναι αυξημένα σε 11,9 εκατ. ευρώ έναντι 11,1 εκατ. ευρώ τον 12/2022, ενώ το σύνολο του Τραπεζικού δανεισμού παρέμεινε σε χαμηλά για τον κλάδο επίπεδα των 5,5 εκατ. ευρώ έναντι 6 εκατ. ευρώ το 12/2022, με την αντίστοιχη σχέση Ξένα/Ίδια κεφάλαια να διαμορφώνεται σε 0,46. Ενώ οι κάλυψη χρεωστικών τόκων από λειτουργικά κέρδη είναι 6.4 φορές.
Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών γραμμών για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού πλάνου της επόμενης 5ετίας που σκοπεύει να ανακοινώσει εντός του επόμενου εξαμήνου.
Στη Γενική Συνέλευση της 8 Σεπτεμβρίου 2023 εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τον κ. Κούτρα Δημήτριο να αναλαμβάνει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και τον κ. Συνατσάκη Γεώργιος να αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος, ταυτοχρόνως εισήχθησαν νέα μέλη στο Δ.Σ. μειώνοντας το μέσο όρο ηλικίας και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την συνέχιση της αυξημένης δραστηριότητας της εταιρείας.
Η νέα διοίκηση συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την ανάλυση των νέων δυνατοτήτων του Ομίλου, υπό το φως του περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, δεδομένου ότι κατασκευαστικός κλάδος της χώρας μας εμφανίζει την ανάγκη εκτέλεσης επί πλέον έργων από το τρέχον συνολικό ετήσιο τζίρο του κλάδου.
Η Εταιρεία υπό αυτό το πρίσμα στοχεύει σε ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, εκτελώντας μεγαλύτερα και πολυπλοκότερα έργα που ταιριάζουν στην τεχνογνωσία και στις ικανότητες της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης