Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στις εκπτώσεις των επιχειρήσεων ελπίζουν οι πλημμυροπαθείς για τα αναγκαία

Στις εκπτώσεις των επιχειρήσεων ελπίζουν οι πλημμυροπαθείς για τα αναγκαία
Στις 5016 ευρώ  το καθαρό ποσό  της κρατικής βοήθειας από  το σύνολο  των 6600 ευρώ - Το ΦΠΑ  μειώνει  την  αξία της βοήθειας
Σχετικά Άρθρα
Σε εκπτώσεις προϊόντων προέτρεψε της επιχειρήσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την  87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αποκαλύπτοντας στην πράξη  την αδυναμία του κράτους να δώσει ουσιαστική στήριξη στους πληγέντες πληθυσμούς των αγροτών και των κτηνοτρόφων του Θεσσαλικού Κάμπου.
Χθες η αλυσίδα My market ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα καταστήματα της Θεσσαλίας θα δίνουν με έκπτωση 30% τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης όπως είναι της μαναβικής, το νωπό κρέας, τα τυροκομικά, τα αλλαντικά, τα γαλακτοκομικά, είδη πρωινού, το λάδι, τα ζυμαρικά ,τα είδη οικιακής καθαριότητας ζυμαρικά, είδη οικιακής καθαριότητας και πολλά άλλα ανήκουν στις κατηγορίες των προϊόντων.
Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης ως ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ δήλωσε  «η επιστροφή αξίας στις τοπικές κοινωνίες αποτελεί διαχρονικά για εμάς στρατηγική προτεραιότητα. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη σε όλη την Ελλάδα κα φυσικά στη Θεσσαλία, όπου έχουμε μεγάλη συγκέντρωση καταστημάτων.»
Η ΑΒ Βασιλόπουλος είχε προχωρήσει σε έκπτωση 20%  στα προϊόντα της αλυσίδας από τη Δευτέρα 11 έως και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, για αγορές που πραγματοποιήθηκαν στα καταστήματα του Βόλου, της Λάρισας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων.
Ο πρωθυπουργός από το βήμα της 87η έκθεση της ΔΕΘ απηύθυνε προσωπικό κάλεσμα για εκπτώσεις  και τις επιχειρήσεις ηλεκτρικών συσκευών ο οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους.

Πώς το ΦΠΑ τρώει την επιχορήγηση.  

Η κρατική βοήθεια στους χιλιάδες πλημμυροπαθείς του Θεσσαλικού κάμπου εκπληρώνεται με το ποσό των 6600  για την αγορά της οικοσκευής με την αξία του  μειώνεται σε 5016  ευρώ διότι τα προϊόντα που έχουν ανάγκη έχουν ΦΠΑ 24%. Η καθαρή οικονομική βοήθεια ως ποσοστό ανέρχεται σε στο 76%.
Οι άνθρωποι του θεσσαλικού κάμπου από τη μία μέρα στην άλλη έχασαν τα πάντα και όπως λένε οι ίδιοι δεν έχουν δεύτερο παντελόνι να φορέσουν αφού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους άρον – άρον για να σωθούν.
Η κυβέρνηση με το ποσό των 6600 ευρώ με την αγορά οικοσκευής όπως ψυγείο , κουζίνα πλυντήριο , απορροφητήρα στην ουσία ..κλείνει το μάτι στους πλημμυροπαθείς ότι σας μένουν περισσότερες από 3000 ευρώ για να  αγοράσουν τα υπόλοιπα που χρειάζονται οι ίδιοι και το νοικοκυριό τους.
Μετά τα πρόστιμα  για πλασματικές εκπτώσεις σε επιχειρήσεις ηλεκτρικών ειδών συνολικού ποσού 1.440.000 σε τρείς αλυσίδες  διότι από ελέγχους  της ΔΙ.ΜΕ.Α παραβίασαν την Υπουργική Απόφαση 35935/2023 περί ανακοίνωσης μειωμένης τιμής σε περίοδο εκπτώσεων». Αξίζει να σημειωθεί  ότι το νέο  πλαίσιο για τις εκπτώσεις  προϊόντων για τις επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τους Εμπορικούς Συλλόγους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης