Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι όροι αύξησης κεφαλαίου της Intralot - Τι θα κάνουν Σωκράτης Κόκκαλης και Intracom

Οι όροι αύξησης κεφαλαίου της Intralot - Τι θα κάνουν Σωκράτης Κόκκαλης και Intracom
Στα μέσα Οκτωβρίου η αύξηση κεφαλαίου, ύψους 120 εκατ. ευρώ, της Intralot…
Σχετικά Άρθρα
Περί τα μέσα Οκτωβρίου εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου η αύξηση κεφαλαίου της Intralot, ύψους 120 εκατ. ευρώ, και με την απόκτηση ποσοστού από την Ιntracom Συμμετοχών.
Αν και η αύξηση κεφαλαίου είναι καλυμμένη κατά 68% από τους βασικούς μετόχους η ανταπόκριση από τους Έλληνες θεσμικούς επενδυτές την περασμένη εβδομάδα ήταν υψηλή ενώ το ίδιο ενδιαφέρον εκδήλωσαν και ξένοι θεσμικοί επενδυτές προς στους οποίους θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από την κύρια ανάδοχο Ambrosia Capital, την ανάδοχo Euroxx και τη σύμβουλο Τρ. Πειραιώς.
Υπό τα σημερινά δεδομένα, οι όροι της αύξησης κεφαλαίου - αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί - υποδεικνύουν (μια νέα μετοχή για κάθε δυο παλαιές), έτσι αναμένεται να εκδοθούν περίπου 200 εκατ. νέες μετοχές με μια τιμή διάθεσης μεταξύ 0,58-0,60 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει λάβει απόφαση για την αύξηση του ονομαστικού της κεφαλαίου κατά 111 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ένα μέρος θα αποτελεί κεφαλαιοποίηση αποθεματικών υπέρ το άρτιον.
Η ανοδική πορεία της θυγατρικής Intralot Inc στις ΗΠΑ, και η επιστροφή σε θετικά ίδια κεφάλαια η οποία θα επιτρέψει την άρση της μετοχής από την επιτήρηση είναι οι δυο καταλυτικοί παράγοντες, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κινήσεις αναδιάρθρωσης, δηλαδή την αποπληρωμή του δανεισμού, ύψους 335 εκατ. ευρώ (λήξεως 2025) μέσω τραπεζικού δανεισμού και ομολογιακής έκδοσης.
Όπως εκτίμησε πρόσφατα η διοίκηση της εταιρείας, μετά τις κινήσεις αναδιάρθρωσης ο δείκτης μόχλευσης (καθαρός δανεισμός πρoς Ebidta) θα μειωθεί κάτω από 3 ενώ θα απελευθερωθούν σημαντικές ταμειακές ροές.
Στην δεύτερη αύξηση κεφαλαίου (μετά την περσινή αύξηση) θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα του ο ιδρυτής κ. Σ. Κόκκαλης με ποσοστό 32,4% εισφέροντας 38,9 εκατ. ευρώ Μέχρι τώρα δεν έχει αποφασιστεί εάν θα συμμετάσχει μέσω και της συμμετοχής της Intracom στην κυπριακή Alpha Choise, ωστόσο είναι δεδομένο ότι με την αύξηση κεφαλαίου θα αποκτήσει ποσοστό και η Intracom Συμμετοχών, μετά την μετατροπή της σε επενδυτική εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι 2 εκατ. μετοχές της Intralot είχαν μεταφερθεί στην Κυπριακή Alpha Choise.
Ο δεύτερος και στρατηγικός επενδυτής της Standard General (κ. Soo Kim) - ο οποίος πρόσφατα απέκτησε δυο μέλη στο διοικητικό συμβούλιο - με την υφιστάμενη συμμετοχή (32,9%) θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα του εισφέροντας 39 εκατ. ευρώ.
Η στρατηγική του (λοταρίες) και τα συμφέροντα του στις ΗΠΑ (εταιρείες καζίνο) είναι κοινά με την Ιntralot, δηλαδή τα σταθερά έσοδα με συγκεκριμένο περιθώριο κέρδους.
Συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου (2,9%) θα έχει μέσω εταιρείας του και ο κ. Κων. Αντωνόπουλος, ο οποίος διετέλεσε επί χρόνια διευθύνων σύμβουλος της Intralot.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης