Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης 15,3 εκ επιβατών αναμένεται να καταγράψει η Aegean το 2023 - Εκτίναξη εσόδων και κερδών

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης 15,3 εκ επιβατών αναμένεται να καταγράψει η Aegean το 2023 - Εκτίναξη εσόδων και κερδών
Αύξηση επιβατικής κίνησης σε σχέση με το 2022 πάνω από 22%
Νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης αναμένεται να καταγράψει η Aegean το 2023 ξεπερνώντας τις επιδόσεις του 2019 όπου είχε μεταφέρει 15 εκ επιβάτες.
Η κίνηση τη φετινή χρονιά αναμένεται να κλείσει με πάνω από 15,3 εκ επιβάτες εκτινάσσοντας τα μεγέθη της εταιρίας. Σε σχέση με το 2022 όπου η Aegean μετέφερε 12,5 εκ επιβάτες η αύξηση της επιβατικής κίνησης θα είναι τουλάχιστον 22%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου παρουσίασης της επέκτασης της συνεργασίας της με πτήσεις κοινού κωδικού από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι στο οκτάμηνο και σε σχέση με πέρυσι η επιβατική κίνηση παρουσιάζει αύξηση 32%, η διαθεσιμότητα θέσεων αύξηση 24%.
Επίσης επισήμανε ότι η επιβατική κίνηση στο οκτάμηνο του 2023 είναι αυξημένη κατά 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 γεγονός που πιστοποιεί ότι φέτος αναμένεται να καταγραφεί από την εισηγμένη ρεκόρ μεταφοράς επιβατών.
Το ρεκόρ επιβατών αναμένεται να συνοδευτεί και από ρεκόρ εσόδων καθώς έχει αυξηθεί το μέσο έσοδο ανά επιβάτη αλλά και ρεκόρ κερδοφορίας καθώς έχει μειωθεί και το λειτουργικό κόστος.
Με βάση τα στοιχεία που έχει δώσει η εταιρία τη φετινή χρονιά έχει τις προϋποθέσεις στο ελάχιστο σενάριο να παρουσιάσει καθαρή κερδοφορία άνω των 170 εκ ευρώ από 106,8 εκ ευρώ στην περυσινή χρονιά.
Η εταιρία αναμένεται αύριο να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του εξαμήνου όπου όπως η ίδια έχει προαναγγείλει θα είναι κερδοφόρο για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Μάλιστα με βάση τα στοιχεία που έχει ήδη παράσχει η εταιρία σε ότι αφορά στην επιβατική κίνηση, τη διαθεσιμότητα εκτιμάται ότι στο εξάμηνο αναμένεται να ξεπεράσει στη χειρότερη των περιπτώσεων τα 20 εκ ευρώ καθαρής κερδοφορίας από ζημίες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 ύψους 27,7 εκ ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης