Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Austriacard: Στις 23/08 η διαπραγμάτευση νέων μετοχών από την ΑΜΚ

tags :
Austriacard: Στις 23/08 η διαπραγμάτευση νέων μετοχών από την ΑΜΚ
H έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων (δωρεάν) προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 23 Αυγούστου 2023

H ετήσια γενική συνέλευση της AUSTRIACARD HOLDINGS AG (η «Εταιρεία») που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2023 αποφάσισε επί του 8ου θέματος της ημερήσιας διάταξης για

(α) τη μετατροπή των μετοχών της Εταιρείας από μετοχές με ονομαστική αξία σε μετοχές άνευ ονομαστικής αξίας,

(β) την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας από το ποσό των 18.176.934 ευρώ που είναι σήμερα κατά 18.176.934 ευρώ στο ποσό των 36.353.868 ευρώ από εταιρικά κεφάλαια με μετατροπή μέρους ίσου με 18.176.934 ευρώ από τα πρόσθετα καταβληθέντα ίδια κεφάλαια (appropriated additional paid-in capital) σε μετοχικό κεφάλαιο (ονομαστική αύξηση κεφαλαίου) και έκδοση επιπρόσθετων (δωρεάν) μετοχών σε αναλογία 1:1, και (γ) την αντίστοιχη τροποποίηση του καταστατικού της Εταιρείας στα άρθρα 4.1, 4.2, 4.9 και 8.5.1.

Η τροποποίηση του καταστατικού καταχωρήθηκε στο Αυστριακό μητρώο εταιρειών στις 17 Αυγούστου 2023. Με την καταχώριση, η τροποποίηση του καταστατικού (συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής των μετοχών από μετοχές με ονομαστική αξία σε μετοχές άνευ ονομαστικής αξίας, της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και της αύξησης του αριθμού των μετοχών της Εταιρείας σε συνολικά 36.353.868 μετοχές) απέκτησε νομική ισχύ.
Ως εκ τούτου, από σήμερα 17 Αυγούστου 2023 το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε 36.353.868 ευρώ και διαιρείται σε 36.353.868 (κοινές μετοχές άνευ ονομαστικής αξίας), καθεμία από τις οποίες αντιπροσωπεύει ίσο ποσό του μετοχικού κεφαλαίου και καθεμία δίνει δικαίωμα μίας ψήφου.
Η εισαγωγή των νέων (δωρεάν) μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ATHEX) και η διάθεσή τους δωρεάν στους υφιστάμενους μετόχους σε αναλογία 1:1 εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της 01.08.2023 υπό την αίρεση καταχώρισης της σχετικής τροποποίησης του καταστατικού από το Αυστριακό Μητρώο Εταιριών.
Η αντίστοιχη προσαρμογή της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο της Βιέννης («VSE») και το ATHEX, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής υλοποίησης της μετατροπής από μετοχές με ονομαστική αξία σε μετοχές άνευ ονομαστικής αξίας και η αποκοπή του δικαιώματος παροχής νέων (δωρεάν) μετοχών, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου 2023 («ημερομηνία Αποκοπής»).
Κατά την ίδια ημερομηνία, με την προσαρμογή της εισαγωγής στο VSE και το ATHEX η τιμή ανά μετοχή αναμένεται να μειωθεί στο μισό (λόγω του διπλασιασμού του αριθμού των μετοχών) σύμφωνα και με τους ισχύοντες κανονισμούς. Η ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων («ημερομηνία Καταγραφής») για την έκδοση των νέων (δωρεάν) μετοχών είναι στις 22 Αυγούστου 2023, τέλος της ημέρας (24:00 ώρα Βιέννης). Οι μέτοχοι που θα κατέχουν μετοχές της Εταιρείας κατά την ημερομηνία Καταγραφής ως άνω θα λάβουν μια επιπρόσθετη (δωρεάν) μετοχή για κάθε μετοχή.
Η τεχνική εισαγωγή των νέων (δωρεάν) μετοχών στα συστήματα του VSE και του ATHEX και η έναρξη διαπραγμάτευσης αυτών των νέων (δωρεάν) μετοχών που εκδίδονται στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου από κεφάλαια της εταιρείας (ονομαστική αύξηση κεφαλαίου) προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 23 Αυγούστου 2023.
Oι μέτοχοι ενημερώνονται ότι - ανάλογα με την ημέρα καταχώρισης των νέων (δωρεάν) μετοχών στον λογαριασμό κάθε μετόχου, όπως αυτή καθορίζεται από τον θεματοφύλακα πιστωτικό οργανισμό, ή τον θεματοφύλακα πάροχο επενδυτικών υπηρεσιών ή το κεντρικό αποθετήριο αξιών κάθε μετόχου - η πώληση των νέων (δωρεάν) μετοχών ενδέχεται να μην είναι δυνατή μέχρι την πραγματική καταχώριση των νέων (δωρεάν) μετοχών στον λογαριασμό κάθε μετόχου. Οι αγορές και οι πωλήσεις των υφιστάμενων μετοχών δεν επηρεάζονται από τα ανωτέρω. Η διαπραγμάτευση των υφιστάμενων μετοχών της Εταιρείας στο VSE και το ATHEX θα είναι γενικά δυνατή όλες τις ημέρες διαπραγμάτευσης.
Περαιτέρω πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στην ενότητα Q&A που είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση www.austriacard.com/agm/ και στο έντυπο παροχής πληροφοριών που είναι δημοσιευμένο μέσω ATHEX και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης