Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

CPLP: Αύξηση 20% στα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο του 2023

tags :
CPLP: Αύξηση 20% στα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο του 2023
Να σημειωθεί ότι η CPLP επαναγόρασε 156,560 ιδίες μετοχές με μέσο κόστος 13,30 δολάρια ανά μετοχή…
Τα χρηματοοικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους δημοσίευσε η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners L.P. (CPLP), σημειώνοντας αύξηση στα έσοδα ύψους 20%.
Αναλυτικότερα, τα έσοδα της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έφτασαν τα 88,5 εκατ. δολάρια έναντι 74 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2022.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία προχωρά σε διανομή μερίσματος ύψους 0,15 δολ. ανά μετοχή.
Επίσης μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2023, παραδόθηκε το νεότευκτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων M/V Buenaventura Express με μακροχρόνια ναύλωση.
Παράλληλα συμφωνήθηκε η πώληση του πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου M/V Cape Agamemnon, χωρητικότητας 179,221 DWT, ενώ η εταιρεία προέβη και στην ενεργειακή αναβάθμιση των πλοίων M/V Athos, M/V Athenian και M/V Aristomenis.
Να σημειωθεί ότι η CPLP επαναγόρασε 156,560 ιδίες μετοχές με μέσο κόστος 13,30 δολάρια ανά μετοχή.
«Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, με την παράδοση του νεότευκτου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων M/V Buenaventura Express, ολοκληρώσαμε επιτυχώς το στρατηγικό πρόγραμμα ανάπτυξης του στόλου μας αποτελούμενο από τρία νεότευκτα πράσινης τεχνολογίας πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 13.000 TEU με δεκαετή ναύλωση το κάθε ένα, καθώς και ένα LNG/C τελευταίας γενιάς με επταετή ναύλωση,» δήλωσε ο κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, CEO της CPLP.
«Επιπλέον, ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό πλάνο ενεργειακής αναβάθμισης των πλοίων M/V Athos, M/V Athenian και M/V Aristomenis, βελτιώνοντας συνολικά την ενεργειακή αποδοτικότητα και μειώνοντας το ανθρακικό αποτύπωμα του στόλου μας. Τέλος, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανανέωσης του στόλου μας, προχωρούμε στην πώληση του μοναδικού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου του στόλου M/V Cape Agamemnon με έτος κατασκευής το 2010,» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης