Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι υπηρεσίες Cloud απογειώνουν τον Όμιλο Softone - Η αξία της αγοράς θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Οι υπηρεσίες Cloud απογειώνουν τον Όμιλο Softone - Η αξία της αγοράς θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2023, ο Όμιλος SOFTONE υπολογίζει ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα €49 εκ., με EBITDA €12,8 εκ. θέτοντας τις βάσεις για ακόμη πιο ισχυρές επιδόσεις και το 2024
Σχετικά Άρθρα
Ο όμιλος SOFTONE της Ολύμπια Group του Πάνου Γερμανού βάζει ψηλά τον πήχη της ψηφιοποίησης της χώρας τα επόμενα χρόνια με τον κ. Αντώνη Κυριαζή ως γκουρού της αγοράς της πληροφορικής να προσδιορίζει την αγορά πάνω από το 1 δις ευρώ από 350 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα.
Οι προοπτικές της αγοράς έχουν χαρτογραφηθεί από τη διοίκηση της εταιρείας η οποία είναι ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Το καυτό θέμα του κλάδου παραμένει το έμπειρο προσωπικό το οποίο είναι έτοιμο να μετακινηθεί για καλύτερες αμοιβές.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου SOFT ONE κ. Πάνος Μαρτίνης παρουσιάζοντας τη μεγέθυνση της εταιρείας τις επιτρέπουν να φιλοδοξεί για περισσότερες δουλειές που σε βάθος τετραετίας μπορεί να την οδηγήσουν σε ένα κύκλο εργασιών των 200 εκατ. ευρώ.
Τα αυξημένα μεγέθη της επιβεβαιώνουν τη σημαντική της θέση στην αγορά.
Πιο αναλυτικά: Αύξηση +40,7% του κύκλου εργασιών (IFRS), σημείωσε το 2022 και ανήλθε στα 36,2 εκατ. ευρώ.
Το EBITDA ενισχύθηκε κατά 33% στα 8,3 εκατ. ευρώ. Τα επαναλαμβανόμενα έσοδα ήταν άνω του 75% το 2022.
Θετικά κινείται ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο του 2023 ο οποίος ανήλθε στα 11 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 40,8%. Η κερδοφορία ήταν στα 4,6 εκατ ευρώ αυξημένα κατά +42,6%
Ο Όμιλος Εταιρειών SOFTONE, είναι κορυφαίος πάροχος Cloud-based λύσεων business software στην ελληνική αγορά..
Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2023, ο Όμιλος SOFTONE υπολογίζει ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα €49 εκ., με EBITDA €12,8 εκ. θέτοντας τις βάσεις για ακόμη πιο ισχυρές επιδόσεις και το 2024.
Επιπλέον, εκτιμάται ότι η συμμετοχή των Cloud υπηρεσιών θα εκτοξευθεί στο 57% το 2023, σημειώνοντας αύξηση +64%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2022, τα επαναλαμβανόμενα έσοδα (recurring revenue) ξεπέρασαν το 75% του συνολικού κύκλου εργασιών, επιβραβεύοντας πρακτικά τη διαχρονική επένδυση του Ομίλου SOFTONE στο Cloud
και το μοντέλο Software-as-a-Service (SaaS).
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών SOFTONE, κ. Πάνος Μαρτίνης, δήλωσε: «Τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2022 αλλά και η θετική εξέλιξη των δεικτών και κατά την τρέχουσα χρονιά, πιστοποιούν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ηγετική θέση του Ομίλου SOFTONE, ως απόρροια του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού και της ισχυρής διαφοροποίησης του επιχειρηματικού του μοντέλου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης