Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intracom Telecom: Στρατηγική συνεργασία με τον δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης

Intracom Telecom: Στρατηγική συνεργασία με τον δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί το α' τρίμηνο του 2024
Σχετικά Άρθρα
Την ανάληψη καινοτόμου έργου «Έξυπνης Πόλης» στον δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης (3Β) ανακοίνωσε η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων. Το έργο έχει τον τίτλο «Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός Internet of Things δικτύου» και με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, αποσκοπεί στην αναβάθμιση και βελτίωση της εμπειρίας των πολιτών και τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του Δήμου. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί το α' τρίμηνο του 2024.
Ο δήμος επέλεξε την Intracom Telecom για τη σχεδίαση και την υλοποίηση όλων των απαραίτητων υποδομών προκειμένου να μετατραπεί σε μία πραγματικά «έξυπνη πόλη» στο σύνολο των γεωγραφικών του συνόρων. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας ενός ιδιόκτητου δικτύου ΙοΤ (Internet of Things) έξυπνων συσκευών βασισμένο σε τεχνολογία LoRaWAN. Το δίκτυο αυτό θα αποτελέσει την βασική υποδομή επικοινωνίας για την παρακολούθηση και διαχείριση σε τομείς όπως:
  • Μέτρηση, παρακολούθηση και διαχείριση της υγρασίας του εδάφους σε πάρκα
  • Δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και άρδευσης
  • Κυκλοφορία, στάθμευση, ηχορύπανση και άμεση αποκατάσταση καταστροφών
  • Παρακολούθηση ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες (κατ' οίκον)
  • Μέτρηση καιρικών συνθηκών
  • Ποιότητα αέρα και μέτρηση καπνού
  • Μετρητές ορίου ταχύτητας σε περιοχές υψηλής συγκέντρωσης, σχολεία, πάρκα κλπ
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος 3Β, σχολίασε: «Το LoRaWAN είναι ένα καινοτόμο σύστημα δικτύων που σε συνδυασμό με μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιεί μία σειρά από εγκατεστημένους αισθητήρες στην πόλη μας, επιτρέποντας μας, μέσω των δεδομένων που λαμβάνονται, να έχουμε άμεση πληροφόρηση αλλά και αμφίδρομη επικοινωνία στα καθημερινά λειτουργικά συστήματα της πόλης. Το LoRaWAN, θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο της δημοτικής αρχής για την χάραξη πολιτικών και άμεσων παρεμβάσεων, για μία πόλη ακόμη πιο πράσινη, βιώσιμη και ασφαλέστερη».
Ο Ιωάννης Πούλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής τομέα Υπηρεσιών της Intracom Telecom δήλωσε: «Το έργο της προμήθειας, εγκατάστασης και συντήρησης ενός ασύρματου δικτύου πρόσβασης για ΙοΤ εφαρμογές μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε ένα κεντρικό σύστημα για την ανάπτυξη και παροχή ολοένα και περισσότερων ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ο δήμος, υπό την ηγεσία του κ. Κωνσταντέλλου, γνωστός για το πρωτοποριακό του πνεύμα στην εφαρμογή καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, εμπιστεύθηκε την Intracom Telecom ως τον αξιόπιστο εταίρο. Δεσμευόμαστε για την έγκαιρη παράδοση του έργου προκειμένου να συμβάλουμε στον μετασχηματισμό του δήμου σε έξυπνη πόλη και ανυπομονούμε να υλοποιήσουμε και παρόμοια έργα και σε άλλους δήμους στο πλαίσιο της στρατηγικής μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης