Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Avokado: H startup της Μυτιληναίος που φέρνει εξοικονόμηση και έσοδα στον καταναλωτή με AI

tags :
Avokado: H startup της Μυτιληναίος που φέρνει εξοικονόμηση και έσοδα στον καταναλωτή με AI

Το νέο προϊόν στόχο έχει να φέρει την επανάσταση στις καταναλωτικές συνήθειες εξασφαλίζοντας στους καταναλωτές με ευελιξία φθηνότερη ενέργεια, πράσινη ενέργεια και ταυτόχρονα να τους δώσει έσοδα από την αποθήκευση

Με στόχο τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά η Avokado, είναι η νέα startup παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών και λύσεων που σχετίζονται με τον τομέα της ενέργειας.

Η εταιρία δημιουργήθηκε με μόνο χρηματοδότη την Μυτιληναίος και αρχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ που φιλοδοξεί αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη να προσφέρει λύσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα αξιοποίησης του νέου ενεργειακού μοντέλου, όπου ο καταναλωτής ενέργειας μπορεί να είναι ταυτόχρονα παραγωγός, να αποθηκεύει ενέργεια και να την ανταλλάσσει στο δίκτυο.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία χρησιμοποιώντας αλγορίθμους επικεντρώνεται στην βελτιστοποίηση της διαχείρισης της ενέργειας που αγοράζει ο καταναλωτής και όσον αφορά τις τιμές αλλά και την αποθήκευσή της στην συνέχεια, ώστε να είναι σε θέση να την επαναφέρει με κέρδη στο σύστημα. Δηλαδή ο καταναλωτής θα κερδίζει αρχικά από την εξοικονόμηση και κατά δεύτερον από την αξιοποίηση της αποθήκευσης , όπου θα μοιράζεται τα κέρδη σε ποσοστό 50% - 50% με την εταιρία. Για τον λόγο αυτό και θα διατίθενται στους πελάτες της οι μπαταρίες και ο εξοπλισμός δωρεάν.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης