Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αθανασίου (Lamda): Πουλήθηκαν όλα τα οικιστικά ακίνητα του Ελληνικού - Στο ΧΑ η Lamda Malls το 2024

Αθανασίου (Lamda): Πουλήθηκαν όλα τα οικιστικά ακίνητα του Ελληνικού - Στο ΧΑ η Lamda Malls το 2024
Τα εμπορικά κέντρα θα υπαχθούν στη θυγατρική Lamda Malls
Πουλήθηκαν όλα τα οικιστικά ακίνητα στο Ελληνικό, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.
«Έχουν πουληθεί όλα τα οικιστικά. Ο ουρανοξύστης περιλαμβάνει 170 διαμερίσματα, ενώ πουλήθηκαν και τα condos (διώροφα και τριώροφα)  όπως και οι βίλες (οικόπεδα). Η αξία των διαμερισμάτων είναι στο 1,1 δις. ευρώ.Aν προστεθούν και οι αξίες των οικοπέδων που έχουν προπωληθεί από τα joint ventures το νούμερο ξεπερνά τα 1,4 δισ. ευρώ», ανέφερε ο CEO της Lamda.

Στο ΧΑ η Lamda Malls το 2024

Όπως ανακοίνωσε ο Οδ. Αθανασίο, τα έξι malls της Lamda Development θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών το β΄εξάμηνο του 2024.
Πρόκειται για τέσσερα εμπορικά κέντρα με αξία άνω του 1 δις. ευρώ (The MallAthens, Golden Hall, Design Outlet (εκπτωτικό χωριό) και Mediterranean Cosmos), ενώ σε αυτά θα προστεθούν και τα malls του Ελληνικού (Vouliagmenis Mall και RivieraGalleria).
Τα εμπορικά κέντρα θα υπαχθούν στη θυγατρική Lamda Malls, η οποία θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών την περίοδο Άνοιξης – Φθινοπώρου 2024.
«Ελπίζουμε να γίνει η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο το 2024, μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου. Θα πρόκειται για μία οντότητα που θα είναι ξεχωριστή για επενδυτικά ακίνητα δημιουργώντας υπεραξίες και δίνοντας και μέρισμα στους μετόχους», τόνισε ο κ. Αθανασίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης