Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Quest μείωσε το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα το 2022

Η Quest μείωσε το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα το 2022
Tο 2022 ο Όμιλος παρουσίασε σημαντική πρόοδο σε σχέση με την  στοχοθεσία του, με επίτευξη και των 10 ESG στόχων που είχε θέσει για το 2022, ενισχύοντας την προσπάθεια για δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για την κοινωνία, το περιβάλλον, αλλά και για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη

O Όμιλος Quest δημοσίευσε για 9η συνεχόμενη χρονιά την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το έτος 2022, παρουσιάζοντας την ετήσια πρόοδο στην εφαρμογή της ESG στρατηγικής του, την απόδοσή του στους δείκτες Βιώσιμης Ανάπτυξης που παρακολουθεί, αλλά και τις νέες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει. 
Η Έκθεση έχει καταρτιστεί σύμφωνα με τα  Πρότυπα GRI (GRI Standards 2021), εναρμονίζεται με τους  17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), τις 10 Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Εργασία, το Περιβάλλον και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και τον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας. Στην έκθεση περιλαμβάνονται επιλεγμένοι βασικοί, προηγμένοι και κλαδικοί δείκτες του Οδηγού Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG 2022 του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ έχει πραγματοποιηθεί επαλήθευση επιλεγμένων στοιχείων της Έκθεσης από ανεξάρτητο εξωτερικό φορέα. 
Πιο συγκεκριμένα, το 2022 ο Όμιλος παρουσίασε σημαντική πρόοδο σε σχέση με την  στοχοθεσία του, με επίτευξη και των 10 ESG στόχων που είχε θέσει για το 2022, ενισχύοντας την προσπάθεια για δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για την κοινωνία, το περιβάλλον, αλλά και για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. 

Ενδεικτικά, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, το 2022 ο Όμιλος παρουσίασε τα παρακάτω αποτελέσματα: 

  • Μετέφερε το 35% του στόλου αυτοκίνητων του σε υβριδικά/ηλεκτρικά μοντέλα
  • Μείωσε τις έμμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (Scope 2) κατά 9%
  • Αύξησε τον μέσο όρο εκπαίδευσης ανά εργαζόμενο από 11 σε 19 ώρες
  • Αύξησε το % γυναίκες εργαζόμενες από 27% σε 29% με το 33% του Διοικητικού Συμβουλίου της Quest Holdings να είναι γυναίκες.
  • Επέτυχε το 7,5% των εσοδών του να προέρχονται από βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες 

Παράλληλα, η έκθεση αναδεικνύει άλλες σημαντικές εξελίξεις στο έτος,  όπως η συμμετοχή της Quest Συμμετοχών στο Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact), αλλά και η πιστοποίηση Ecovadis, μια απαιτητική αξιολόγηση για βιώσιμες εφοδιαστικές αλυσίδες,  για δυο εταιρείες του Ομίλου, την Info QuestΚΟΥΕΣ +0,47% Technologies (Πιστοποίηση Silver) και την ΑCS (Πιστοποίηση Bronze).
H Αντιπρόεδρος ΔΣ του Ομίλου Quest, κα Έφη Κουτσουρέλη δήλωσε σχετικά:
«Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου Quest αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την προσήλωση του Ομίλου Quest στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διαφάνεια.
Μέσα στο 2022 οι εταιρείες του Ομίλου ένωσαν τις δυνάμεις τους και έκαναν σημαντικά βήματα στην υιοθέτηση και εφαρμογή τη στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης 2022-2025+ του Ομίλου, η οποία επικεντρώνεται σε 10 μακροπρόθεσμους στόχους ESG, βάζοντας έτσι τα θεμέλια ενός ώριμου και βιώσιμου μοντέλου διακυβέρνησης.
Το 2023 συνεχίζουμε την ενσωμάτωση κριτηρίων ESG στη λειτουργία μας, με στόχο να προσεγγίσουμε στοχευμένα το όραμα του Ομίλου Quest για έναν προηγμένο, πιο βιώσιμο κόσμο για όλους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης