Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κόκκαλης (Intracom): Η ελληνική αγορά προσφέρει ευκαιρίες – Πού επενδύουμε

Κόκκαλης (Intracom): Η ελληνική αγορά προσφέρει ευκαιρίες – Πού επενδύουμε
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Σωκράτης Κόκκαλης επισημαίνοντας ότι η ελληνική αγορά προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της INTRACOM HOLDINGS, στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε ο απολογισμός του Ομίλου για το 2022.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Σωκράτης Κόκκαλης επισημαίνοντας ότι η ελληνική αγορά προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ η παγκόσμια οικονομία δεν είναι προβλέψιμη, έδωσε το στίγμα της δραστηριοποίησης της Εταιρείας εφεξής, λέγοντας ότι «αποχωρήσαμε από τον παραγωγικό τομέα, ανήκουμε στον κλάδο των επενδύσεων σε διάφορες εταιρείες, ελληνικές ή αλλοδαπές, τις οποίες αξιολογούμε με βάση την πιθανή απόδοση».
Για τον τομέα του Real Estate ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης ανέφερε ότι προσφέρει ασφαλείς επενδυτικές επιλογές, για το λόγο αυτό και ο Όμιλος προχώρησε τόσο στην ίδρυση της INTRACOM PROPERTIES, όσο και στην εξαγορά της Κ.Λ.Μ. Α.Ε.
Σχετικά με την πρόσφατη πώληση της INTRACOM DEFENCE στην IAI ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης ανέφερε ότι η πώληση της INTRACOM DEFENCE σε μια από τις καλύτερες εταιρείες στον αμυντικό τομέα, αλλά και η συμμετοχή της στην INTRACOM AVIATION δημιουργεί πολύ σοβαρές προοπτικές για το μέλλον, καθώς είναι η πρώτη επένδυση της ισραηλινής εταιρείας στον ευρωπαϊκό χώρο.
Σχετικά με ενδεχόμενη τοποθέτηση της INTRACOM HOLDINGS στην INTRALOT ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης απάντησε καταφατικά αναφέροντας: «Έχουμε δραστηριοποιηθεί για τη συμμόρφωση της INTRALOT με τις πρακτικές που ισχύουν στις ΗΠΑ για τα τυχερά παιχνίδια και επίσης στην Ελλάδα, για τη βελτίωση της τεχνολογικής βάσης της εταιρείας» ενώ συνεχίζοντας δήλωσε ότι η INTRACOM εξετάζει δυνατότητες επενδύσεων σε νέες αγορές, όπως αυτή της Λατινικής Αμερικής.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης εξέφρασε την άποψη ότι η Εταιρεία θα έχει μια καλή πορεία και θα μπορεί να ακολουθεί μερισματική πολιτική.

Ορόσημα

Ο κ. Δημήτρης Κλώνης, Αντιπρόεδρος της INTRACOM HOLDINGS παρουσίασε τα σημαντικά επιχειρηματικά γεγονότα τα οποία άλλαξαν τη δομή του Ομίλου μέσα στο 2022 και τους πρώτους μήνες του 2023: πώληση ποσοστού της INTRAKAT, πώληση της INTRACOM DEFENCE, ίδρυση της INTRACOM VENTURES, της INTRACOM AVIATION και της INTRACOM PROPERTIES στο χώρο ανάπτυξης ακινήτων, καθώς και η υπογραφή μνημονίου συναντίληψης για απόκτηση συμμετοχής στην Κ.Λ.Μ Α.Ε.
Στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Κλώνης αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες ανάπτυξης της επενδυτικής πολιτικής της Εταιρείας, που περιλαμβάνουν: α. οργανική ανάπτυξη μέσω δημιουργίας επαναλαμβανόμενων εσόδων και ροών, β. είσοδο σε νέες αγορές, με επέκταση σε νέους αναπτυσσόμενους τομείς, γ. στοχευμένο M&A.
Συνοψίζοντας ο κ. Δημήτρης Κλώνης ανέφερε: «Η INTRACOM έχει ολοκληρώσει το μετασχηματισμό του Ομίλου. Με όχημα τις νέες της εταιρείες και επενδυτική δυνατότητα € 500 εκατ. περίπου θα υλοποιήσει την επενδυτική της πολιτική, αποσκοπώντας σε υψηλές αποδόσεις και υπεραξίες»
Η λήψη απόφασης για επιστροφή στους μετόχους € 0,12 ανά μετοχή, μέσω μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσόν των € 10.032.000, παραπέμπεται στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 22/6/2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης