Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Motor Oil: Δωρεάν διάθεση 280.000 ιδίων μετοχών σε έξι στελέχη

tags :
Motor Oil: Δωρεάν διάθεση 280.000 ιδίων μετοχών σε έξι στελέχη
Απόφαση του Δ.Σ. για δωρεάν διάθεση 280.000 ιδίων μετοχών σε έξι στελέχη της Εταιρείας
Τη δωρεάν διάθεση 280.000 ιδίων μετοχών σε έξι στελέχη της Εταιρείας, αποφάσισε το Δ.Σ.της Motor Oil.
Ειδικότερα, η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ενημερώνει ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2023 ενέκρινε, μεταξύ άλλων, την δωρεάν διάθεση, υπό την αίρεση εκπλήρωσης σειράς προϋποθέσεων, συνολικά διακοσίων ογδόντα χιλιάδων (280.000) μετοχών εκδόσεως της Εταιρείας στα τρία εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. και σε τρία ανώτατα διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 114 του Νόμου 4548/2018.

Η Γενική Συνέλευση επιπρόσθετα εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να επιληφθεί των διαδικαστικών θεμάτων για τη μεταφορά των μετοχών στους Ατομικούς Επενδυτικούς Λογαριασμούς που τηρούν οι δικαιούχοι (άπαντες υπόχρεοι σε γνωστοποίηση συναλλαγών με αντικείμενο μετοχές εκδόσεως της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 19 του Κανονισμού ΕΕ 596/2014) στο Σύστημα 'Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά τη συνεδρίασή του της 13ης Ιουνίου 2023 επιβεβαίωσε την εκπλήρωση των προϋποθέσεων που είχε θέσει η Γενική Συνέλευση και όρισε το διάστημα 15 Ιουνίου 2023 – 19 Ιουνίου 2023 ως την χρονική περίοδο για την πραγματοποίηση της μεταφοράς των 280.000 μετοχών εκδόσεως της Εταιρείας στους Ατομικούς Επενδυτικούς Λογαριασμούς των δικαιούχων μέσω εξω-χρηματιστηριακών συναλλαγών (Over-The-Counter) ως εξής:   150.000 μετοχές της Εταιρείας στον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη – 35.000 μετοχές της Εταιρείας εις έκαστο εκ των δύο Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων κ.κ. Ιωάννη Ν. Κοσμαδάκη και Πέτρο Τζ. Τζαννετάκη – 20.000 μετοχές της Εταιρείας εις έκαστο εκ των τριών ανώτατων διευθυντικών στελεχών κ.κ. Μιχαήλ-Ματθαίο Ι-Ε. Στειακάκη (Γενικό Διευθυντή Διυλιστηρίου), Θεοφάνη Χρ. Βουτσαρά (Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού) και Γεώργιο Ι. Προυσανίδη (Νομικό Σύμβουλο και Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου).
Η Εταιρεία  θα χρησιμοποιήσει μετοχές που ήδη διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο ιδίων μετοχών που έχουν αποκτηθεί με μέση τιμή Ευρώ 17,468 ανά μετοχή. Δεν υφίσταται υποχρέωση εκ μέρους των δικαιούχων για διακράτηση των μετοχών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στην παραπάνω συνεδρίασή του αποφάσισε την αναστολή πράξεων αγορών ιδίων μετοχών κατά τις συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών που πραγματοποιούνται οι μεταφορές των 280.000 μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης