Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Πρόκειται για προγράμματα συγχρηματοδότησης που είναι άτοκα κατά 40%, με την υπογραφή της Εθνικής Τράπεζας και της ΕΑΤ
Σε μια εποχή που η ελληνική οικονομία προσπαθεί να γυρίσει σελίδα, η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση είναι απαραίτητη για την εδραίωση της ανάπτυξης.
Η Εθνική Τράπεζα, γνωρίζοντας καλά τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προσφέρει χρηματοδότηση με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για να αναπτυχθούν και να ανταποκριθούν στην επόμενη μέρα των αγορών.
Πιο αναλυτικά, η Εθνική Τράπεζα, μέσα από τη συμμετοχή της στο Business Growth Fund της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, διαθέτει νέα χρηματοδοτικά προγράμματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Πρόκειται για δύο προγράμματα συγχρηματοδότησης άτοκα κατά 40%, με τα εξής χαρακτηριστικά:
  • Δάνεια ψηφιακής αναβάθμισης: Για την ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών της επιχείρησης (εξοπλισμός και λογισμικό, διαδίκτυο, ευρυζωνικές συνδέσεις, δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, δορυφορικές τεχνολογίες, εφαρμογές, ιστότοποι, API, υπηρεσίες cloud), ψηφιακή εκπαίδευση εργαζομένων και απασχόληση ειδικών πληροφορικής, digital marketing και social media, εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών (τρισδιάστατη εκτύπωση, ρομποτική, IoT, τεχνητή νοημοσύνη, drones, εικονική πραγματικότητα), καθώς και δαπάνες συμβούλων για ανάλυση αναγκών και εκπόνηση μελέτης της επένδυσης, η χρηματοδότηση κυμαίνεται από 25.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ, για διάρκεια 2 έως 10 χρόνια, με περίοδο χάριτος έως 24 μήνες.
  • Πράσινα συγχρηματοδοτούμενα δάνεια: Για επενδύσεις μέσω μίας ή περισσότερων δράσεων που περιλαμβάνονται στα 3 υποπρογράμματα:
- Υποπρόγραμμα 1: Δάνεια πράσινης κινητικότητας (Green mobility loans) με σκοπό την προμήθεια και εγκατάσταση υποδομών επαναφόρτισης και ανεφοδιασμού οχημάτων μηδενικών ή χαμηλών ρύπων, την αναβάθμιση/επέκταση υφιστάμενων σταθμών ενέργειας σε σταθμούς φόρτισης μέσων μεταφοράς χαμηλών ή μηδενικών ρύπων και τη δημιουργία τοπικών μονάδων παραγωγής ή αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ΑΠΕ, για τους σκοπούς λειτουργίας της υποδομής επαναφόρτισης.
- Υποπρόγραμμα 2: Δάνεια ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων (Loans for energy upgrade) για την χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων με σκοπό την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης επαγγελματικών κτιρίων (βιομηχανικού, βιοτεχνικού, εμπορικού ή άλλου αποκλειστικά επαγγελματικού σκοπού).
- Υποπρόγραμμα 3: Δάνεια για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Green Renewable Energy) για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, η οποία αφορά πάντα νέες εγκαταστάσεις, ώστε να προβούν οι ΜμΕ στην αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού, στη διαμόρφωση του χώρου, στην παραγωγή, αποθήκευση, διανομή και μετάδοση της παραγόμενης ενέργειας, που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια, γεωθερμική ενέργεια.
Για τις επενδύσεις αυτές, η χρηματοδότηση ανέρχεται σε 80.000 ευρώ έως 8 εκατ. ευρώ, για διάρκεια 2 έως 10 χρόνια, με περίοδο χάριτος έως 24 μήνες.
Ete2.JPG
Το επιτόκιο για όλα τα προγράμματα και για το τμήμα του δανείου της Τράπεζας μπορεί να είναι κυμαινόμενο με βάση το Euribor 3 μηνών συν περιθώριο ή σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου (επιβαρύνεται επιπλέον με εισφορά του Ν. 128/75).
Επιπλέον, η επιχείρηση ενισχύεται από επιδότηση επιτοκίου για τα δύο πρώτα χρόνια, η οποία μειώνει το επιτόκιο για το τμήμα του δανείου της Τράπεζας κατά 3%.

Διαδικασία υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης

Το πρώτο βήμα για συμμετοχή στα νέα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα είναι η υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα HDB-KYC, επιλέγοντας την Εθνική Τράπεζα. Στη συνέχεια, ο ενδιαφερόμενος καταχωρεί αίτημα στην πλατφόρμα ΠΣΚΕ επιλέγοντας την Εθνική Τράπεζα και τέλος, υποβάλει τα δικαιολογητικά του σε ένα κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.
Ete3.JPG
Άμεσο όφελος

Με μια απλή επικοινωνία με την Εθνική Τράπεζα και τον υπεύθυνο Relationship Manager, ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει άμεσα στη διάθεσή του λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της επιχείρησής του.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα προγράμματα χρηματοδοτήσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από την Ελληνιακή Αναπτυξιακή Τράπεζα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Bara.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης