Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παρέμβαση Μελισσανίδη: Ο Αυγενάκης είναι ο χειρότερος υφυπουργός από την ίδρυση της Ελλάδας - Θα βάλω σε τάξη αυτό το Muppet Show

Παρέμβαση Μελισσανίδη: Ο Αυγενάκης είναι ο χειρότερος υφυπουργός από την ίδρυση της Ελλάδας - Θα βάλω σε τάξη αυτό το Muppet Show
Διαβάστε όλα όσα είπε και αποκάλυψε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη συγκέντρωση που είχε με τους δημοσιογράφους στη Νέα Φιλαδέλφεια
Στα όσα είπαν κάποιοι για την ομάδα του απάντησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρώτη χρονιά της Opap Arena και το όραμα για την ποδοσφαιρική πόλη της ΑΕΚ στα Σπάτα.
Ειδικότερα, για το αν τον ενόχλησαν τα όσα ακούστηκαν για διαιτησία και για τον covid που έλεγε ο Παναθηναϊκός, ο κ. Μελισσανίδης είπε: «Τι να με ενοχλήσει όταν ακούω Muppet show; Muppet Show ήταν αυτά. Εγώ αγαπάω το ποδόσφαιρο.
Τους κολλήσαμε covid; Σε 4 ματς στην έδρα τους δεν κέρδισαν.
Ποιος είπε ότι είχε covid η ΑΕΚ; Muppet show είναι, αυτή είναι η πραγματικότητα».
Για την τοξικότητα που υπήρχε, αν έχουν μερίδιο οι πρόεδροι και τι σκοπεύει να κάνει για να αμβλυνθεί η τοξικότητα: «Η ομάδα μας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με αυτά.
Όποιος σχολιάζει και λέει είναι γραφικός.
Muppet Show, γιαούρτια!
Τους φταίει το ποδόσφαιρο που είναι το καλύτερο; Muppet Show.
Μπορεί να έκανα και εγώ λάθος, αλλά αγωνίζομαι για να φτιάξει το ποδόσφαιρο.
Είναι το ίδιο πράγμα με πριν από δέκα χρόνια;
Μην τρελαθούμε. Muppet Show, αυτό γίνεται.
Έλεγαν φτιάξτε ομάδα. Ε, λέμε και εμείς.
Έλεγαν είχαμε παραρτήματα.
Έχει η ΑΕΚ κανένα παράρτημα;
Τα παραρτήματα αυτοί τα είχαν, αλλά φούνταραν και τα δύο.
Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ιδιοκτήτες ομάδας και δεν έχουν ιδέα τι είναι το ποδόσφαιρο.
Επειδή έχεις χρήματα και είσαι ισχυρός νομίζεις ότι ξέρεις από ποδόσφαιρο;
Πεπόνια κανονικά είναι.
Φτιάξαμε γήπεδο, αθλητικά κέντρα, δεν μας βοήθησε κανείς πέρα από τα 20 εκατ. της Περιφέρειας και μας έλεγαν τζαμπασοφιά.
Εμάς που φτιάξαμε μόνοι μας γήπεδο στολίδι.
Το να είσαι κακομαθημένος από μικρό παιδί είναι κακό πράγμα.
Θα τους βάλω σε τάξη εγώ».

Για τον Αυγενάκη: «Είναι ο χειρότερος υπουργός αθλητισμού από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.
Η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο, δεν έπρεπε να στείλει συγχαρητήρια; Ούτε για τους τύπους.
Κάνει τεράστια ζημιά στον Μητσοτάκη».

Για το ότι κάποιοι πλήρωσαν ακριβά εισιτήρια και αντιμετώπισαν θέματα με άλλους που έμπαιναν χωρίς εισιτήριο και πως σκέφτεται να το αντιμετωπίσει: «Ό,τι κενά είδαμε στην πρώτη χρονιά θα τα διορθώσουμε. Θα είμαστε πολύ σκληροί που δεν μπορεί να πάει ο νους. Ήδη αυτός που έριξε το βεγγαλικό θα έχει ποινικές συνέπειες πέρα από το ότι δεν ξαναπατάει το γήπεδο. Όλοι όσοι ανάβουν βεγγαλικά θα σταματήσουν να το κάνουν. Έχουμε ένα σύστημα υπερσύγχρονο με κάμερες που καταγράφουν τα πάντα. Ή θα σεβαστούν αυτό που φτιάξαμε ή θα έχουν τις κυρώσεις του νόμου. Δεν θα κάνουμε πίσω».

Για το πρόβλημα με τα καπνογόνα: «Είναι το μόνο γήπεδο που όταν παίζει η ΑΕΚ δεν υπάρχει αστυνομία. Αυτό κάτι λέει. Ούτε έξω από το γήπεδο, πουθενά».

Για τα Μουσεία και πότε θα ανοίξουν: «Το τουρ θα γίνεται κανονικά. Το Προσφυγικό είναι κατά 90% έτοιμο. Όποιος μπαίνει και βγαίνει θα κλαίει. Και το Μουσείο της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ θα είναι από τα πιο ωραία της Ευρώπης. Πιστεύω ως το τέλος του χρόνου να ανοίξουν. Θα έρχονται τα σχολεία, θα υπάρχουν τουρ».

Για πιθανότητα τελικού Κυπέλλου με κόσμο: «Πρέπει να το δούμε. Φταίει και η Πολιτεία όμως. Πάρτε μέτρα».

Για το αν θα υπάρχει ειδικό σχέδιο στη φανέλα για τα 100 χρόνια: «Δεν το ξέρω ακόμα, αλλά πάντα η ΑΕΚ πρωταγωνιστεί σε αυτά. Κάτι σκεφτόμαστε».

Για τον Μπένετ που σκέφτεται να μειώσει τους ξένους διαιτητές: «Η ΑΕΚ δεν ασχολείται με τη διαιτησία. Ας τα βρει ο Μπένετ με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τι να κάνει και η διαιτησία με το VAR; Θα γίνει λάθος και τι έγινε; Μας ακύρωσαν το γκολ με τον ΠΑΟΚ χωρίς να καταλάβει κανείς γιατί. Έτσι είναι, γίνονται και λάθη, αλλά η διαιτησία έχει φτιάξει. Και όχι να βλέπω να βγαίνουν διαιτητές στα κανάλια με παπιγιόν και με βαρύ όνομα με ιστορία».

Για το τι γεύση αφήνει η πρώτη χρονιά στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Τώρα που δεν παίζει η ΑΕΚ μου λείπει. Κάτι έχει αυτό το γήπεδο. Όταν έρχομαι τα κεραμίδια που βλέπω… Έτυχε να έχουμε και καλή ομάδα και να δούμε καλό ποδόσφαιρο που μας έλειπε. Ένα λάθος έκανα στο γήπεδο. Το στέγαστρο, το πανί που έβαλα, έκανα λάθος. Έπρεπε να βάλω κεραμίδι. Αυτό είναι το στίγμα της ΑΕΚ».

Για τα λειτουργικά θέματα που υπήρξαν στο γήπεδο: «Ήταν πρώτη χρονιά. Θα είμαστε πολύ σκληροί. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν από τους μπαχαλάκηδες να κάνουν αυτά που κάνουν. Αλλάξαμε τα πλεξιγκλάς και το τζάμι δεν φαίνεται πλέον. Θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τα κενά. Έχουν γίνει και λάθη, αλλά θα τα μαζέψουμε και θα οργανωθούμε».

Για το αν αυτό ονειρευόταν το 2013: «Το 2013 όταν ανέλαβα την ΑΕΚ που είχα την ηθική υποχρέωση να το κάνω στο μυαλό μου είχα πάντα ότι αυτή η ΑΕΚ αν κάνει γήπεδο έχει προοπτική, αλλιώς ίσως να είχαμε προβλήματα. Έγινε το γήπεδο, η ΑΕΚ έχει προοπτική, και ό,τι είχα στο μυαλό μου και με τη βοήθεια του Θεού το πετύχαμε και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Για τα επόμενα όνειρα σε αγωνιστικό επίπεδο: «Θέλουμε να βλέπουμε την ΑΕΚ να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο με διακρίσεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ό,τι χρειάζεται θα το κάνουμε. Ό,τι ζητήσει ο προπονητής θα το κάνουμε. Είμαστε και τυχεροί που πέσαμε και σε φλέβα χρυσού με τον Αλμέιδα. Αυτός είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Η διοίκηση τον στηρίζει σε ό,τι ζητήσει. Του έχω πει, ό,τι πεις είναι νόμος και θα γίνει. Πιστεύω αυτή η ομάδα θα μπορέσει να κάνει και διακρίσεις στην Ευρώπη. Και βέβαια στόχος πρέπει να είναι και το Champions League».

Για το αν του ανοίγει η όρεξη για να φτιαχτεί μια ομάδα ανάλογη με εκείνη του 90′: «Φέτος η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, ας μην κρυβόμαστε. Και θέλουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Και το ποδόσφαιρο έχει φτιάξει. Πιστεύω πως το ποδόσφαιρο γίνεται καλύτερο. Ξέρετε τι γινόταν. Ο πρωταθλητής έβγαινε τον Νοέμβριο, τώρα βγήκε την τελευταία αγωνιστική. Αυτό τα λέει όλα».

Για το αν θα ήθελε να συγκρίνει την τωρινή ομάδα με εκείνη του 90′ των συνεχόμενων τίτλων: «Η ομάδα του 90′ που έπαιζε πάρα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο είχε χτιστεί σιγά σιγά. Και η σημερινή ΑΕΚ τη χαίρεσαι να τη βλέπεις. Φέτος χαιρόμουν να βλέπω την ΑΕΚ, είχα πολλά χρόνια να δω τέτοια ΑΕΚ. Τη ρούφαγα. Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο κατά γενική ομολογία. Βγήκαν οι μεταγραφές, ο προπονητής, το γήπεδο. Και εδώ έχει μαγεία. Το πνεύμα άμα το αμολήσω μπορεί να σας κοιμίσω όλους. Κανείς δεν γλιτώνει εδώ μέσα».

Για το αν ο Αλμέιδα του ζήτησε κάτι στην κρουαζιέρα στις Σπέτσες και σε ποιον παίκτη έχει αδυναμία: «Σε όλους τους παίκτες έχω αδυναμία. Αν έχω κάποια ιδιαίτερη, έχω στον Πέτρο Μάνταλο. Όταν η ΑΕΚ ήταν στη Γ’ Εθνική τον κυνήγησαν και οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι και υπέγραψε σε εμάς. Έπαιξε στη Β’ Εθνική. Έκανε δύο φορές χιαστούς, έχει ακούσει και σαχλαμάρες. Τον αγαπάω και ως άνθρωπο και ως ποδοσφαιριστή».

Το ΑΕΚ Sportcity είναι ο νέος στόχος

Μετά την εκπλήρωση του «κιτρινόμαυρου» ονείρου με την ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ακόμη ένα έργο ζωής, αυτή την φορά στο προπονητικό κέντρο των Σπατών.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ μίλησε για την μετατροπή του προπονητικού σε μία ποδοσφαιρική πόλη της «Ένωσης» με την ονομασία ΑΕΚ Sportcity.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το Sportcity:
«Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Μετά από τόσα χρόνια αυτή η ομάδα να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για τα νέα πλάνα μας, για το τι σκοπεύουμε να κάνουμε άμεσα. Για το τι θέλουμε να κάνουμε αφού φτιάξαμε το γήπεδο μας. Ο νέος μας στόχος είναι το ΑΕΚ Sportcity. Έχουμε ήδη ετοιμάσει τα πλάνα για το αθλητικό μας κέντρο που ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα. 100 στρέμματα σε μια αστική περιοχή πράσινη. Μετά το γήπεδο μας θα επενδύσουμε στο αθλητικό μας κέντρο. Θέλουμε να σας παρουσιάσουμε λοιπόν τα σχέδια μας. Θέλω να πιστεύω ότι όπως πετύχαμε στο γήπεδο μας θα πετύχει και το αθλητικό μας κέντρο».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε για το πώς παρέλαβε, το 2013, το προπονητικό στα Σπάτα και πως έχει εξελιχθεί με τις επενδύσεις που έγιναν. «Κάναμε επενδύσεις, βγάλαμε όλες τις άδειες και το πήραμε από την ιδιοκτησία της τράπεζας. Τα 45 στρέμματα έγιναν 100. Φτιάξαμε το Σεραφείδειο και τις δύο κερκίδες και θα φτιάξουμε και τρίτη. Το γήπεδο είναι UEFA 2 και είμαστε ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα του οποίο η Β’ ομάδα διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο με όλες τις προδιαγραφές. Το γήπεδο αυτό θα το δηλώνει και η πρώτη ομάδα και δεύτερη έδρα.
Πάνω από το Σεραφείδειο υπάρχει πλέον ιδιόκτητος χώρος της ΠΑΕ κι εκεί θα υλοποιήσουμε τα σχέδια μας. Το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ επεκτείνεται, εξελίσσεται και γίνεται AEK Sportcity. Η πόλη της ΑΕΚ. Στην ουσία θα φτιάξουμε δύο νέα γήπεδα για τις Ακαδημίες, πισίνα, γήπεδα τένις και ένα ξενοδοχείο πεντάστερο. Θα έχει δύο ορόφους και έχει πέτρινο στιλ, σαν τα παλιά ξενία, αν θυμάστε οι μεγαλύτεροι. Στο ισόγειο θα υπάρχουν όλα τα facilities, βιβλιοθήκες για τα παιδιά, play room, γυμναστήρια, εστιατόρια. Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Στον πρώτο όροφο θα υπάρχουν 24 δωμάτια και δύο σουίτες.
Όλος ο πρώτος όροφος θα είναι για τα παιδιά των ακαδημιών και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ο δεύτερος όροφος με 20 δωμάτια και δύο σουίτες θα είναι για την πρώτη ομάδα. Είναι το καινούργιο στοίχημα. Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε. Μόνο έτσι η ΑΕΚ μπορεί να μεγαλώσει. Έτυχε να το παρουσιάσουμε σε μια όμορφη εποχή έχοντας κατακτήσει δύο τρόπαια. Το πιστεύω πολύ αυτό το project και να είστε σίγουροι ότι κι αυτό θα υλοποιηθεί».
Σε ερώτηση για το κόστος της επένδυσης τόνισε: «Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όταν θες να κάνεις υλοποιήσεις κάτι τέτοιο συνήθως η θεωρία με την πράξη έχει τεράστια διαφορά. Και για το γήπεδο άλλα ποσά που έλεγαν. Δεν έχει σημασία. Όσο και να στοιχίσει θα το κάνουμε και αυτό που είναι που μετράει. Ήδη έχουμε ξεκινήσει να βγάλουμε τις άδειες. Εκτιμώ ότι σε δύο χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί».
Δίνοντας λεπτομέρειες για το ξενοδοχείο ανέφερε: «Σήμερα η ΑΕΚ ήδη έχει νοικιάσει ένα κτήριο. Μένουν περίπου 20 παιδιά της ακαδημίας. Για αυτό ακριβώς θα έχουμε τον πρώτο όροφο. Για παιδιά από όλη την Ελλάδα. Να μένουν, να διαβάζουν, να πηγαίνουν σχολείο και να παρακολουθούν το προπονητικό πρόγραμμα. Ο δεύτερος όροφος θα είναι για την πρώτη ομάδα και όταν δεν θα είναι η ομάδα εκεί μπορεί οποιασδήποτε να έρθει να κάνει τις διακοπές του Παρασκευοσαββατοκύριακο. Να βλέπει τις εγκαταστάσεις μας, να απολαμβάνει τις προπονήσεις και το αθλητικό μας κέντρο. Έτσι η ΠΑΕ θα έχει επιπλέον έσοδα και θα κερδίζουμε φιλάθλους. Ήταν ένας στόχος, ένα όνειρο μου και θέλω να το υλοποιήσω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης